Menu
kwarkcake.jpeg

Nieuwtje: Welcome to the family

Ik heb superleuk nieuws! Voordat de zomer begon heb ik hard gewerkt aan een nieuwe Uit Pauline’s keuken x Leev bakmix. En het is geworden….. een  kwarkcake! Yes! Net al de vorige mixen is ook deze cake een stuk gezonder dan een reguliere cake. Er gaat veel minder suiker in, hij bevat weinig verzadigde vetten maar wel veel proteïne. En bovenal, hij is superlekker!

Dat zit wel snor

De basis bestaat uit biologische ingrediënten zoals speltbloem en speltmeel. Zelf hoef je enkel eieren, een beetje zonnebloemolie en kwark toe te voegen. Het is wel het lekkerste als je een licht gezoete kwark gebruikt bijvoorbeeld Campina vanillekwark (#nospon). Maar heb je geen problemen met zoetstoffen dan zou je bijvoorbeeld ook Optimel kwark kunnen gebruiken. Dat bevat geen toegevoegde suikers en is vetvrij (wederom #nospon). Het leuke is dat je door verschillende smaken kwark te gebruiken, de cake ook een andere smaak kan geven. Gebruik bijvoorbeeld eens citroenkwark voor een frisse cake of juist appelkaneel voor een meer herfstige variant.

Lekker variëren

In de basis kan je dus al lekker variëren door verschillende smaken kwark toe te voegen. Maar je kan nog veel verder gaan. Voeg fruit toe zoals frambozen of blauwe bessen, stukjes chocola, citroen- of sinaasappelschil of noten en rozijnen. Eigenlijk is dit een gezondere basiscake waar je alle kanten mee op kunt. Deel vooral ook je creaties op social media met de #uitpaulineskeuken, vind ik leuk om te zien.

Waar te koop?

De kwarkcake is vanaf deze week verkrijgbaar bij bijna alle Albert Heijn vestigingen door het hele land. En ook online te bestellen.

Het overige assortiment van gezondere cakes (bananabread, carrot cake, appelkaneel cake en choco chipcake) ligt bij AH, Jumbo en Coop. Binnenkort (vanaf 16 sept) volgen Deka, Hoogvliet en Dirk.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan