Menu

10 x vegetarische hoofdgerechten

Dit lijstje met 1o vegetarische hoofdgerechten vond ik wel passen in de Nationale Week Zonder Vlees. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het deze week de week zonder vlees is. En dat is alleen maar goed denk ik. Er is steeds meer aandacht voor vegetarisch eten en het minderen van vlees. Dit heeft niet alleen positieve effecten op het milieu, maar is ook goed voor het dierenwelzijn natuurlijk. Nu ben ik zelf niet 100% vegetarisch, maar ik eet wel weinig vlees. Ik denk dat ik zo’n 80% vegetarisch eet op dit moment. Ik mis het vlees niet en ik wil gewoon geen grootverbruiker zijn om bovengenoemde redenen. Ik kies heel bewust voor vlees en maak dan ook alleen gebruik van biologisch vlees. Dat is waar ik mij goed bij voel, maar dit is voor iedereen anders natuurlijk.

Vegetarische hoofdgerechten

Dit lijstje met vegetarische hoofdgerechten bied je in ieder geval voldoende inspiratie voor lekkere en makkelijke vegetarische gerechten. Er staan tientallen vegetarische hoofdgerechten op onze site, dus het was nog best lastig om tot een lijstje van 10 stuks te komen. Ben je na dit lijstje op zoek naar nog meer vega inspiratie? Klik dan even hier. 

In dit lijstje staan mijn favoriete vegetarische hoofdgerechten. Van een tomatenstoof tot een zoete aardappel stamppot en van saag paneer tot een groene shakshuka. Wat is jouw favoriet uit dit lijstje? En doe je ook mee aan de Week zonder Vlees? Laat het ons weten via Instagram of Facebook!

1. Mac & cheese met bloemkool

Klik hier voor het recept.

2. Vega enchilada's met boerenkool en zoete aardappel

Klik hier voor het recept.

3. Aubergine en zongedroogde tomatenstoof

Klik hier voor het recept.

4. Stamppot zoete aardappel met broccoli

Klik hier voor het recept.

5. Plaattaart met falafel

Klik hier voor het recept.

6. Pulled jackfruit taco's

Klik hier voor het recept.

7. Groene shakshuka met spinazie

Klik hier voor het recept.

8. Snel noedelgerecht met gewokte groenten

Klik hier voor het recept.

9. Gnocchi in paddenstoelenroomsaus

Klik hier voor het recept.

10. Saag paneer met tomatensaus

Klik hier voor het recept.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST