5 x Gnocchi recepten

5 x Gnocchi recepten

Gnocchi, nee niet ‘gnotsjie’ maar ‘njokkie’. Toch hoor ik heel vaak het eerste, en stiekem moet ik daar altijd een beetje van lachen. Heel veel jaren terug heb ik dezelfde fout gemaakt hoor. Maar gnocchi spreek je dus uit als ‘njokkie’. Vandaag deel ik 5 lekkere gnocchi recepten. Het is een Italiaanse pasta soort, maar toch anders. Gnocchi is namelijk gemaakt van aardappel en tarwemeel.

In dit lijstje met gnocchi recepten komen allerlei varianten terug. Van gebakken tot gekookte gnocchi. En van een gnocchi carbonaro tot een gnocchi met cavolo nero. Je kunt de gnocchi kopen in de winkel, maar ook zelf maken. Zo maakten we ook een keer een zoete aardappel versie.

Koken of bakken?

Je kunt gnocchi zowel koken als bakken. Als je de gnocchi bakt wordt de buitenkant lekker knapperig en de binnenkant blijft zacht. Maar dit kan soms best lastig zijn, want gnocchi heeft de neiging om aan de pan te blijven plakken. Dit komt door het zetmeel wat in de gnocchi zit. Je kunt dit voorkomen door de gnocchi eerst te koken en meteen daarna in een kom met koud water te leggen. Je wast het zetmeel van de gnocchi net zolang tot het water niet meer troebel is. En dan kun je het gaan bakken.

Het bakken van gnocchi vergt dus wel iets meer geduld, want als je het kookt ben je in een paar minuten klaar. De gnocchi komt bovendrijven als hij gaar is. Toch vind ik de gebakken gnocchi het lekkerst. Dan maar iets meer geduld hebben 😉

Welke van deze 5 gnocchi recepten lijkt jou het lekkerst? En wat heeft jouw voorkeur? Gekookte of gebakken gnocchi?

1. Gnocchi met venkelworst

5 x Gnocchi recepten

Klik hiervoor het recept.

2. Knapperig gebakken gnocchi carbonara

5 x Gnocchi recepten

Klik hier voor het recept.

3. Gnocchi met citroensaus en spinazie

5 x Gnocchi recepten

Klik hier voor het recept.

4. Gnocchi in paddenstoelenroomsaus

5 x Gnocchi recepten

Klik hier voor het recept.

5. Gnocchi met cavolo nero

5 x Gnocchi recepten

Klik hier voor het recept.

3 oktober 2019


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in