pauline

Update: Kraamtijd in Coronatijd

Merlijn en Tommie slapen allebei (hashtag goals) dus ik dacht laat ik eens een update plaatsen hier op de blog. Inmiddels is het bijna 8 weken geleden dat ik ben bevallen en sindsdien is alles anders. Niet eens zozeer door de komst van onze lieve Tommie. Want dat gaat eigenlijk allemaal heel erg vanzelf. Maar meer door het coronavirus en alle ellende die dat met zich meebrengt.

pauline

Klein geluk

Toen ik op 4 maart beviel, begon het een beetje door te dringen dat dit virus meer is dan een gewoon griepje. Net op tijd, want mijn familie heeft Tommie nog kunnen zien én knuffelen. Mijn kraamweek was ook niet heel veel anders dan normaal. Het bleef bij geen handen schudden en juist wat vaker de handen wassen. Nog geen week later was alles anders: binnenblijven, horeca en scholen dicht en geen contacten met anderen. Dat was niet helemaal de kraamtijd die ik voor ogen had. Want juist nu wil ik mijn familie extra vaak zien mijn nieuwste aanwinst aan iedereen showen en ook genieten van mijn broodje zalm op het terras.

Compleet overprikkeld

Merlijn heeft nog kunnen trakteren op de crèche en kort daarna ging het dicht. Dus rustig opstarten met onze newborn zat er niet in. Er loopt nu iedere dag een klein peutertje rond die graag vermaakt wil worden. De hele dag knippen, kleuren, kleien en puzzels maken. En ok ook filmpjes kijken (misschien iets meer dan normaal). En net als bij de rest van Nederland is ook hier een trampoline aangeschaft zodat hij zijn energie een beetje kwijt kan. Merlijn is hartstikke lief voor “Pommie” en wil heel graag kusjes geven. Dat gaat soms een beetje hardhandig maar de intentie is goed. Dit gaat dus allemaal prima, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik ’s avonds compleet afgepeigerd en overprikkeld ben. Want dat momentje voor jezelf is er nu echt even niet meer bij.

Hoe gaat het met Tommie

Hij doet het goed. Dat vind ik altijd zo stom klinken, het is geen apparaat waar je een batterij instopt. Maar het gaat heel goed met onze kleine man. Hij is al ruim 1,5 kilo gegroeid. En niet onbelangrijk hij slaapt goed. Niet altijd natuurlijk want ook hier hebben we te maken met die ellendige darmkrampjes en reflux, maar we mogen niet klagen. Hij drinkt maar 1 keer per nacht en dan vroeg in de ochtend weer. Ik vind de overgang van 1 naar 2 kinderen heel goed te doen. Zelf ben ik na mijn flits bevalling ook snel hersteld dus als die corona ellende er niet was, hadden we echt de perfecte kraamtijd gehad.

Kraamtijd tijdens Corona

Maar die ellende is er wel. En daar heb ik 4 weken flink van gebaald. En ook iedere dag om gehuild (mede mogelijk gemaakt door mijn hormonen). Maar nu heb ik het omgezet in iets positiefs. Althans dat probeer ik en dat gaat de ene dag beter dan de andere. Ik ben blij dat we deze tijd met zijn vieren mogen beleven, Maurits was anders alweer aan het werk geweest. Ik haal mijn geluk nog meer uit kleine dingen. Daar was ik al een ster in,  maar nu nog meer. Een coffee to go scoren, een rondje wandelen en Merlijn laten spelen in een klein speeltuintje, iets lekkers koken, in de zon in de tuin zitten. Het maakt me stuk voor stuk blij. En tuurlijk heb ik down dagen, dan baal ik en dan wil ik het liefst in de auto stappen naar een plek waar wel terrasjes en bitterballen zijn. Maar dat zit er even niet in. Het positieve is wel dat je dit soort dingen nu nog meer waardeert. Ik ga deze terrastijd dan ook zeker weer inhalen, maar tot die tijd geniet ik extra van mijn mannen.

pauline

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in