pauline en naniks

Terug naar Groningen? Zou ik dat willen

Wisten jullie dat ik opgegroeid ben in een piepklein dorpje in Noord Groningen? Tot mijn twaalfde woonde ik in Uithuizen en daarna verhuisden wij naar Zandeweer. Een dorp met 5o0 inwoners, geen trein, geen bus en alleen een mini dorpswinkeltje (waar je gewoon op de pof dingen kon kopen). Ik moest dus altijd 12 km fietsen naar school, 3 km heen en 3 km terug naar het treinstation en 3 km voor de plaatselijke discotheek. Nu ik zelf moeder ben, denk ik regelmatig aan hoe verschillend de omgeving is waarin Merlijn opgroeit. Hij zal altijd naar het strand kunnen, naar Amsterdam, op ieder moment naar de supermarkt en hij heeft alles binnen handbereik. Maar is dat perse zoveel beter?

Als je niks te doen hebt, word je wel creatief

Ik denk dat Annika en ik onze creativiteit echt te danken hebben aan de beperkte mogelijkheden die we vroeger hadden. Wij hadden niet zoveel kinderboerderijen, speeltuinen en pretparken in de buurt. Dus wat wij altijd deden was knutselen. Kleien, met verf dingen maken, met filigraan en origami en pergamano. We maakten dan zelf kaarten, die we verkochten aan de deur (kleine handelaartjes waren we toen al). En ook in mijn jeugd heb ik niks gemist, ik was ieder weekend te vinden in de plaatselijke discotheek of het poolcentrum en daar vermaakte ik mij prima.

Spijt dat ik niet eerder gegaan ben

Toch is de keuze om naar Haarlem te verhuizen, de beste beslissing uit mijn leven geweest. Soms heb ik spijt dat ik niet eerder naar de randstad verhuisd ben. Ik heb gestudeerd in Groningen (na een jaartje Breda), wat ook een fantastische stad is. Daar kan je uitgaan tot vroeg in de ochtend en is altijd wel wat te beleven. Maar de mogelijkheden daarna (op het gebied van stages en werk) zijn wel wat beperkter.

Ook voel ik mij hier veel meer thuis. Qua mentaliteit, maar vooral ook qua omgeving. Iedere keer als ik de Zeeweg richting Bloemendaal oprijd, krijg ik het ultieme vakantiegevoel. De duinen en de kust, dat is de plek waar ik echt oplaad en ik ben daar dan ook te vinden. En dan heb ik het nog niet eens over alle leuke plekken in de buurt, even naar Den Haag, uit eten in Amsterdam, shoppen in Rotterdam, naar de geitjes in Amstelveen of gewoon lekker terrassen in mijn eigen geliefde stad. Ja! Ik ben hier helemaal op mijn plaats en ga hier nooit meer weg.

Waar woon jij?

pauline en naniks

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in