Menu

4 x Paasbrunch recepten

Pasen staat bijna voor de deur. Waar we normaal uitgebreid zouden gaan brunchen met familie en vrienden of buiten de deur gezellig zouden gaan ontbijten, is dat nu wel even anders. Door de Corona crisis kunnen we dit even niet doen. Maar dat betekent niet dat je het niet gezellig thuis met je familie of huisgenoten kunt vieren. En daarom delen we vandaag 4 Paasbrunch recepten met je. Die je gewoon thuis kan maken en zo kun je toch een gezellige Pasen vieren thuis.

Paasbrunch @ home

Deze vier Paasbrunch recepten zitten allemaal in de HelloFresh box van 4 tot 8 april. Als je een box afneemt, kun je de Paasbrunch recepten hier aan toevoegen. Dan krijg je dus alle ingrediënten thuisbezorgd en hoef je er niet voor naar de supermarkt. En dat is helemaal fijn! HelloFresh bezorgd gewoon tot aan de deur en zo kun je thuis een heerlijke Paasbrunch op tafel zetten. Fijn he?! Want we moeten in deze tijd toch proberen positief te blijven en er een feestje van maken. En dat gaat zeker lukken met deze Paasbrunch recepten.

Paasbrunch recepten

Als je de paasbrunch recepten toevoegt aan je box (te bestellen tot 1 april) ontvang je de ingrediënten voor een heerlijke plaattaart met courgette en zalm, kun je een lekkere appelflap maken, aspergesoldaatjes die je lekker in een zachtgekookt eitje dipt en tot slot een frisse lentesalade met courgette en peer. Daarbij zitten sinaasappeltjes om verse jus te maken en nog wat jam, geitenkaas en zuurdesembrood. Kortom je bent van alles voorzien om er een feestelijke paasbrunch van te maken.

Plaattaart met courgette en zalm

Ingrediënten voor 4 personen 
1 courgette
1 rol vers bladerdeeg
100 gr geraspte oude kaas
100 gr creme fraîche
1 ei
160 gr warmgerookte zalmsnippers
7 gr dille
7 gr peterselie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop het ei los in een kleine kom.

Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel het bladerdeeg en beleg losjes met de courgette linten.

Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei.

Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 – 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.

Appelflap

Ingrediënten voor 4 personen
4 appels
2 tl kaneel
2 el roomboter
4 el suiker (evt. achterwege laten als je niet zo’n zoetekauw bent)
1 rol vers bladerdeeg

Zo maak je het
Meng in een kom: de kaneel, de boter en de suiker.

Verdeel de appel over het  bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei.

Bak 15 – 20 minuten naast de plaattaart in de oven.

Aspergesoldaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr groene asperges
2 el olijfolie
20 gr Panko (paneermeel)
4 zuurdesembroodjes
4 eieren
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges.

Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met de olijfolie , de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 – 10 minuten in de oven.

Kook de eieren 5-6 minuten en laat ze schrikken in koud water.

Lentesalade met courgette en peer

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
2 peren
2 el witte balsamicoazijn
2 el suiker
2 el olijfolie
7 gr munt

Zo maak je het
Schaaf de courgette in linten. Schil de peer en snijd deze in plakjes.

Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn, de suiker, de olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.

Dek de tafel

Dek de tafel in gezellige Paassferen. Plaats de gerechten op tafel. Pers de sinaasappels uit en schenk dit in de glazen. Serveer de aspergesoldaten met de zachtgekookte eitjes. Zet evt. wat brood op tafel met jam en geitenkaas (of ander beleg). Zet de courgette-peer salade erbij, de plaattaart en de appelflap. Geniet van een gezellige Paasbrunch met je familie.

Bestel met korting!

Wil jij ook HelloFresh eens proberen en deze lekkere Paasbrunch recepten in huis halen?  Kies iedere week uit meer dan 19 verschillende recepten en bestel precies de hoeveelheid gerechten die je nodig hebt. Handig! Met de HelloFresh app kun je iedere week je gerechten selecteren, de hoeveelheid aanpassen, maar ook je box pauzeren of stopzetten. Geen gedoe met mailen of bellen dus.

KORTING
Ik heb een leuke kortingscode voor jullie. Met de code HELLOPAULINE40, krijg je maar liefst €40 korting op je eerste 3 boxen. Dit is dus een extra goed moment om het eens uit te proberen. Ben je net als ik enthousiast? Klik hier voor de verschillende boxen en bestel je box nu met korting.

De Paasbrunch recepten kun je bestellen tot 1 april en worden geleverd in de box van 4 –  8 april. Je betaalt een toeslag van €3,50 p.p. De korting geldt dus wel op de box die je bestelt, maar niet op de Paasbrunch recepten.

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh. Lees mijn disclaimer. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.