18 weken zwanger

Pauline’s week: Merlijn 2 jaar en de 20 weken echo

Wat hebben we een leuke week gehad. We vierden Merlijn zijn tweede verjaardag en dat was een groot feest. Een huis bezaaid met gouden glitters en inpakpapier, maar wat was mijn jongetje blij. Zo bijzonder om dit mee te maken. Ook hadden Maurits en ik eindelijk weer een beetje quality time. Heel simpel met een koffietje bij het strand, maar daar worden wij allebei heel gelukkig van. Ik kan oprecht heel erg genieten van kleine dingen. Ook hadden we de 20 weken echo en dat is toch altijd best wel spannend. Kijk je mee naar mijn week?

Griep, griep, griep

Zodra er iemand bij ons in de familie ziek wordt, zijn we allemaal de sjaak. Chris begon, daarna volgde Annika en mijn vader en moeder hem op. Wij vangen elkaar altijd op in dit soort situaties, dus we haalden Lasse van de crèche en hij ging gezellig bij ons eten.

Op een billboard

familie bast Haarlem

Kijk ons staan! Ik werd gevraagd om mee te doen aan de Dutch Food Week. Een week die in het teken staat van eten. Voor de expositie: “Wat eet Nederland” werden foto’s gemaakt bij gezinnen thuis door de fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg. Jan Dirk kwam ook bij ons thuis om ons eetmoment vast te leggen. En zoals je ziet was de kleine man het daar niet mee eens haha. Ja zo gaat het soms ook bij ons aan tafel.

Mijn favoriete plek

pauline

Maurits en ik hadden allebei een uurtje over, dus reden we naar het strand voor een kopje koffie. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik word hier zo gelukkig van. Zet mij in een stoel met uitzicht op zee en ik kan me uren vermaken.

tijn akersloot

We gingen naar Tijn. Mijn favoriete plekje in Zandvoort. En deze strandtent is het hele jaar open. Ik krijg trouwens weer steeds meer zin in koffie. In het begin van mijn zwangerschap moest ik er niet veel van hebben, maar nu is de zin weer terug. Ik drink trouwens thuis alleen maar decaf, dus geen zorgen 🙂

Het eerste pakje

mogador

We wilden graag een eerste pakje kopen voor baby 2. Dus ondanks dat het de hele dag regende gingen we toch even in de stad kijken. Het pakje zie je in de vlog van vorige week. Bij Mogador dronken we nog een koffietje en deelden we een plak cake.

Props

props

Hele lades heb ik vol met servies, doekjes en bestek. Maar toch kan er altijd meer bij. Ik appte Annika (onze foodstylist) deze foto met de vraag of ik het mee moest nemen. Het antwoord was uiteraard Ja.

Birthday preps

cijfertaart 2

En toen was het feest. Op zaterdag waren we druk bezig met de voorbereidingen voor Merlijn zijn feestje. Ik maakte een taart, we moesten nog een cadeau halen (ik weet het heel lastminute) en de kamer versieren. De taart lijkt op deze en ik heb de vulling gebruikt van deze. Niet een heel ingewikkelde taart, wel heel lekker.

traktatie kinderdagverblijf

Ook ging ik aan de slag met Merlijn zijn traktatie voor op de crèche. Ik heb het mezelf heel makkelijk gemaakt deze keer. Ik kocht online wikkels voor knijpfruit bij Crealien.nl. En dat was dus enkel een kwestie van vastplakken en klaar.

oreo

De juffen kregen OREO koekjes (in een passend blik) in de smaken Peanutbutter, Brownie en Birthday! Leuk toch?

Merlijn twee jaar

merlijn

En toen was het zover. We vierden Merlijn zijn verjaardag op zondag met familie. Het was een leuke dag en Merlijn is goed verwend. ’s Avonds wel een een compleet overprikkeld kind. Is dat bij jullie ook altijd zo?

merlijn

Van ons kreeg hij de IKEA keuken. Een grote hit want hij speelt er de hele tijd mee. Hij had eerst alleen interesse in de ballonnen, maar dit is later wel bijgedraaid. En hij kan er ook heel goed samen mee spelen met Lasse. Iets wat soms ook wel een uitdaging is haha.

20 weken echo

pauline

Spannend moment in de zwangerschap. We hadden de 20 weken echo (ik ben morgen 20 weken zwanger). Tijdens de pretecho had ze al laten vallen dat er geen bijzonderheden waren, maar het blijft een belangrijk moment. Vanwege migraine medicatie die ik helemaal in het begin nog had geslikt (toen ik nog niet wist dat ik zwanger was) moest ik naar het ziekenhuis voor een uitgebreide check. Ik vind dat eigenlijk alleen maar fijn. Gelukkig was alles goed met de baby (met mij niet helemaal maar dat vertel ik woensdag in de vlog) en kunnen we ons nu gaan richten op de baby. Ik kan niet wachten. Of nou ja, eigenlijk is het ook wel prima dat het nog even duurt haha.

Dit was mijn week. Wil je meer bewegende beelden zien, bekijk dan ook mijn vlogs op Instagram. Iedere woensdag staat er een nieuwe video online.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in