pauline

Pauline’s week: Ik stond er alleen voor

Er staat weer een nieuw fotodagboekje online. Ik ben druk bezig met het afronden van de laatste werkdingen. Zo had ik mijn laatste meeting en mijn laatste officiële kookdag voor mijn verlof ingaat. Yes! Wel lekker op een aangepast tempo want mijn fitheid en ook mijn concentratie worden met de dag minder haha. Hoort erbij! Ik heb het dus qua werk prima onder controle maar privé had ik het wel even pittig. Ik stond er een weekend helemaal alleen voor, maar gelukkig kon ik mijn favoriete hulptroepen inzetten. Zoveel respect voor single mama’s en papa’s. Ik zou het echt niet kunnen. Is dit herkenbaar?

Quality time

tuna melt

Wij hadden nog 1 dagje langer vakantie en dat was wel fijn nadat de feestdagen zo in de soep gelopen waren. Dus we gingen even met zijn drietjes lunchen in de stad. Ik had wederom een tosti, Merlijn ook en Maurits had een Pulled chicken broodje.

pauline

We wilden ook nog even in de stad kijken. Maar mijn buik deed pijn dus zijn we lekker naar huis gegaan.

Mijn kleine helper

merlijn

En toen was het ook tijd om de kerstboom af te tuigen. Mijn kleine helper zorgde ervoor dat we binnen no time klaar waren. Merlijn wil nu bij alles helpen, zo schattig is dat. Hij roetsjte (is dat een woord) zo alle ballen uit de boom. Fijn hoor zo’n hulpje.

Dit was lang geleden

cleeff Haarlem

Maurits is per 1 januari ook ondernemer (hij is zelfstandig lean consultant en trainer). Het fijne is dat hij nu zelf zijn agenda kan indelen en deze maanden dus wat rustiger aan kan doen. Is voor ons allemaal fijn want we hebben een bewogen jaar gehad met het overlijden van Maurits vader en mijn pittige zwangerschap.

koffie

Dus nu het kon, namen we het er even van en gingen we samen lunchen bij onze Go To plek Cleefff. Zo fijn! Dingen samen doen was er echt een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. Logisch ook door alle omstandigheden. Maar gelukkig kunnen we dit de komende maand nog even doen, totdat baby 2 er is.

Interieur liefde

loods 5

Wij houden naast lekker eten ook heel erg van interieur. Geldt ook voor Annika trouwens. Loods 5 blijft een van mijn favo woonwinkels. We vonden eindelijk een kussen voor op onze bank bij de eettafel. Duurt nog wel even (hij wordt op maat gemaakt), maar dan heb je ook wat.

How to please a pregnant woman?

ijs

Ik ben me de laatste tijd echt te buiten gegaan aan zoetigheid. Elke dag eet ik wel koekjes, chocola, taartjes etc. Ik heb er zoveel zin in de hele tijd. Ik kan natuurlijk ook lekker mijn hormonen de schuld geven.  Met een bak ijs op schoot, ben ik het meest in mijn element. Maar ik heb nu met mijzelf afgesproken dat het weer even klaar moet zijn. Dus ik probeer de zoetigheid doordeweeks weer te laten staan. En heel eerlijk? Ik vind dat heel moeilijk haha. Ook omdat mijn kasten nog best wel gevuld zijn. Herkenbaar?

Laatste werkloodjes

meeting

Qua werk ben ik bezig met het afronden van de laatste loodjes. Zo had ik mijn laatste meeting. Misschien dat ik nog wel een keer mee ga als ik me goed voel, want ik vind het zo leuk om met merken om tafel te zitten. Maar van Annika mag ik niet meer alleen, haha.

Weekend alleen

annika Weuring

Maurits was het weekend naar Schiermonnikoog en daar zag ik eerlijk gezegd heel erg tegenop. A. omdat ik bang was dat mijn vliezen zouden breken en hij niet bij de bevalling kon zijn (waar hij dus wat gerelativeerder over dacht dan ik haha). Maar B. ook omdat ik dan het hele weekend alleen zou zijn met een actieve peuter.  Actief was Merlijn zeker, hij was vroeg wakker en besloot die dagen ook ineens geen middagslaapje te willen doen. Maar ik had hulp. Annika kwam gezellig logeren met Lasse en mijn ouders kwamen ook nog eten. Dus achteraf was het te doen. Maar zondagavond viel ik wel heel vroeg in slaap en ik werd pas na 14 uur slapen weer wakker. Ik had het nodig kennelijk.

Horecava

annika Weuring

We gingen naar de Horecava. Ik was er al een tijd niet meer geweest dus het leek me wel eens een keer weer leuk om de nieuwste trends op het gebied van eten te zien. Wat mij vooral op viel is dat alles tegenwoordig in een Vega/vegan variatie verkrijgbaar is, van zowel zoete dingen zoals bokkenpootjes, slagroom en ijs tot hartige dingen zoals burgers, frikandellen, bitterballen,  kibbeling en zelfs worstenbroodjes. Fijn om te zien dat deze trend steeds meer doorgevoerd wordt.

Het was superleuk en we hebben vooral heel veel gegeten en gesnoept haha. Dus met die suiker inname gaat het nog niet helemaal goed.

Zeg ik aan het begin dat ik geen afspraken meer heb en niet meer hoef te koken, loopt het toch even anders. Morgen gaan we nog voor een grote opdracht aan de slag. Maar dan kook ik 2 dingen en dat is toch wel even wat anders dan 8. Ook ga ik nog even mee naar een afspraak, het hoeft niet perse, maar ik vind het zo leuk dat ik toch graag mee ga.  Ik ga door met deze updates totdat de baby er is, of totdat ik echt niks meer te melden heb haha. En op social kan je mij natuurlijk ook volgen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in