Menu
Dagboekje-Annika-12-12.jpg

Annika’s week: Thuisisolatie, veel food en de grote tuinverbouwing

En weer zit er een week van thuisisolatie op. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik me geen moment verveel. Ik vind het bijna drukker dan ooit. Met het zorgen voor een peuter en tussendoor werken en het huishouden op orde houden, heb ik nog weinig momenten voor mezelf. In het weekend zijn Chris en ik flink in de tuin bezig. En af en toe maken we een wandelingetje of gaan we even naar de speeltuin met Lasse. Alleen als het rustig is natuurlijk. De tijd gaat daardoor best wel snel en ik vind het ook wel heel gezellig, zo samen thuis zijn. Ik neem je weer mee in mijn week. En Pauline heeft mij ook nog een aantal foto’s gestuurd van haar week, dus het is een beetje een mix geworden. Lees je mee?

Tommie time

Het geboortekaartje van Tommie is verstuurd. Leuk is het geworden he? Echt een heel mooi kaartje vind ik. Helaas mag er momenteel geen kraambezoek komen bij Tommie en dat is toch wel heel erg jammer. Helemaal omdat je dit soort momenten maar één of een paar keer in je leven meemaakt. Maar we halen de knuffeltijd straks drie keer zo hard weer in hoor.

Het was ook tijd voor het eerste wandelingetje met Tommie. Hij lag lekker dik ingepakt in de wagen. Merlijn mocht mee op het meerijdplankje van de kinderwagen, maar dat hield meneertje nog geen 20 seconden vol. Haha.

Pauline ontving een mooie geboorteposter van Mr. Starsky. Hierop zie je de sterrenhemel afgebeeld op het moment dat Tommie geboren is. Leuk is ie he?

De grote tuinverbouwing van Annika & Chris

Zoals ik al zei zijn wij druk bezig om onze tuin mooi te maken. Nu hebben we er de tijd en aandacht voor en het is ook erg fijn om lekker fysiek bezig te zijn. Zo vergeet je af en toe wat voor narigheid er allemaal gaande is. We hebben de betonnen muur wit geschilderd en het tuinhuisje en de tuinpoort antraciet gebeitst. Ik ben erg blij met het resultaat. We hebben een nieuwe loungeset gekocht. Deze past perfect bij onze tuintafel (zelfde lijn). Waar nu het grasveldje is komt een vlonder en daar komt uiteindelijk de loungeset te staan.

Ook Lasse kreeg een nieuwe tafel. Ik heb een kinder picknickbank gekocht. Onder het tafelblad zitten twee bakken die je kunt vullen met zand of water. Hij is er heel blij mee en zit er al vaak aan.

Happy birthday to Maurits

Maurits was jarig en dat hebben we online gevierd. Met de houseparty app kun je met meerdere mensen tegelijk videobellen. Dat verliep nogal chaotisch met gillende peuters op de achtergrond, maar ik vond het heel leuk om zo toch Maurits zijn verjaardag te kunnen vieren. Pauline had een lekker ontbijtje voor hem besteld bij Frenchie. Veel Haarlemse horeca bezorgen nu ook aan huis. Superknap dat ze zo creatief en ondernemend zijn in deze moeilijke tijd. Dat supporten we graag.

Support Your Locals
Ook bestelden Pauline & ik beiden een pakket bij Supportyourlocals. Dit is ook een initiatief van Haarlemse foodondernemers. Je kunt een pakket bestellen met de lekkerste producten van lokale ondernemers. Zo heb jij allemaal lekkere producten in huis en steun je tegelijkertijd de lokale ondernemers van jouw stad.

Klussen, klussen en nog eens klussen

Het bleef niet bij klussen in de tuin. We hadden een zitbankje over van de eettafel. Deze heeft Chris doormidden gezaagd en een likje verf gegeven. En nu is het een tafeltje voor Lasse geworden. Ik heb er een stoeltje bij  besteld van Kids Depot. Lasse vindt het erg leuk om een eigen zitje te hebben en speelt hier graag. Ik vind het altijd leuk om oude meubels te hergebruiken en nieuw leven in te blazen.

Bij Pauline begon het weer even te kriebelen. Ze maakte deze pitabroodjes en zette ze ook meteen even op de foto. Het recept houden jullie dus nog tegoed.

En omdat we niet naar de horeca mogen laten we de horeca maar bij ons komen. We bestellen vaak eten. Meerdere resto’s bezorgen nu aan huis. Pauline bestelde deze heerlijke soep en salade bij Soul Recipe.

En nu hebben we net gisteren gehoord dat de maatregelen verlengd worden tot 28 april. We houden vol en moeten doorzetten. Gezondheid is het allerbelangrijkst! Blijf gezond en let op elkaar. Liefs Annika

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan