Vegetarische hoofdgerechten maken
Vegetarisch eten wordt steeds makkelijker. Wij eten thuis niet volledig vegetarisch, maar vinden het steeds normaler om niet alle dagen in de week vlees te eten. Sommige vegetarische hoofdgerechten zijn zo lekker dat je vis of vlees helemaal niet mist. Eet je altijd vegetarisch? Dan hebben we recepten genoeg voor je!
Feestelijke vegetarische hoofdgerechten
Tijdens een dinertje houd je natuurlijk graag rekening met vega en niet-vega vrienden. Klinkt herkenbaar, toch? Wij vinden het wel gezellig als iedereen lekker hetzelfde eet. De oplossing: feestelijke vegetarische hoofdgerechten, die iedereen lust. Bij het kiezen van een recept voor een etentje kiezen we het liefst de net wat luxere vegetarische hoofdgerechten.
Leg vrienden lekker in de watten met een ratatouille schotel. Heb je gezien hoe kleurrijk die is? Voor een echt ‘wow’ effect serveer je de open lasagne met ricotta en paddenstoelen. Na een keer proberen zet je dit recept vol vertrouwen op het kerstmenu. Een echte verwennerij dus! Ben je dol op de mooiste garnering? Dan is de pompoen uit de oven het feestrecept voor jou! In 10 minuten maak je de pompoen al klaar en vervolgens schuif je hem een klein uurtje in de oven. Ideaal om ondertussen je gasten te vermaken. Geen stress dus!
Makkelijke vegetarische recepten
Ook zo dol op makkelijke vegetarische recepten? Wij wel! Doordeweeks zijn wij druk genoeg met ons werk en gezin. Tijd is geen excuus en met onze makkelijke recepten lukt het altijd een lekkere vega maaltijd te maken. Probeer eens de pita falafel. Voedzaam en echt heel easy. Wist je trouwens dat je gnocchi ook kan bakken? Dat vinden we lekkerder dan koken en dit recept staat al binnen 20 minuten op tafel. De kleintjes aan tafel smullen er ook enorm van! Snel en makkelijk zijn ook altijd avocado wraps. Bomvol groente!
Vegetarische eenpansgerechten
Lekker makkelijk: alles in één pan en weinig afwas gegarandeerd. Klinkt als een heel goed idee, toch? Ideaal als je druk in de weer bent. Een ovenschotel is in dat geval altijd een goed idee. Wat dacht je van de verrassende spruitjes ovenschotel? Ook altijd makkelijk in een pan is curry. Die eten we graag met kikkererwten en dan met een laagje bladerdeeg. Ja, je leest het goed! De curry gaat een mooi dakje zo de oven in. Heel lekker en erg simpel te maken.
Gezonde vegetarische hoofdgerechten
Vega en gezond gaan gemakkelijk hand in hand. We combineren de lekkerste groente tot een verrassende maaltijd. Heb je weleens de bloemkoolrijst geprobeerd? Ook zijn we dol op vega salades en die verrijken we maar al te graag met feta! De parelgort salade met feta is een lekkere Midden-Oosterse salade. Heel bijzonder en rijk van smaak!
Heb je nog veel restjes groente over en weinig tijd? Maak dan de frittata met geitenkaas. Snel, gezond en lekker no-waste. Sommige recepten hebben alles!
Vegetarische hoofdgerechten zomer
Bij warm weer is een pasta altijd lekker en dan al helemaal de pasta primavera, wat staat voor ‘lente pasta’. Die zit bomvol voorjaarsgroente en eet je dus in de lente en zomer. Er gaat bij ons thuis trouwens geen zomer voorbij zonder veel pizza. Wij eten thuis graag een pizza met bloemkoolbodem. Niet moeilijk ook, het maken van de pizza is zo gepiept. Ook erg vrolijk op tafel: de gevulde puntpaprika’s. Gezond en erg lekker!
Vegetarische gerechten winter
In de winter hebben we altijd zin in warme en bourgondische maaltijden. Heerlijk! Zonder vlees is het absoluut mogelijk om die heerlijke dampende ovenschotel te maken. De zoete aardappel ovenschotel, om maar even een lekkere variant te noemen. Die is heel lekker als je zin hebt in comfort food! Dat we de oven graag aanzetten in de winter, bewijst ook de pithivier. Ken je dat al? Dit is een Franse gesloten bladerdeegtaart. Die staat prachtig op tafel en smaakt heerlijk! Het proberen waard dus.