Menu
dagboek-Annika-2-2-1.jpg

Annika’s week: wat een nachtmerrie + lichtpuntjes

Jeetje, ik weet bijna niet hoe ik moet beginnen en of ik er uberhaupt iets zinnigs over kan zeggen. Ik denk dat iedereen wel weet hoe het zit en hetzelfde ervaart. Ik bedoel natuurlijk de hele situatie nu met het Corona virus. Ik had niet gedacht dat het zich zo heftig zou ontwikkelen de laatste dagen/weken. Ik kan er heel veel over zeggen, maar dat ga ik niet doen. In de media wordt al genoeg geschreven over de situatie en ik moet zeggen dat ik er alleen maar angstiger van wordt. Ik probeer maximaal 2 keer per dag het nieuws te lezen en ik hoop gewoon dat deze nachtmerrie snel tot een einde komt en dat iedereen er goed uit zal komen. Qua gezondheid, maar ook economisch gezien. Dit dagboekje is ook een beetje gek, want er zitten nog foto’s bij van voordat het RIVM het advies had uitgebracht om binnen te blijven. En sinds dat advies heb ik dat natuurlijk zoveel mogelijk gedaan, dus ik beleef ook niet zo heel veel. Toch heb ik geprobeerd je een inkijkje in mijn leven te geven van de afgelopen twee weken. Kijk je mee?

Taartjes eten met Pauline

Een paar dagen voordat Pauline bevallen is van Tommie, gingen we nog even lunchen en een taartje eten bij Fleurie in Bloemendaal. Een heel leuk tentje waar je kunt ontbijten, lunchen, koffie drinken en avond eten. Dit waren de enige uitjes nog van Pauline toen ze hoogzwanger was en ik vond het natuurlijk supergezellig om mee te gaan. Deze appeltaart was overigens heerlijk! Hopelijk kunnen we snel weer buiten de deur eten met z’n allen en gaat de horeca niet teveel hinder ondervinden van het Corona virus. Fingers crossed!

Welkom lieve Tommie!

Een heel groot lichtpunt in deze roerige tijd: de geboorte van Tommie! Op 4 maart is hij geboren, Pauline heeft er al een blog over geschreven. Ik was, net als bij de geboorte van Merlijn, diezelfde middag nog bij Pauline. We hadden het er nog uitgebreid over en dachten allebei dat het nog wel even kon duren. Nog geen 10 minuten nadat ik thuis was appte ze mij, ze dacht dat het begonnen was. Ik dacht nog dat ze een grapje maakte. En ruim een uur later werd ik gebeld door Maurits: Tommie is geboren. Wow, dat was een supersnelle bevalling. Het is een heel lief en rustig mannetje en we houden nu al ontzettend veel van ons nieuwe neefje.

Voorbereidingen voor de bruiloft

Ik wil er nog niet aan denken, maar het kan dus zijn dat onze bruiloft niet door kan gaan in verband met het Coronavirus. Als ik hier aan denk kan ik wel janken, maar we moeten eerst de komende weken afwachten. De voorbereidingen gaan tot die tijd gewoon door en heel veel is al geregeld. We trouwen in juni, dus we hebben nog wel wat tijd. Chris en ik gingen op pad voor trouwringen. We gingen naar een goudsmid in Amsterdam en hebben daar het een en ander gepast en geprobeerd. Maar DE ringen zaten er helaas nog niet bij. Dus we gaan nog even verder met onze zoektocht. Van deze voorbereidingsdingen maken we altijd een klein feestje. Dus we gingen ook gezellig een taartje eten bij Pluk.

Nog meer taart!

Merlijn kwam een middagje bij ons spelen, zodat Pauline & Maurits even tijd met Tommie alleen hadden. En om de geboorte van Tommie te vieren bestelde ik taartjes bij Chocolate Company. Dat konden de boys wel waarderen. Vooral de chocolade brownie viel in de smaak.

Passessie met Lasse

Ik ben nog op zoek naar een leuke bruiloftsoutfit voor Lasse & Merlijn. Zij gaan de ringen brengen en ik vind het leuk om ze in dezelfde outfit te hijsen. Ik heb al meerdere outfitjes besteld, maar ik heb het nog niet helemaal gevonden. De outfit op de foto is een kanshebber, maar dan met andere bretels en een andere kleur schoenen denk ik. Deze passessie liep niet geheel vlekkeloos, want meneertje is er na 5 minuten wel weer klaar mee.

Thuis blijven

En toen kwam het bericht dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. De horeca is gesloten, iedereen moet thuis werken en ook Lasse kan niet meer naar het kinderdagverblijf. We maken er het beste van. Chris en ik wisselen elkaar af met werken en we besteden onze vrije tijd aan het zomerklaar maken van de tuin. Deze muur gaan we helemaal wit schilderen. Daarvoor moest hij eerst schoongespoten worden en ingesmeerd met een primer. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat straks.

Ik hoop dat het goed met jullie allemaal gaat en dat we snel weer terug kunnen naar het normale leven. Take care en blijf positief! En wees niet te streng voor jezelf. Doe wat je kan, maar het is niet erg als het soms even niet lukt allemaal.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan