Mosselen bereiden
Alle recepten hebben we zelf bedacht en voorgeproefd. Wat er zoal dik door de ballotage is heengekomen? Van pasta met mosselen tot chowder soep met mosselen en maïs en Spaanse mosselen met chorizo. En als je de weg naar de mosselman hebt gevonden, is het pakken wat je pakken kan uit dit pannetje Thaise mosselen. Laat het smaken!
Mosselen koken?
Belangrijk voordat je de mosselen gaat koken is om de kapotte schelpen en mosselen waarvan de schelp blijft openstaan er tussenuit pikt. Verder is mosselen koken heel simpel. Je fruit wat ui en knoflook aan in roomboter. Voegt wortel en prei toe en vervolgens de witte wijn. De mosselen kook je in zo’n 6-8 minuten gaar. Het is dus echt heel makkelijk om mosselen te koken en ook nog eens snel klaar.
Mosselen bakken
Mosselen bakken is ook erg lekker. Voeg de gekookte mosselen toe aan een koekenpan met wat olijfolie en eventuele smaakmakers zoals paprika en ui. De mosselen bak je in 3 minuten gaar. Lekker voor op een broodje.
Sausjes bij mosselen
Vind je het lekker om een sausje te eten bij de mosselen? Wij hebben een aantal sausjes voor je op een rij gezet die perfect passen bij mosselen:
- knoflooksaus
- cocktailsaus
- ravigotte saus
- remoulade saus