fbpx
Menu

3 x gourmetrecepten met vlees

Vorige week heb ik jullie gourmet inspiratie gegeven voor een vega gourmet. En vandaag deel ik 3 gourmetrecepten met vlees. Zelf vind ik een klassiek biefstukje of hamburgertje met saus heel fijn op de gourmet (tenminste als het van een goede slager komt). Maar het is nog leuker en lekkerder als je een beetje gaat variëren. Gourmetten anno 2019 zeg maar. Ik heb nu voor jullie een taco pannetje, een gevulde varkenshaas en een kippannetje met chorizo bedacht. En ik denk dat vooral die eerste ook heel erg in de smaak valt bij de kleine gasten aan tafel. Ook leuk is om de gourmet helemaal in Aziatisch stijl te maken. Welke lijkt jou het lekkerste?

Je zou het ook helemaal fancy kunnen doen en een gourmet diner kunnen organiseren. Dat je per gang uitserveert zeg maar. Eerst een gerechtje met vis, dan vega, dan vlees en ook een toetje bereid op het gourmetstel. Best een leuk idee toch?

Lekker afwisselen

Het lekkerste vind ik als de tafel goed gevuld is met lekker vlees, sauzen, stokbrood met kruidenboter (waar ik me altijd vol aan eet), afgewisseld met bijvoorbeeld vis en vegetarische gourmetrecepten. Juist die afwisseling maakt het leuk. En ook wat minder zwaar. Je zou het ook helemaal fancy kunnen doen en een gourmet diner kunnen organiseren. Dat je per gang uitserveert zeg maar. Eerst een gerechtje met vis, dan vega, dan vlees en ook een toetje bereid op het gourmetstel. Best een leuk idee toch? In ieder geval vandaag genoeg inspiratie voor gourmetrecepten met vlees, die niet moeilijk zijn, maar wel net even anders dan anders.

Gevulde varkenshaas met brie

Ingrediënten voor 4 personen
1 varkenshaas
150 gr roombrie
100 gr  spek
Verse salie
Peper en zout
Evt. kneepje honing
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met iets peper en zout.

Leg een plakje brie en een blaadjes salie op ieder stukje varkenshaas.

Rol een plakje spek om de varkenshaas heen.

Bak de gevulde varkenshaas rondom goudbruin in je gourmetpannetje in wat olijfolie.

Knijp er eventueel tot slot een klein beetje honing overheen.

Taco pannetje

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr gehakt
0,5 ui
100 gr kidneybonen
100 gr maïs
Klein blikje tomatenpuree
50 gr tortilla chips
40 gr geraspte kaas
1 teentje knoflook
1 tl komijn
Chilipeper en zout

Lekker met
Guacamole
Zure room

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng dit samen met de tomatenpuree door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met chilipeper en zout.

Spoel de kidneybonen en de maïs af en meng deze door het gehakt.

Bak het gehakt goudbruin in je gourmetpannetje. Verdeel er wat tortillachips over en een beetje geraspte kaas. Laat dit even smelten onder de grill.

Serveer het tacopannetje met guacamole en zure room.

Kip pannetje met chorizo en ananas

Ingrediënten voor 4 personen
2 kipfilets
100 gr chorizo
100 gr ananas
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd de kipfilets in blokjes en breng deze op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.

Snijd de chorizo in halve plakjes. Voeg dit samen met de ananas bij de kip.

Bak alle ingrediënten in je gourmetpannetje rondom gaar in wat olijfolie.

Lekker met cocktailsaus.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.