Menu

10 x gezonde tussendoortjes

Vandaag deel ik 10 gezonde tussendoortjes. Ik ben weer een beetje aan het opletten wat ik allemaal naar binnen prop. Want de decembermaand hebben we net achter de rug en dat blijkt toch vaak een valkuil voor mij. Teveel snoepmomenten, waardoor ik weer gewend raak aan die extreme suikerinname en daarna niet meer zonder kan. Dat moet weer even anders. En ik ben vast niet de enige, dus het leek mij een goed idee om deze 10 gezonde tussendoortjes met je te delen.

Wat is nou gezond?

Kijk, echt helemaal gezond zijn deze tussendoortjes niet. Ik vind het sowieso lastig om te bepalen wat nu gezond is en wat niet. Er bestaan zoveel definities, meningen en onderzoeken over gezondheid dat je (en ik dus ook) door de bomen het bos niet meer ziet. Ik probeer vooral de geraffineerde suikers wat meer te vermijden en gewoon bewust te snoepen, in plaats van alles wat je tegenkomt naar binnen te proppen.

Dus zijn deze gezonde tussendoortjes echt gezond? Nee, dan kun je beter wat rauwkost of een salade eten bijvoorbeeld. Maar ze zijn wel een stuk gezonder dan een stuk taart, cake, koeken, chocoladerepen enzovoort. En ook hierbij geldt, eet bewust. Dus niet tien van deze gezonde tussendoortjes op een dag eten, want dan is het automatisch weer niet gezond(er). Alles met mate 🙂 En deze gezonde tussendoortjes zijn dus een perfecte vervanging voor de zoete trek in de middag. Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

1. Citroen yoghurt muffins

Klik hier voor het recept.

2. Havermoutbrood met noten

Klik hier voor het recept.

3. Bananencake met blauwe bessen

Klik hier voor het recept.

4. Chocolade gepofte rijstkoekjes

Klik hier voor het recept.

5. Peanutbutter bananabread

Klik hier voor het recept.

6. Chocolade havermoutkoekjes

Klik hier voor het recept.

7. Gezonde appel-kaneel muffins

Klik hier voor het recept.

8. Cake met appelmoes

Klik hier voor het recept.

9. Havermoutcups met bramen en blauwe bessen

Klik hier voor het recept.

10. Dadels met pindakaas, chocola en zeezout

Klik hier voor het recept.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.