Donna Hay review weeklight

Boekreview: Weeklight van Donna Hay

Dat we fan zijn van Donna Hay is jullie vast wel bekend. Wij vinden dat zij echt de mooiste boeken ter wereld maakt. En er ligt alweer een nieuw exemplaar in de winkels: Weeklight. In deze review zal ik jullie er alles over vertellen. De ondertitel van Weeklight is: snelle recepten voor een goed gevoel. Dat spreekt mij meteen aan. Want ik hou van snelle recepten en in het nieuwe jaar vind ik het ook fijn om weer wat bewuster met eten om te gaan. Heb jij dat ook?

Groente in de hoofdrol

In dit boek experimenteert Donna er op los met groente. Niet alleen door eens andere groentes dan normaal te gebruiken, maar ook te variëren in de bereidingswijze. Denk aan het roosteren van bloemkool, een deeg maken van broccoli voor een pizzabodem en noedels van komkommer en bleekselderij. Groente is niet langer een sidedish, maar heeft de hoofdrol op je bord.

Donna Hay weeklight

What's inside?

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken met recepten. Daarnaast geeft Donna in dit boek handige tips hoe je gezond kunt eten en deelt ze in het laatste hoofdstuk een aantal basisrecepten. Het eerste hoofdstuk heet Moderne make-over. Hier staan klassieke familierecepten met een twist. Leuk! Donna voegt in ieder gerecht extra groente toe, zodat de recepten nog beter voor je zullen zijn. Denk aan Chipotle-kiptaco’s met bloemkool. Of een lekkere vega bolognesesaus met extra veel groenten.

Hoofstuk 2 staat in het teken van eten uit een kommetje. Deze trend is natuurlijk al langer gaande. Zo heeft Denise Kortlever het boek All Day Bowls uitgebracht. In dit hoofdstuk draait het om echte feelgood maaltijden. Zo staat er een aantal soeprecepten, zoals een misosoep met udonnoedels, een rode currysoep en een wortelsoep met kurkuma.

In het derde hoofdstuk Groene heerlijkheid laat Donna zien dat je met een kleine moestuin heel veel lekkere gerechten kunt bereiden. Ook hier laat ze zien dat je heel veel kan met groente. Veel meer dan alleen stomen of koken. Saai! Nee, je kunt het grillen, roosteren, op smaak brengen met lekkere specerijen en ga zo maar door. De broccoli en halloumi uit de oven is een goed voorbeeld hiervan. De broccoli wordt op smaak gebracht met chilipeper, citroenschil, oregano en olijfolie. Klinkt goed toch?

Tijd te kort, dat hebben we allemaal en dat is ook meteen het vierde hoofdstuk van het boek. Je kent het wel, na een drukke dag heb je geen zin meer om te koken en grijp je sneller naar een afhaalmaaltijd (guilty!). Donna zegt: ‘Tegenwoordig probeer ik bij tijdgebrek snel en slim te zijn in plaats van slap en sloom”. Dit doet ze door gebruik te maken van diepvriesgroente of linzen uit blik. Zo maakt ze een supersnelle superfoodsoep van diepvriesdoperwtjes of eenvoudige groentesushi die je in no time op tafel zet.

Basics to Brilliance, het vijfde hoofdstuk en gelijknamig aan haar eerdere boeken. Donna deelt in dit hoofdstuk basic feelgood recepten, waar je eindeloos mee kan variëren. Het recept voor broccolideeg kun je gebruiken voor een pizzabodem, flatbreads of een groentetaart. En de spinazie-courgettebeignets vormen een goede basis voor taco’s met avocado, knapperige pannenkoekjes of tomaat-mozzarella tortilla’s.

Er is altijd ruimte voor een toetje, daar ben ik het helemaal mee eens. Dus je raadt het al, het zesde hoofdstuk draait om desserts. En ook hier draait alles om balans, dus de recepten bevatten wat minder suiker dan normaal.  De perzik-kokostaartjes lijken me heerlijk en ik ben erg benieuwd naar het vanille softijs van Griekse yoghurt.

Boekreview Weeklight

Wat vind ik ervan?

Ik vind het wederom een prachtig boek. Zoals altijd is de styling en fotografie van de gerechten perfect en wil je het liefst meteen een hap zetten in de gerechten. Ik vind het heel leuk en inspirerend om te zien hoe Donna experimenteert met groente. Daar kan ik zeker nog wat van leren. Ik ben zelf niet echt een goede groente eter, omdat ik het vaak wat saai en smakeloos vind. Maar met dit boek leer je op een hele andere manier naar groente kijken en je leert hoe je deze groentes op allerlei manieren kunt bereiden. Als je al fan was van Donna Hay, dan moet je dit boek sowieso aan je lijstje toevoegen. Verder is dit gewoon een heel mooi boek om aan je collectie toe te voegen en  is het een goed boek voor de start van het nieuwe jaar.

Donna Hay review weeklight

Titel
Weeklight

Auteur
Donna Hay

Uitgeverij
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 32, 50 bij Bol.com of de lokale boekhandel

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in