Peuterkamer ideeen

Zo ziet Merlijn zijn junglekamer er uit

Kleine jongens worden groot! En omdat we nu met zijn viertjes zijn, moest er wat verschoven worden hier in huis. Het meest logische was om de babykamer gewoon hetzelfde te houden en voor Merlijn een nieuwe kamer te maken. Iets waar ik zelf nog een hard hoofd in had, want Merlijn was nog steeds niet de beste slaper. Hij sliep zeker nog een paar keer per week tussen ons in. Maar ik vond het wel slim om de kamer af te hebben voordat Tommie geboren werd, zodat hij er in ieder geval al rustig aan kon wennen. We hebben (of nou ja Maurits vooral) een hele toffe jungle kamer voor hem gemaakt. En hem helemaal meegenomen in het proces zodat hij niet het gevoel had dat hij weg moest uit zijn huidige kamer. En dat is gelukt, ik laat jullie graag de plaatjes zien.

Peuterkamer jungle thema

Groot bed

Ga je voor een peuterbed of voor een eenpersoons? Dat was de vraag van de dag en ik kwam er maar niet uit. Ik zag Merlijn nog niet in zo’n groot bed liggen. Aan de andere kant was het wel handig want dan kon één van ons er in ieder geval naast liggen. Uiteindelijk zijn we toch voor een eenpersoonsbed gegaan. Deze is van Made.com Hij is wel een beetje hoog, maar daar hebben we een leuk krukje (van Liewood) voor gekocht en hij kan er nu zelf in klimmen. Het dekbed is van H&M.

Junglekamer Merlijn
Junglekamer Merlijn

Tijgers aan de muur

De dierenkoppen zijn van het merk Wild & Soft. Ik vind ze zo leuk! Merlijn wil er het liefst mee knuffelen, maar ze hangen zo hoog dat hij er niet bij kan.

Peuterkamer ideeen

Lamp aan en uit

Hij zit heel erg in de fase van lampen aan en uit doen. En dat doet hij dus ook continu met dit lampje van Ferm Living. Maar leuk is hij wel.

Kleding waar laat je het?

Nog zo’n dilemma, gaan we Merlijn verschonen en aan en uit kleden op zijn eigen kamer of toch op de babykamer. Dat laatste is wel logischer want op deze verdieping is ook de badkamer. We hebben in ieder geval een mooie kledingkast gekocht van VT wonen. Maar vooralsnog is die nog leeg en liggen alle spullen nog op de babykamer. Want daar staat ook de commode. De posters op de kast heb ik besteld bij Kidsdeco.

Junglekamer Merlijn

Maurits zijn trots

Onder het raam heeft Maurits een bureau gemaakt met opbergbakken. Eigenlijk hetzelfde wat we ook in de woonkamer hebben. Maurits heeft het helemaal zelf gemaakt en het is echt heel mooi geworden. In de opbergbakken zit speelgoed. Dit was dus ook een mooi moment om die enorme berg speelgoed in de woonkamer te halveren. De stoeltjes zijn vintage en die heb ik gekocht bij Firma Zoethout.

Junglekamer Merlijn
Junglekamer Merlijn

Losgaan op accessoires

Ik kon niet wachten om de kamer aan te kleden. Op de grond liggen 2 vloerkleedjes, de tijger is van het merk Doing Goods en de leeuw kocht ik ook bij Kidsdeco. We hebben gouden haken (in jungle thema) aan de muur van het merk Kidsdepot. De opbergbakken zijn ook van Kidsdepot. Net als het wandkleedje met de aap. De kussens kocht ik bij Bright living in Haarlem. De knuffels zijn van IKEA en de giraffe en de spiegel zijn van H&M. De dierenkoppen van keramiek zijn van Store without a home.

Junglekamer ideeën
Peuterkamer inrichten
Junglekamer Merlijn

En slaapt hij er al?

Ik ben heel blij met het eindresultaat. Maar het allerbeste nieuws is, dat Merlijn er ook zo over denkt. Zijn enthousiasme over zijn kamer werd steeds groter en op den duur moesten we 5 x per dag kijken. Toen zijn we begonnen met de middagslaapjes in zijn nieuwe bed en al vrij snel volgde de nacht. Maurits gaat na het voorlezen altijd even bij hem liggen en daarna gaat hij weg, terwijl Merlijn nog wakker is. Dit werkt perfect en hij slaapt beter dan ooit. Ik weet dat ik hier enorm aan het jinxen ben, dus hoop niet dat alles nu weer in de soep loopt. Dus we zijn allemaal blij!

Junglekamer Merlijn
Junglekamer Merlijn

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in