Menu

10 x zoete aardappel recepten

Tien zoete aardappel recepten, dat leek mij een fijn lijstje om eens met je te delen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben nog steeds dol op zoete aardappel. Vooral in de wintermaanden eet ik het regelmatig en ook mijn zoontje vindt het lekker. Ik was laatst op zoek naar inspiratie voor een leuk verzamelartikel en toen ontdekte ik dat we al heel veel zoete aardappel recepten online hebben staan. En tot mijn verbazing nog geen lijstje met de lekkerste zoete aardappel recepten bij elkaar. En dat is toch wel handig. Sla dit lijstje dus vooral op in je favorieten, zodat je het altijd bij de hand hebt.

Je kunt alle kanten op met de zoete aardappel. Je kunt ze koken, bakken, frietjes van maken, pureren, wokken en ga zo maar door.

Alles over de zoete aardappel

Ik kan je honderduit vertellen over de zoete aardappel. Is zoete aardappel een groente? Hoe maak je zoete aardappel klaar? Is zoete aardappel gezond? Zomaar wat vragen die wij regelmatig krijgen op de blog en onze social kanalen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ja, zoete aardappel behoort tot de groente familie. Je noemt het ook wel ‘bataat’. Toch gebruiken wij de zoete aardappel veelal als vervanger voor de klassieke aardappel. Of de zoete aardappel gezonder is vind ik lastig te zeggen. Ik ben geen voedingsdeskundige, dus ik waag me hier ook maar niet aan. Feit is dat een zoete aardappel veel vitamine C bevat en hij minder effect op de bloedsuikerspiegel heeft.

Je kunt alle kanten op met de zoete aardappel. Dat zie je straks ook in het lijstje met zoete aardappel recepten. Je kunt ze koken, bakken, frietjes van maken, pureren, wokken en ga zo maar door. Ik vind het vooral lekker om zoete aardappel te combineren met hartige smaken zoals feta, chorizo of geitenkaas. En jij?

Welk van deze tien zoete aardappel recepten lijkt jou het lekkerst?

1. Stamppot zoete aardappel met broccoli

Klik hier voor het recept.

2. Zoete aardappellasagne

Klik hier voor het recept.

3. Zoete aardappelschotel met broccoli en zalm

Klik hier voor het recept.

4. Zoete aardappelsoep met wortel en garnalen

Klik hier voor het recept.

5. Zoete aardappel curry

Klik hier voor het recept.

6. Gevulde zoete aardappel uit de oven met chorizo

Klik hier voor het recept.

7. Mexicaanse zoete aardappelsalade

Klik hier voor het recept.

8. Zoete aardappelburger met avocado mayo

Klik hier voor het recept.

9. Zoete aardappelpasta met citroensaus

Klik hier voor het recept.

10. Zoete aardappelgratin met chorizo

Klik hier voor het recept.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Pauline
    24 oktober 2019 om 12:14

    Oh wat leuk zeg!

  • Lot
    24 oktober 2019 om 08:56

    We eten het eigenlijk altijd in blokjes gebakken. Het laatste recept lijkt me heerlijk en ga ik in het weekend maken. Ik kon afgelopen week bij een boerderijwinkel 5 grote kopen voor 1 euro dus was al op zoek naar andere recepten

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.