driedaagse detox ervaring

Ik deed een detox en dit is wat er gebeurde!

Vandaag deel ik mijn ervaringen met een driedaagse detox die ik onlangs heb gedaan. Wat ging goed, wat ging er minder goed? Had ik veel honger of kreeg ik juist veel energie? Ben ik gewicht verloren? Allemaal vragen waarop ik in dit artikel antwoord ga geven.

Ik heb mijn detox besteld bij Frecious slowjuice. We hebben momenteel een leuke memberactie lopen met Frecious en het leek mij een goed idee om zelf ook te ervaren hoe het is om een detox te doen. Bij Frecious kun je een abonnement nemen op hun sappen, je kunt af en toe een box bestellen of zoals ik, een detox box bestellen. Je kunt uit verschillende detoxes kiezen, een driedaagse, een vijfdaagse of zevendaagse. Ik heb gekozen voor een driedaagse detox bestaande uit 18 juices, 3 soepen en 7 shots. Daarnaast heb ik de vijfdaagse afterdetox besteld met 10 juices, 5 health bars en 3 elixers. De afterdetox zorgt ervoor dat je na je detox je gewone voedingspatroon weer rustig op kan bouwen.

Ben je benieuwd hoe het mij af gegaan is? Lees dan snel verder! En vergeet niet te lezen tot het einde, want ik heb een superfijne korting voor jullie kunnen regelen.

Detox frecious
Frecious

Waarom een detox?

Ik heb geen detox gedaan om af te vallen. Ik denk ook, dat als dat je doel is, je van een koude kermis thuiskomt. Je zult ongetwijfeld wat gewicht verliezen, wat logisch is, want je drinkt alleen maar sap en je eet helemaal niets. Afvallen doe je niet in 3 of 5 dagen, de kilo’s zullen er langzaamaan weer bijkomen naarmate je weer ‘normaal’ gaat eten.

Maar waarom dan wel een detox? Ik heb de detox gedaan als zetje in de rug en een flinke reset van mijn huidige eetgewoontes. De laatste maanden baalde ik van mijn slechte eetpatroon. Ik merkte dat ik weer enorm verslaafd was aan suiker en had mezelf niet meer onder controle. Ik kon geen nee meer zeggen tegen zoetigheid. Dus ik at het koekje bij de koffie, ’s middags een lekker taartje en in de avond patatjes of een lekker diner met een dessert. Heel veel snaaien en snoepen, er zat geen rem meer op. Ik zag dit terug in mijn energieniveau (dips gedurende dag), mijn onrustige huid en mijn gezondheid. Ik ben continu verkouden en had regelmatig last van mijn buik.

Het lukte mij maar niet om zelf dit patroon te doorbreken. En een detox leek mij nou het perfecte middel om dit wel te doen. Even geen suikers, geen snoep, geen koffie!, maar wel veel vitaminen, groenten en fruit. Mijn doel met deze detox is dus een reset van mijn eetgewoontes en voedingspatroon om uiteindelijk weer een gezonder leven te gaan leiden. Bewust eten en keuzes maken, met als uiteindelijke resultaat meer energie en mezelf fitter voelen.

De voorbereiding

Van Frecious kreeg ik ruim van tevoren alle informatie per mail toegestuurd. De dagen voorafgaand aan de detox moet je alvast afbouwen. Minder eten, minder suikers, minder koffie en melkproducten. Ik vond dit nog best lastig, omdat ik nog niet de houvast van de detox had, maar al wel een stuk gezonder moest gaan eten. Dit is ook niet helemaal gelukt. Ik had de dag voor de detox nog een gezellige lunch staan en er stonden weinig lichte opties op de kaart. Dus daar ging het nog wel even mis. Maar ik heb in de dagen voor de detox niet gesnoept, geminderd met koffie en zo licht mogelijk gegeten.

Je krijgt de sapjes ingevroren thuis gestuurd. Je kunt ze dus meteen in de vriezer leggen. Ik haalde ze er 24 uur van tevoren uit en liet de sapjes in de koelkast ontdooien. Je hoeft dus niet perse te beginnen op de dag dat je de detoxbox ontvangt. Dit kun je zelf plannen, wel zo handig!

Detox ervaringen

Dag 1 Honger

Laat ik maar met de deur in huis vallen. De eerste dag vond ik zwaar. Ik moest heel erg wennen aan het niet-eten. Dus ook niet kauwen. Dat is best gek, dat je een hele dag op niets kauwt. Ik dacht continu aan eten en vooral mentaal had ik een innerlijke strijd. Ik wilde graag toegeven aan mijn honger-gevoel, maar dan zou ik de detox opgeven. En dat wilde ik niet. Ik was verder die dag moe, had wat hoofdpijn en ik had het koud. Een tip van mij is dan ook: veeg je agenda leeg. Want je energie is laag en dan is het wel handig als je daar aan toe kan geven. En niet druk bezig bent met je werk, reizen of andere dingen. Ook had ik de hele dag zin in koffie. Ik merk echt dat koffie een verslaving is. Ik voel me ook de hele dag niet echt ‘wakker’ als ik geen koffie drink. Goed om nu te zien dat koffie dus zo’n groot effect heeft op mijn lichaam.

De sapjes zijn goed te doen. Je hebt sapjes met verschillende percentages aan groenten, 70, 85 of 100%. De sapjes die het meeste groenten bevatten vind ik persoonlijk iets minder lekker. Deze zijn wat aardser en meer bitter van smaak. In de tussentijd drink ik veel thee en water.

Dag 2 Ik raak er aan gewend

Dag twee begon eigenlijk heel goed. Ik voelde me fit en energiek. Ik ben zelfs nog buiten de deur geweest voor een afspraak en ook dat ging me prima af. Ik had minder erg dat honger-gevoel en was ook minder moe. In de middag had ik even een dipje. Ik heb toen een rijstwafel genomen en daarna ging het eigenlijk wel weer. Je mag dus, als het echt even niet gaat, wel iets kleins eten. Bijvoorbeeld een rijstwafel, bouillon of een paar plakjes appel. Ik merk dat ik een stuk minder cravings heb naar eten of koffie. Ik mis het niet zo erg als bij de eerste dag.

Wat is een detox

Dag 3 Het zit er op!

Op dag drie voel ik me eigenlijk wel goed. Ik ben gewend geraakt aan het niet eten. Mijn buik voelt een stuk minder opgeblazen. Ook merk ik dat ik heel fit en energiek wakker wordt. Normaal gesproken heb ik wat meer moeite om mijn bed uit te komen, maar dat is nu niet het geval. Fijn! Wat ik wel mis is om op iets te kauwen. En om wat vaker iets warms te eten. Maar dat kan gelukkig weer na vandaag. Nu begint mijn afterdetox. Dit houdt in dat ik de komende 5 dagen weer ga opbouwen. De afterdetox bestaat uit 3 juices per dag en gezonde maaltijden. Van Frecious heb ik een mealplan gekregen met recepten die ik deze dagen maak. Soms wijk ik er een beetje van af, maar deze leidraad is wel erg handig om bij de hand te hebben.

Detox Frecious

De resultaten en wat vond ik ervan?

Allereerst vond ik het heel erg leuk om een keer een detox te proberen. Dit was voor mij de eerste keer. Pauline had het wel eens vaker gedaan. Ik vond het wel iets moeilijker dan gedacht en dan met name de eerste dag. Gelukkig krijg je tussentijds motiverende mailtjes van Frecious, die er voor zorgen dat je er weer even tegen aan kan. De tweede en derde dag gingen me een stuk makkelijker af. Je raakt gewend aan niet eten/kauwen. Ik merkte dat ik me de hele dag wat meer steady voelde en niet meer enorme pieken en dalen had qua energie.

Wat ik erg fijn vond is dat ik heel erg goed sliep en energiek wakker werd iedere dag. Dat is een lekker gevoel. Ook merkte ik dat mijn buik niet meer opgeblazen was. De eerste dag had ik nog enorme zin in koffie en eten en zoetigheid. Op de tweede dag waren deze cravings al verdwenen.

De meeste sapjes waren goed te doen. Sommige shotjes waren wat meer een uitdaging, maar die sla je ook zo achterover. Je drinkt wel heel veel op 1 dag en daar moest ik een beetje aan wennen. Ik drink normaal een stuk minder, dus ik voelde me toch wel ‘vol’ door al het vocht.

In drie dagen ben ik 1.5 kilo afgevallen. Nu een paar dagen later is er weer een kilo bijgekomen. Dit vind ik logisch, want je gaat immers weer normaal eten. Wat ik echt een superpositief effect vind van deze detox is dat mijn suikercravings weg zijn. Ik ben weer veel meer ‘in control’ over wat ik eet en kan met gemak zoetigheden of andere cravings weerstaan. Ook voel ik dat mijn buik een stuk platter en minder opgeblazen is geworden. Ik ben minder koffie gaan drinken en gezonder gaan eten. Dit was mijn doel van de detox en daarom vind ik de detox absoluut geslaagd.

Ook proberen?

De detox die ik gedaan heb kost €99,- (excl. afterdetox). Wil jij ook eens een detox proberen? Of wil je met de sapjes van Frecious zorgen dat je meer vitaminen binnenkrijgt en wel dagelijks de aanbevolen groente halen? Dan hebben we iets leuks voor je.

Momenteel loopt er een memberactie waarbij je €15,- korting krijgt op je bestelling bij Frecious. Het enige wat je hoeft te doen is hier inloggen of registreren. Naar Mijn Aanbiedingen te gaan en je persoonlijke kortingscode te bekijken. Fijne korting toch? Zo kun je het ook eens gaan proberen!

Deze aanbieding loopt nog tot eind februari, dus wees er snel bij!

Dit bericht is in samenwerking met Frecious, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in