Pauline zwanger

Update: hoe gaat het nu?

Heel veel vrouwen zeggen dat een tweede zwangerschap voorbij vliegt. Nou bij mij niet. Haha! Ik vond het juist tergend langzaam gaan. Maar nu ik morgen de 32 weken aantik, begin ik hem toch wel een beetje te knijpen. Merlijn kwam immers al met 34 weken ter wereld en helemaal ready ben ik nog niet. Ik moet de kleertjes nog wassen, een geboortekaartje uitzoeken en mijn vluchtkoffer klaarzetten. Ga ik deze week allemaal doen (note to self). Het had ook zijn redenen natuurlijk waarom het voor mij zo langzaam ging, de zwangerschap verliep helaas niet zo goed en dat maakt me best verdrietig. Ik praat jullie even bij hoe het nu gaat.

Tweede trimester

Bij mijn eerste zwangerschap had ik het zwaar in het eerste trimester, dus dat dat nu weer gebeurde vond ik niet zo raar. Ik kon er ook wel mee dealen. Veel migraines, maar ik wist dat het op den duur over zou gaan. Bij Merlijn voelde ik me na 20 weken namelijk heel goed. Ik had veel energie en voelde me vooral heel bijzonder. Annika was toen ook zwanger en we hebben toen zo enorm veel werk verzet (iedere week een kookdag). Hoe anders was het nu. De migraines bleven maar komen en ik kreeg griep, na griep, na griep. Heeft natuurlijk ook met het seizoen te maken en met een kleine peuter die allerlei virusjes mee naar huis neemt. Maar leuk was het niet.

Veel ronder

Inmiddels zit ik in het derde trimester en heb ik bijna iedere zwangerschapskwaal die er bestaat wel gehad. Ik ben echt zo’n klagende vrouw geworden die iedere avond aan haar man vertelt waar ze wel niet last van heeft. Haha. Mijn buik is ook een stuk groter en tijdens iedere echo wordt ook bevestigd dat het een flinke baby is. Ik loop zo’n 10 dagen voor. En dat is enerzijds een geruststelling, want als hij eerder komt, heeft hij in ieder geval al wat spekjes, maar aan de andere kant maakt het me wel bang als hij 40 weken blijft zitten. Dat gaat toch nooit lukken denk ik dan.

Rust houden

Het advies voor mij is nu dus om veel rust te houden en dat doe ik ook. Ook al vind ik dat hartstikke moeilijk want ik ben het meest in mijn element als ik lekker kan werken en leuke dingen kan doen. Maar het is even niet anders. Als het kan slaap ik ’s ochtends wat langer, op mamadagen slaap ik  ’s middags met Merlijn mee en ’s avonds lig ik er ook vaak voor negen uur in. Saai? Ja! Maar wel nodig! Afspraken doe ik alleen nog bij uitzondering (niks hoeft meer) en qua koken staan morgen echt de allerlaatste dingen op de planning. Dus dat geeft wel een gerust gevoel. Wat dingen uitwerken op de laptop lukt nog wel en dat kan ik eventueel ook vanuit mijn bed office doen.

Nu zijn jullie weer een beetje bijgepraat. Ik zal jullie de komende tijd nog op de hoogte houden via mijn blogs, vlogs en op social media. En als het ineens heel stil wordt, dan weet je wel hoe laat het is 🙂

Pauline zwanger

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in