pauline en Maurits

Eindelijk weer eens een datenight met Maurits (+ 5 tips)

Tijd aan elkaar blijven besteden. Het is zo belangrijk en toch lukte het mij en Maurits de afgelopen maanden niet altijd. Waar we voorheen toch wel iedere maand een oppas inschakelden, sloop het er de laatste maanden echt een beetje bij in. Komt natuurlijk vooral door mijn pittige zwangerschap, als je veel moe en ziek bent, dan ben je blij dat je ’s avonds niks hoeft en vroeg je bed in kan. Maar ik wil geen uitgeblust stel worden dat iedere avond met de telefoon in de hand naast elkaar op de bank zit. Daarom vandaag 5 tips voor een datenight thuis. Benieuwd hoe ik zorgde voor een beetje quality time at home?

pauline en Maurits

1. Spelletjes spelen

Dit klinkt misschien heel burgerlijk, maar Maurits en ik hebben heel wat spelletje Rummikub gespeeld. Je hebt echt even tijd voor elkaar en spelletjes zijn gewoon leuk. Maurits vond het extra leuk dat ik niet altijd even scherp was door mijn preggo brein en hij daardoor heel vaak won. Eindelijk.. want meestal is het andersom haha.

2. Uitgebreid eten samen

Uitgebreid eten samen, maar dan wel na 19.00 als de peuter op bed ligt. Zodat je ook echt een gesprek kunt voeren en niet iedere minuut met een doekje in de weer bent. Maak eens een 3 gangen dinertje thuis. Bij HelloFresh kan je naast de wekelijkse maaltijden ook iedere week een Premium gerecht bestellen. En met zo’n maaltijd is het net alsof je thuis uit eten bent. Doordat het recept stap voor stap staat uitgeschreven kan iedereen dit maken. Extra gezellig om dan samen te koken. Groot voordeel, je hoeft ook geen boodschappen te doen. Het is dus wat meer luxe maar echt niet heel ingewikkeld. Denk aan gepocheerde zalm of lekker stoofvlees met verse frieten. Maak een kekker voorgerechtje vooraf en een dessert na, kaarsjes aan en je romantic night kan beginnen.

pauline en Maurits

3. Pak het fotoboek erbij

Wij vinden het zelf heel leuk om oude foto’s terug te kijken. Van onze reizen bijvoorbeeld en dan volgt altijd een: “oh wat zag ik er toen nog fris en fruitig uit en huh helemaal geen wallen”. Het is gewoon heel leuk om samen herinneringen op te halen en dan volgen de leuke gesprekken vanzelf.  En ook vaak meteen de plannen om toch echt weer een reisje te gaan maken of meer tijd aan elkaar te besteden.

4. Classic but good, kijk een film

Heel cliché, maar het blijft gewoon leuk om samen een film te kijken. Moet je wel even je telefoon 6 meter verderop leggen. Ik ben namelijk zo iemand die snel verveeld raakt en dan toch weer door mijn Instagram account gaat scrollen.  Maar kruip lekker dicht tegen elkaar aan. Trek een flesje open en zet wat lekkere hapjes klaar. Net als in de bioscoop maar dan thuis.

5. Wijnproeverij thuis

Ok niet geschikt voor zwangere vrouwen. Maar anders is het heel leuk om thuis een wijnproeverij te doen. Je kan via internet pakketjes bestellen met daarin verschillende wijntjes en ook formulieren waarop je je bevindingen kunt invullen. Wat proef je? Waar zou deze wijn goed bij passen? Leuk om daar eens verder over na te denken. En je hebt gewoon een gezellige avond samen. Helemaal als je de wijn gewoon opdrinkt 😉

pauline en Maurits

Korting op je HelloFresh box

Naast de premium recepten kan je bij HelloFresh natuurlijk ook terecht voor je wekelijkse maaltijden. Kies iedere week uit meer dan 18 verschillende recepten (ook veel vega keuze) en bestel precies de hoeveelheid gerechten die je nodig hebt. Handig! Je kan dit altijd aanpassen en je zit nergens aan vast. Tussendoor pauzeren en stopzetten, gaat heel eenvoudig. Dus ben je een weekje weg of heb je juist een logé, dan pas je de hoeveelheden zo aan.

KORTING
Ik heb een leuke kortingscode voor jullie. Met de code HELLOPAULINE40, krijg je maar liefst €40 korting op je eerste 3 boxen. Dit is dus een extra goed moment om het eens uit te proberen. Ben je net als ik enthousiast? Klik hier voor de verschillende boxen en bestel je box nu met korting.

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in