Menu

5 x Vega BBQ recepten

Vandaag deel ik 5 vega bbq recepten op de blog. Ik denk dat er in het bbq landschap de afgelopen jaren wel het een en ander is veranderd. Waar we vroeger gewoon kant-en-klare worstjes en hamburgers op de bbq mikten, is het barbecuen nu meer een culinaire beleving geworden. Het draait niet meer alleen om vlees (gelukkig). Barbecuen wordt nu meer gezien als een manier om je voedsel te bereiden en niet als iets wat je één of twee keer per jaar doet en dan zoveel mogelijk vlees eet.

Nee, tegenwoordig steken we de bbq vaker aan, maar gebruiken we het om onze avondmaaltijd op te bereiden. Een lekker stukje vlees of vis en daarbij maken we een lekkere salade of wat aardappeltjes. En dat stukje vlees of vis wordt steeds vaker vervangen door een vega bbq recept. Want het is juist zo lekker om groente te bereiden op de bbq. Dan krijgt het die typische rooksmaak, ben ik dol op. Jij ook?

Om jullie van wat inspiratie te voorzien deel ik 5 vega bbq recepten. Allemaal makkelijk te bereiden en superlekker als avondmaaltijd. Welke komt er op jouw to-make lijstje?

1. Mexicaanse maiskolf van de bbq

Klik hier voor het recept.

2. Courgette spiezen met halloumi

Klik hier voor het recept.

3. Geroosterde aubergine

Klik hier voor het recept.

4. Gepofte aardappel met zure room

Klik hier voor het recept.

5. Knoflookbroodjes

Klik hier voor het recept.

Meer inspiratie?

Het lijkt ons heel leuk om meer vega bbq recepten te delen op de blog. Jou ook? Laat het weten in de comments of op Instagram en we horen graag met welk recept we volgens jou aan de slag moeten!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.