Menu

10 x Griekse recepten

Griekse recepten, ik ben er dol op. En dat is natuurlijk een hele goede reden om eens een lijstje met 10 Griekse recepten met je te delen. Ik heb wat met Griekenland. Mijn vriend (eh, verloofde) is half Grieks. Door hem ben ik met een hele andere blik naar Griekenland gaan kijken. Voordat ik hem kende accosieerde ik Griekenland vooral met Oh Oh Cherso. Superstom, want dat is totaal niet realistisch. Samen met Chris heb ik al veel Griekse eilanden bezocht en er staan er nog tientallen op mijn wensenlijstje. Griekenland is prachtig. De mensen zijn lief, het klimaat is fijn en de Griekse keuken is heerlijk. Ik ben onder andere naar Naxos, Lefkas, Kefalonia en Santorini geweest. Eigenlijk zouden we dit jaar weer naar Lefkas gaan voor onze huwelijksreis, maar dat gaat niet door zoals jullie weten.

Griekse recepten

Dus omdat we dit jaar niet naar Griekenland kunnen gaan (met pijn in mijn hart), ga ik gewoon lekker vaak Grieks koken. Met dit lijstje met Griekse recepten zit je dan wel goed. Het zijn overigens niet allemaal Griekse traditionele recepten, maar ook recepten in Griekse stijl. Dus met Griekse smaakmakers. Denk aan oregano, olijven, rode ui enzovoort. In het lijstje staan de lekkerste Griekse recepten, van feta saganaki tot aan frappe en van een gyros wrap tot aan een Griekse salade. Ik zag alleen dat we het echte, originele tzatziki recept nog niet online hebben staan. Ik beloof je dat daar snel verandering in komt.

Ben jij ook dol op de Griekse keuken? En welk van deze gerechten uit het lijstje met Griekse recepten spreekt jou het meeste aan?

1. Souvlaki bowl

Klik hier voor het recept.

2. Tzatziki

Klik hier voor het recept. Of kies voor deze lekkere variant met avocado.

3. Feta saganaki

Klik hier voor het recept.

4. Wrap met gyros en tzatziki

Klik hier voor het recept.

5. Grieks gehaktbrood

Klik hier voor het recept.

6. Frappe

Klik hier voor het recept.

7. Griekse panzanella salade

Klik hier voor het recept.

8. Tiropita's

Klik hier voor het recept.

9. Griekse kip

Klik hier voor het recept.

10. Opgeklopte feta met tuinkruiden

Klik hier voor het recept.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST