Menu

7 x basisrecepten (voor brood, cheesecake, pasta en meer)

Goede basisrecepten, daar kun je er nooit genoeg van hebben. Daarom deel ik vandaag 7 basisrecepten in dit artikel. Van die klassieke recepten die je gewoon onder de knie moet hebben. Denk aan een basisrecept voor brood, een basisrecept voor pizzadeeg, pasta, maar ook een basisrecept voor tomatensoep bijvoorbeeld. Als de basis goed is, kun je daar eindeloos mee variëren. Het lijkt mij een leuk idee om vaker basisrecepten te delen op de blog. Zou je dit leuk of handig vinden? Laat het dan even weten via een reactie op Instagram. Dan gaan we daarmee aan de slag. Maar voor nu heb ik een aantal handige basisrecepten voor je verzameld, die we al een keer hebben gemaakt. Welk basisrecept zou jij graag terug willen zien?

Het begint bij de basis

Zoals ik hierboven al schreef, beginnen alle recepten met een goede basis. Zo kun je heel makkelijk zelf allerlei sauzen maken. Ik maak al mijn tomatensauzen zelf. Heel simpel met een blik tomaatjes (daar is niks mis mee, want er zitten geen toevoegingen in), wat ui, knoflook en kruiden en specerijen. Ik voeg oregano en basilicum toe voor een Italiaanse saus en chili en komijn voor een Mexicaanse saus. Supersimpel! En zo is het ook met deze basisrecepten. Met het basisrecept voor cheesecake kun je lekker variëren. Voeg blauwe bessen of rood fruit toe. Of maak een salted caramel saus erbij. Hetzelfde geldt voor het pizzadeeg. Als je eenmaal het deeg maken onder de knie hebt, kun je allerlei heerlijke pizza’s maken.

1. Basisrecept voor brood

Klik hier voor het recept.

2. Basisrecept voor cheesecake

Klik hier voor het recept.

3. Basisrecept voor pasta

Klik hier voor het recept.

4. Basisrecept voor pizzadeeg

Klik hier voor het recept.

5. Basisrecept voor pannenkoeken

Klik hier voor het recept.

6. Basisrecept voor bananenbrood

Klik hier voor het recept.

7. Basisrecept voor tomatensoep

Klik hier voor het recept.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.