pauline kookt grohe

Persoonlijk: Gezond koken, druk leven, hoe doe ik dit?

Gezond koken, een druk leven en dan ook nog een pittige zwangerschap, hoe doe ik dit? Vooral door slim te zijn en niet te moeilijk te doen. Toen Merlijn er nog niet was nam ik uitgebreid de tijd om te koken. Ik deed niet aan een eetplanning, kocht lukraak wat boodschappen en besliste per dag wat we gingen eten. Dat is nu anders, heel anders. Toch vind ik het belangrijk om wel gezond te blijven eten, in het weekend mag het echt wel ietsje losser, maar doordeweeks wil ik wel dat er veel groente en vooral vers eten op tafel staat. En het liefst ook nog eten dat Merlijn ook lust. Flinke uitdaging wel! Ik zal mijn tips met jullie delen.

pauline kookt grohe

Maak een eetplanning

Voorheen moest ik hier niks van hebben. Ik ben nogal wispelturig en weet op maandag echt nog niet waar ik op donderdag zin in heb. Ik maak dus ook geen dag tot dag planning. Wat ik wel doe is 3 à 4 gerechten bedenken waar ik dan de ingrediënten alvast voor in huis haal. Meestal haal ik iets van AVG (daar heb ik nu ineens veel zin in heb), een pasta gerecht, iets met rijst, wraps of noodles en altijd soep. Per dag bekijk ik dan waar ik op die dag het meeste trek in heb en dat kook ik dan. Zeker als je zwanger bent is dat fijn, want dan kan het zomaar zijn dat je op maandag toch ineens geen pasta wil. Haha, rare hormonen zijn het toch.

Goede basisvoorraad

Een goede basisvoorraad is je beste vriend. Maurits noemt het soms net een supermarkt bij ons thuis, maar ik ga daar heel goed op. Ik heb altijd diverse soorten rijst en granen, pasta’s, wraps en noodles in huis. Verder staan mijn lades vol met peulvruchten, currypasta’s, tomatenblokjes en verschillende kruiden. In mijn koelkast vind je altijd vers bladerdeeg, eieren en heel veel soorten kaas. Ook liggen er standaard zoete aardappelen, tomaten en paprika’s in. Dat zijn toch wel de groentes die ik het meest gebruik en anders eten we ze rauw als snackje. In de vriezer heb ik diverse soorten brood, iets van aardappelen, een zak diepvriesgroente, vlees en vega burgers. Zo valt er altijd wat te koken en hoef je niet lastminute naar de supermarkt.

Lekker bezorgen

Het liefst struin ik al mijn culi dealers af op zaterdag. Dat doe ik ook geregeld, maar dat is meer voor de extraatjes. De hapjes voor in het weekend bijvoorbeeld. Mijn weekboodschappen laat ik altijd bezorgen. Dat is ooit begonnen toen ik 4 hoog woonde in een appartement maar ik kan echt niet meer zonder. Het scheelt je zoveel tijd en sjouwwerk. Aan de hand van de eetplanning bestel ik dan wat ik nodig heb. En daarbij natuurlijk alle dagelijkse benodigdheden zoals luiers, fruit, zuivel etc. Als ik dan nog wat extra’s nodig heb zoals verse groente dan is dat zo gehaald.

ingredienten paprika

Slim koken

Ik ben groot voorstander van makkelijke recepten die snel klaar zijn. Ik besteed vaak niet meer dan 20 minuten aan mijn avondeten (oventijd en stooftijd dan niet meegerekend). Lekker eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Ik maak daarbij graag gebruik van de Grohe Red, mijn kokend heet water kraan. Pasta en rijst koken is zo gedaan, maar ik gebruik hem bijvoorbeeld ook om spinazie of doperwten heel snel te garen voor in quiches (even onder de kraan en klaar ben je). Voor mij is dit echt een uitkomst. Extra fijn is dat de kokend water kraan kindvriendelijk is, er zit een beveiligingssysteem op en hij spettert niet. Dat vind ik wel een fijne gedachte, zeker nu Merlijn steeds meer op ontdekkingstocht is.

Maak gebruik van je vriezer

Het komt ook minimaal 1 keer per week voor dat wij uit de vriezer eten. In mijn vriezer liggen allemaal ongelabelde (dit is geen tip trouwens) bakjes met eten. Het is dus soms een verrassing wat we eten haha. Maar als ik curry maak, pastasaus, chili, soep, burrito’s of stamppot dan maak ik altijd dubbel zoveel en vries ik de rest in. Niet alles is geschikt om in te vriezen, maar heel veel dingen kunnen wel. En dat is superhandig als je allebei laat bent en je wil toch fatsoenlijk eten.

 

Shop met korting

KORTING: Met de kortingscode PAULINE krijg je nu €50 korting bij aankoop van een Grohe Red met 7 ltr boiler. De kraan is in verschillende materialen beschikbaar. De code is geldig van 14 oktober t/m 14 november. Bestel hem hier.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Heb je zelf nog een leuke tip voor simpel en gezond koken, deel hem dan vooral in de comments.

pauline kookt grohe

Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.
Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in