Menu

5 x recepten met mosselen

Yes! Vandaag deel ik 5 recepten met mosselen. Want ja mensen, we zitten volop in het mosselseizoen. Je houdt er van of je gruwelt er van. Ik zit er een beetje tussenin. Ik heb wel eens mosselen gegeten, maar ben er niet onwijs fan van.  En toch wil ik jullie inspireren met 5 lekkere recepten met mosselen. Pauline is er wel dol op overigens. Zij was zelfs bij de start van het mosselseizoen aanwezig om met eigen ogen te zien hoe de mosselen gevangen worden. Superleuk en altijd leerzaam om een kijkje achter de schermen te krijgen. Ben jij hier ook benieuwd naar? Lees dan het artikel even terug wat Pauline heeft geschreven.

Zeg ken jij de mosselman?

Wie kent het liedje niet? Wat ik zo leuk vind aan deze recepten met mosselen is dat ze super eenvoudig zijn. Vaak denkt men (waaronder ik) dat mosselen bereiden heel ingewikkeld is. Maar het tegendeel is waar. Het is juist supersimpel en ook nog heel snel klaar. Je kunt er ook mee variëren. Bijvoorbeeld door ze te wokken, in de oven te garen of in een traditionele mosselpan. Maar ook in de smaken kun je variëren. Maak ze lekker pittig door er een Thais tintje aan te geven, of hou het lekker traditioneel met wijn, prei en laurier. En gegratineerd met tomatensaus en kaas zijn ze ook erg lekker. Kortom, allerlei mogelijkheden. En dat laat ik je zien aan de hand van deze 5 recepten met mosselen. Welke ga jij binnenkort maken?

1. Mosselen uit de oven

Klik hier voor het recept.

2. Gewokte mosselen met oestersaus en zeekraal

Klik hier voor het recept.

3. Chowder soep met mosselen en mais

Klik hier voor het recept.

4. Bucatini met mosselen

Klik hier voor het recept.

5. Mosselen met witte wijn

Klik hier voor het recept.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

 • Pauline
  2 september 2019 om 12:11

  Dat kan wel kloppen idd. Het is inderdaad vrij zout. Zelf houd ik daar heel erg van. Volgende keer kan je ook iets meer water toevoegen.

 • Kris Mertens
  30 augustus 2019 om 10:23

  Ik maakte vorige week de mosselen met oestersaus en zeekraal. De mosselen waren prima van smaak maar de zeekraal maakte de saus wel erg zout. Kan dat in combinatie met de oestersaus zijn ? Ik denk dat ik de zeekraal in de toekomst ga vervangen door sojascheuten (om in de Oosterse sfeer te blijven). Verder al erg lekkere gerechten gemaakt die ik op jouw website vond. Waarvoor dank !

 • Rena
  29 augustus 2019 om 09:38

  I love scallops, therefore thanks a lot! xx from Bavaria/Germany, Rena

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.