lasse en marlijn

Onze vakantie op Vlieland in (food)foto’s

Vakantie in eigen land vind ik misschien wel net zo leuk als een vakantie naar een ver land. Omdat we in maart nog naar Mauritius waren geweest (en we hoopten op net zo’n mooie zomer als vorig jaar) boekten we dit jaar een weekje Vlieland. Ik kom van kleins af aan al op de Wadden, maar Vlieland is toch wel mijn favoriet. De ultieme plek om lekker te relaxen, te eten en te drinken. We hadden wel een beetje pech met het weer (het heeft iedere dag geregend), maar dat mocht de pret niet drukken. Kijk je mee naar wat we allemaal gedaan (lees gegeten) hebben?

mosselen

Het enige nadeel aan Vlieland is dat je er lastminute vaak niet zo goed meer terecht kan. Alles is vaak al volgeboekt. Maar gelukkig had Landal nog 2 appartementen vrij. Dit is geen park maar een kleinschalig complex met fijne basic appartementjes. Ik zeg 2, want Annika, Chris, Lasse en Oma waren ook een weekendje mee. Sinds de jongetjes er zijn gaan we vaak ook nog even samen weg. De eerste avond aten we bij het Badhuys, ik koos voor mosselen. Yum!

softijs

En dit was mijn toetje. Een mega softijsje. Zo lekker!

badhotel bruin

Bij badhotel Bruin at ik deze Pulled chicken wrap. We moesten helaas binnen zitten omdat het wederom regende. Dat vond ik toch wel jammer, want mijn favo vakantiebezigheid is op een terras hangen 🙂

maurits en pauline

Wat ik ook zo fijn vind aan de vakantie, is geen make up op en gaan. Ik houd van die ongedwongen sfeer op de waddeneilanden. Haar in een knot, lekker vestje aan en klaar.

gestrand Vlieland

Waar ik ook van houd zijn cranberry’s. En vooral van taartjes met cranberry compote. Deze monchoutaart at ik bij Gestrand en was echt heerlijk.

bruin Vlieland

Wederom bij Bruin (en helaas weer binnen) at ik een Caesar salad. Wij lunchten vaak buiten de deur en ’s avonds aten we dan in ons appartement. Ik heb zelfs gekookt op vakantie. Dat doe ik normaal bijna nooit, maar met een kleintje is het gewoon wat minder handig om en ’s middags en ‘ s avonds buiten de deur te eten.
annika

Patat eten bij de Bolder (dat hoort bij de camping) en afsluiten met wederom een softijsje. Met spikkels love it.

pauline

En toen scheen de zon. 1 dag hebben we mooi weer gehad en die hebben we doorgebracht op het strand bij het Badhuys.

badhuys Vlieland

Lekker brood met boter! Als er 1 ding is wat ik de rest van mijn leven zou moeten eten, dan zou ik hiervoor gaan.

fruits de mer

En fruits de mer. Ik vind het altijd zo gezellig staan, zo’n hele schaal vol zeevruchten.

badhuys Vlieland

Dat was trouwens ter compensatie van deze coupe.. Oh my!

lasse en marlijn

Lasse en Merlijn vonden het ook heel leuk. Vooral samen in de bakfiets! Zo leuk deze 2 jongetjes bij elkaar. Mijn favoriete entertainment duo.

leut Vlieland

Another rainy day dus gingen we koffie drinken (en bananabread eten) bij Leut! Echt een leuk plekje is dat!

tips vlieland

Ik kan niet wachten tot Merlijn ook oud genoeg is om krabben te vangen in de haven. Zo leuk!

dining vlieland

Nog maar een taartje omdat het vakantie is. Deze kwarktaart met duindoornbossen at ik bij De Dining. Heel lekker!

badhuys vlieland

En we sloten de vakantie af met een hotdog bij het Badhuys.

Dus ondanks de regen hebben we ons toch goed vermaakt. Ga jij ook graag op vakantie in eigen land?

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in