fbpx
Menu

Nieuwtje: Welcome to the family

Ik heb superleuk nieuws! Voordat de zomer begon heb ik hard gewerkt aan een nieuwe Uit Pauline’s keuken x Leev bakmix. En het is geworden….. een  kwarkcake! Yes! Net al de vorige mixen is ook deze cake een stuk gezonder dan een reguliere cake. Er gaat veel minder suiker in, hij bevat weinig verzadigde vetten maar wel veel proteïne. En bovenal, hij is superlekker!

Dat zit wel snor

De basis bestaat uit biologische ingrediënten zoals speltbloem en speltmeel. Zelf hoef je enkel eieren, een beetje zonnebloemolie en kwark toe te voegen. Het is wel het lekkerste als je een licht gezoete kwark gebruikt bijvoorbeeld Campina vanillekwark (#nospon). Maar heb je geen problemen met zoetstoffen dan zou je bijvoorbeeld ook Optimel kwark kunnen gebruiken. Dat bevat geen toegevoegde suikers en is vetvrij (wederom #nospon). Het leuke is dat je door verschillende smaken kwark te gebruiken, de cake ook een andere smaak kan geven. Gebruik bijvoorbeeld eens citroenkwark voor een frisse cake of juist appelkaneel voor een meer herfstige variant.

Lekker variëren

In de basis kan je dus al lekker variëren door verschillende smaken kwark toe te voegen. Maar je kan nog veel verder gaan. Voeg fruit toe zoals frambozen of blauwe bessen, stukjes chocola, citroen- of sinaasappelschil of noten en rozijnen. Eigenlijk is dit een gezondere basiscake waar je alle kanten mee op kunt. Deel vooral ook je creaties op social media met de #uitpaulineskeuken, vind ik leuk om te zien.

Waar te koop?

De kwarkcake is vanaf deze week verkrijgbaar bij bijna alle Albert Heijn vestigingen door het hele land. En ook online te bestellen.

Het overige assortiment van gezondere cakes (bananabread, carrot cake, appelkaneel cake en choco chipcake) ligt bij AH, Jumbo en Coop. Binnenkort (vanaf 16 sept) volgen Deka, Hoogvliet en Dirk.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Marijon
    3 september 2019 om 13:50

    Zou je ipv kwark ook kokosyoghurt kunnen gebruiken ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 september 2019 om 14:57

    Ik heb dat zelf niet getest. Ik denk dat het wel kan, maar ik weet het dus niet zeker.

    Beantwoorden
  • Hesterg72
    2 september 2019 om 20:10

    Proficiat! Ga ik snel uitproberen 😀 Bij het bananenbrood heb ik de voorkeur voor jouw oude recept met amandelmeel, maar de chocoladecake is heerlijk!

    Beantwoorden
  • Ina
    2 september 2019 om 12:29

    Leuk! Zo blij met jou bakmixen, ivm tarwe-allergie. Kan heerlijk variëren nu. Lees met veel plezier je blog, ga zo door!

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 september 2019 om 14:57

    Wat fijn om te horen!

    Beantwoorden
  • Maartje de Bruijn
    2 september 2019 om 11:00

    Gefeliciteerd Pauline, een groot assortiment van mixen. Ik, en velen met mij, zouden blij zijn met een glutenvrije bakmix. Hartelijke groet, Maartje.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:06

    Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Rena
    2 september 2019 om 10:02

    Congratulations! xx from Bavaria/Germany, Rena

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:06

    Thank you!

    Beantwoorden
  • alice
    2 september 2019 om 08:08

    Gefeliciteerd! Leuk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:07

    Dankjewel!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen