pauline en annika

Hebben wij nooit ruzie?

Samen met je zus een bedrijf runnen is best bijzonder en ik denk ook niet voor iedereen weggelegd. Voor mij voelt het samenwerken met Annika juist als het beste wat mij overkomen is. En gelukkig voelt zij dat ook zo haha. De mensen die ons van vroeger kennen, zullen er misschien wel wat twijfels bij hebben, want onze band was vroeger helemaal niet zo sterk. Sterker nog we hadden heel vaak ruzie, komt ook door ons leeftijdsverschil denk ik. In de blog van vandaag vertel ik jullie over onze band, hoe dit zover gekomen is en hoe wij omgaan met conflicten.

pauline en annika

Bijna 5 jaar verschil

Ik ben bijna 5 jaar ouder dan Annika. Toen Annika geboren werd, was ik dan ook een jaloerse kleuter die heel erg moest wennen aan het verdelen van de aandacht. Vroeger hadden we heel vaak ruzie, helemaal toen bij mij de pubertijd begon. Ik zat dan met mijn vriendinnen op mijn kamer en Annika wilde daar altijd bij zijn. En dat wilde ik natuurlijk niet. Toen Annika eenmaal wat ouder was, werd ik een soort tweede moeder en hield ik haar in de gaten. Dan waren we uit en ging ik vragen hoeveel ze gedronken had. Kan me heel goed voorstellen dat dat heel irritant was. Maar ik vond het dan weer irritant dat ze mijn kleding pikte haha.

We hadden toen dus veel ruzie. Maar ook later was onze band niet meteen heel sterk. Ik denk dat het beter is geworden sinds Annika in Barcelona (in 2007) woonde. Ik ben daar toen een paar keer naartoe geweest en daarna ging het alleen maar soepeler. Maar alsnog hadden we wel eens ruzie hoor, wederom over kleding. En ook omdat we niet altijd op één lijn zaten.

Samenwerken, hoe is dat begonnen?

Maar onze band werd steeds beter en beter. Helemaal toen we allebei in Haarlem woonden. Het was Annika die mij in 2010 op het idee bracht om een blog te beginnen. Dat vond ze nou echt iets voor mij. Ik vond het zelf ook wel leuk want ik miste het heel erg om creatief bezig te zijn en zo had ik een plek om al mijn recepten te bundelen. Uit Pauline’s keuken is dus echt als hobby ontstaan. Vanaf 2014 kreeg ik het steeds drukker en redde ik het niet meer om alles alleen te doen. Ik deed alles zelf, van boeken maken, tot koken, tot recept ontwikkeling, fotografie en ook de zakelijke kant. Annika werkte als Sr. Aanbestedingsadviseur bij Servicepunt 071 en hielp mij op haar vrije vrijdag met random dingen. Ze schreef artikelen, maakte ook wel eens een recept en hielp mij op de markt (dat deed ik toen ook nog). En dat beviel haar eigenlijk best wel, dus op den duur ging ze minder werken. En toen ging het snel, want nog  geen jaar later had Annika haar baan opgezegd om samen fulltime met mij aan de slag te gaan.

Sterke band

Onze band was op dat moment al zo sterk dat dit voor mij heel goed voelde. Ik hoopte stiekem al dat ze deze stap wilde gaan maken, maar ik heb de keuze volledig bij haar gelaten en haar nergens in gepusht. Het is toch best spannend om je goede baan op te zeggen. Maar gelukkig heeft dit heel goed uitgepakt. Wij zijn enerzijds heel verschillend, Annika is wat zakelijker (precies wat ik nodig heb) en iets rationeler en ik ben juist weer heel flexibel (daar kon Annika weer veel van leren) en wat meer op de relatie. Maar anderzijds vinden we wel dezelfde dingen leuk en is onze visie op Uit Pauline’s keuken, maar ook het dagelijks leven hetzelfde. Wij hebben echt aan een half woord genoeg, ik begrijp haar meteen en zij mij ook. We hebben allebei een soort sixth sense en zijn heel intuïtief ingesteld, echt bijzonder om te zien. En daarom werkt het ook zo goed.

Nooit meer ruzie?

Voor mij was het dan ook een logische stap om Annika in 2019 mede eigenaar te maken. Dat voelde in de praktijk al zo, maar is nu ook op papier geregeld. En dat is wel zo fijn ook voor onze toekomst. We zijn nu dus niet alleen beide eigenaar van Uit Pauline’s keuken, maar ook zussen en beste vriendinnen. En die ruzies? Die hebben we nooit meer. Tuurlijk is er wel eens een dingetje, maar dat spreken we nu gewoon uit en dan is het weer opgelost. Kortom ik had dit met niemand beter kunnen doen dan met mijn zus. En ik ben ook supertrots op hoe zij nu alles managed nu ik een tijdje eruit ben. Zou jij het kunnen met je broer of zus samenwerken?

pauline en annika

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in