Menu
Courgetteburger-6-6.jpg

5 x recepten met halloumi

Halloumi, heb je dat wel eens gegeten? Nee? Dan moet daar snel verandering in komen, want halloumi is zo lekker! Ja? Dan weet je precies wat ik bedoel! Ik ben dol op halloumi. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is een Cypriotische kaas gemaakt van koe-, schapen- en geitenmelk. De smaak is lekker zacht en de structuur is heel bijzonder. Bijna een beetje rubber-achtig. Halloumi leent zich perfect voor salades en kan je, juist door die rubberige structuur, heel goed grillen. Maak er bijvoorbeeld lekkere spiesjes mee voor op de barbecue. Halloumi smelt namelijk niet. Je kan het zelfs frituren.

Ik denk dat veel van jullie halloumi wel kennen, maar dat je niet altijd weet wat je er mee kan maken. Daar ga ik je bij helpen. In dit artikel deel ik 5 lekkere recepten met halloumi. Sla het vooral op in je favorieten, zodat je het altijd bij de hand hebt als je ineens trek hebt in halloumi.

1. Courgetteburger met halloumi

Klik hier voor het recept.

2. Gegrilde halloumi salade met courgette en gerookte kip

Klik hier voor het recept.

3. Courgette spiezen met halloumi

Klik hier voor het recept.

4. Gegrilde groente met halloumi

Klik hier voor het recept.

5. Salade met gegrilde watermeloen en halloumi

Klik hier voor het recept.

Welk van deze recepten met halloumi lijkt jou het lekkerst? En wat maak jij meestal met halloumi? Laat het achter in de comments, leuk voor extra inspiratie!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan