Menu

Dit eet je in het bedrijfsrestaurant (op bezoek bij)

Eet jij dagelijks in het bedrijsfrestaurant? Voor mij is dit al jaren geleden. Ik heb tot eind 2009 op kantoor gewerkt bij het UMCG in Groningen en daar lunchte ik tussen de middag vaak in het restaurant. Meestal vrij traditioneel met broodjes met beleg, een soepje, kroketten of een warme panini. Mijn beeld van het bedrijfsrestaurant is daar dan ook een beetje blijven hangen. Weinig innovatief en veel kant en klaar. Maar is dat wel terecht? Nu 10 jaar later bezocht ik opnieuw een bedrijfsrestaurant en wat ik daar zag had ik echt niet verwacht.

Niks kant en klaar

Ik was uitgenodigd door Albron (cateraar) om te komen lunchen bij Ahold Delhaize in Zaandam. We waren er rond de klok van 11, een uur voordat de lunch losbarst en er dagelijks zo’n 700 mensen (wat veel!)  gevoed willen worden. Het zag er allemaal heel uitnodigend uit, ik kreeg er meteen trek van. Verse maaltijdsalades (deze keer met noedels en ponzu dressing), belegde broodjes o.a. met ribeye en truffel, 2 gezonde warme maaltijden (ze hadden zelfs zoete aardappelspaghetti op het menu), natuurlijk ook losse broodjes en beleg, tosti’s en huisgemaakte soepen en sappen. De afdeling frituur was er ook, maar dit was slechts een klein onderdeel van het geheel. Leuk detail, naast de rundvleeskroket was er een vega groentekroket. Dus voor ieder wat wils.

On trend

Ik vond het verrassend om te zien dat het zo “on trend” was en helemaal niet traditioneel. Ik zag veel vega opties zoals soepen, salades, wraps, broodjes en maaltijden. En ook gezonde hippe gerechten van nu zoals mini bloemkool pizza’s met groene asperges, pasta van zoete aardappel en wraps gemaakt van zeewier. Zo leuk om te zien! Dat dit hier aangeboden wordt, geeft ook aan dat er behoefte is aan gezondere keuzes. Ook leuk vond ik de yoghurtbar, hier kan je zelf je yoghurt scheppen met vers fruit en granola.  Alles wordt dagelijks vers gemaakt met enkel pure producten, er gaan hier heel wat komkommers, paprika en tomaten doorheen. Met ingrediënten van het liefst zo dichtbij mogelijk en uit het seizoen. Zo at ik een broodje met aardappelsalade (van roseval aardappelen) dat gemaakt wordt met zeewater uit Zeeland, hierdoor kan je de zout toevoeging reduceren. Zo leuk bedacht!

Uit Pauline's keuken week

De recepten worden bedacht door een team van koks van Albron. Naast de basisrecepten werken ze met wisselende thema’s. Onlangs was het thema Zilt & Zout en waren er allemaal lekkere receptjes gemaakt met producten uit de zee zoals zeewierwraps, pasta met zeegroenten en gerechten met duurzame vis. Komende week is het Uit Pauline’s keuken week en vind je recepten van ons op het menu, o.a. onze falafel bowl en quesadilla’s met kip kan je proeven. Hoe leuk is dat? Ik ben wel benieuwd, lunch jij dagelijks in het bedrijfsrestaurant? En ben je ons al tegengekomen? Deel het dan vooral op social media, dat vinden wij superleuk om te zien.

Dit bericht is in samenwerking met Albron, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Annika
  23 juli 2019 om 12:11

  Ja het verschilt enorm per bedrijfsrestaurant! Even wandelen tijdens de lunch is ook altijd fijn :)

 • Mariëlle
  18 juli 2019 om 20:12

  Wow, zo’n kantine wil ik ook wel! Het is bij ons niet slecht, maar ook zeker niet spannend. Altijd standaard brood, beleg en een saladebar. En dan iedere dag iets “speciaals” erbij. Op maandag altijd soep en vaak de laatste drie dagen van de week iets ongezonds zoals een (oven)kroket, saucijzenbroodje, broodje knakworst, dat soort dingen. Eet je geen vlees dan blijft er vrij weinig over. Meestal neem ik zelf wat mee en eet ik dan al wandelend op.

 • Annika
  16 juli 2019 om 10:36

  Ja he? Je kunt hier heerlijk uitgebreid lunchen en je hoeft er niks voor te doen ;)

 • Joyce - SomedayTodayNL
  16 juli 2019 om 10:14

  Helaas moet ik altijd mijn eigen lunch meenemen, maar als iḱ dit zie zou ik toch maar graag een bedrijfskantine hebben haha!

 • Annika
  11 juli 2019 om 11:52

  Wat jammer zeg, dan kun je inderdaad beter je eigen eten meenemen.

 • Annika
  11 juli 2019 om 11:50

  Ah wat fijn zeg!

 • Layla
  11 juli 2019 om 07:44

  Op mijn werk (onderwijs) is de kantine, zowel die van docenten als studenten, nog ergens in 1990 blijven hangen. Kleffe broodjes ‘gezond’ en gefrituurde snacks. Dus wat jij hier beschrijft is voor mij een soort Efteling. Ik neem dus maar gewoon mijn eigen lunch mee.

 • ae.verweij
  9 juli 2019 om 12:08

  Bedrijfsrestaurants zijn niet bij uitstek slecht. Ik heb 19 jaar gewerkt in het Meander Medisch Centrum (ziekenhuis) in Amersfoort. Het eten daar is bijzonder goed, gevarieerd d.m.v. veel keuzes per dag en het belangrijkste, het eten is echt gezond en lekker. Voor ieder wat wils en regelmatig themaweken met voedsel uit de hele wereld

 • Annika
  9 juli 2019 om 11:52

  Fijn dat er steeds meer gezondere keuzes bij komen. De kroketten zijn hardnekkig he ;)

 • Laura
  8 juli 2019 om 18:29

  Leuk artikel Pauline! Bij ons in het UMC Utrecht ook steeds meer gezonde en lekkere keuzes, al is een kroket een stuk goedkoper dan een salade. Hiermee wordt een gezonde lifestyle voor personeel én vooral patienten niet echt gestimuleerd. Ik neem lekker een zelf gemaakte lunch (hier inspiratie genoeg) mee en ga een rondje lopen in de pauze.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.