pauline en Tommie

Mijn ochtendroutine met een peuter en een baby

Gebroken nachten en dan toch om 6.00 je dag beginnen. Dat is best pittig. Ik ben nogal van het uitslapen (team avondmens hier). Nu had ik die illusie al een beetje opgegeven toen Merlijn geboren werd. Maar mijn zoon bleek net als ik wel van uitslapen te houden. Helaas is die fase nu echt voorbij. En met een newborn kan je uitgerust wakker worden sowieso wel vergeten. De ochtenden gaan hier dan ook langzaam, heel langzaam. Aan de ene kant vind ik dit het fijnste moment van de dag met 2 lieve jongetjes die bij je in bed kruipen, maar ook het zwaarste moment omdat ik met moeite mijn ogen open kan houden. In deze blog vertel ik je hoe onze ochtendroutine er uitziet met een peuter en een baby.

ochtendroutine baby en peuter

3.00 showtime

Eigenlijk begint de dag bij ons al om 3.00 ’s nachts. Tommie wil dan graag nog een fles. Nu heb ik het geluk dat Maurits door de hele situatie ook thuis is, dus deze nachtvoeding doen we om en om. De eerste weken hebben we apart geslapen (zodat je echt even een goed nachtje kan maken), maar dat vonden we toch wat ongezellig worden. Maar met het gevolg dat je nu dus iedere nacht wakker bent. Klein nadeel is dat Tommie na deze nachtvoeding vaak wat onrustig is en je bijna geen oog meer dicht doet.

6.00 Ik ben wakker

En dan is om 6.00 (soms wat later als we geluk hebben) Merlijn ook wakker. Diegene die de nacht heeft gedaan, verkast dan naar de logeerkamer om nog even 2 uurtjes te slapen. En voor de ander begint de dag. Wel met een filmpje in bed, want ik zei het al: we beginnen graag langzaam.

Zelf macchiato maken

First koffie

Ik ben altijd al een enorme koffielover geweest en heb dit ook echt nodig in de ochtend. Dus het eerste wat ik doe ’s ochtends is naar beneden gaan en ontbijt voor ons maken. Kwark met muesli en banaan (ja nog steeds) voor mij, pap en 2 crackers met pindakaas voor Merlijn en een fles voor Tommie. En  natuurlijk koffie voor mijzelf. Momfuel noem ik het. Het eerste kopje van de dag smaakt toch altijd het lekkerste vind ik. Ik heb dan geen zin in teveel moeite en wil met één druk op de knop een lekkere koffie kunnen maken. Dat kan heel goed met mijn Philips LatteGo (3200 serie). Meestal begin ik met zwart en sterk (dit kan je zelf instellen). Maar je kan ook heel snel een cappuccino, latte of espresso maken. Er zit een afneembaar bakje bij waar je de melk in doet. Deze is ook heel gemakkelijk om te spoelen en kan ook in de vaatwasser;. Dus geen gedoe met slangetjes en melkpijpjes die je moet reinigen. Ideaal voor mensen die wel van koffie van verse bonen houden, maar geen zin hebben om daar heel veel moeite voor te doen. Sinds ik deze machine heb, drink ik nu ook iedere dag een havercappuccino. Zo lekker!

pauline en tommie

Tijd voor actie

Daarna is het tijd voor actie want Merlijn gaat weer naar de crèche. Nadat ik Tommie een fles heb gegeven, verschoon ik zijn luier en trek ik een pakje aan. Meestal leg ik hem dan even terug in bed. Als hij niet wil slapen gaat hij mee naar beneden. Door zijn reflux slaapt hij het liefst op zijn buik en dat durf ik nog niet aan, als ik er niet bij ben. Merlijn krijgt ook een schoon pak aan, we wassen zijn snoet, poetsen zijn tanden en kammen zijn haren (mama zelf doen). Daarna gaan we naar beneden en brengt Maurits hem naar de crèche. Als Maurits weer thuis is, spring ik onder de douche. Geen idee ook hoe ik dit zou moeten doen als ik alleen ben met 2 boys, volgens mij zit ik dan om 16.00 nog steeds in mijn badjas.

Tommie time

Ik ben weer een beetje begonnen met werken en als Tommie slaapt, kruip ik achter de laptop. We verdelen de dagen nu een beetje. De een werkt in de ochtend en de ander in de middag. In de tussentijd spelen en knuffelen we met Tommie. En drinken we heel veel koffie. Want die slapeloze nachten zijn best weer even wennen.

pauline en Tommie

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in