bloemkool pizza

Dit eet je in het bedrijfsrestaurant (op bezoek bij)

Eet jij dagelijks in het bedrijsfrestaurant? Voor mij is dit al jaren geleden. Ik heb tot eind 2009 op kantoor gewerkt bij het UMCG in Groningen en daar lunchte ik tussen de middag vaak in het restaurant. Meestal vrij traditioneel met broodjes met beleg, een soepje, kroketten of een warme panini. Mijn beeld van het bedrijfsrestaurant is daar dan ook een beetje blijven hangen. Weinig innovatief en veel kant en klaar. Maar is dat wel terecht? Nu 10 jaar later bezocht ik opnieuw een bedrijfsrestaurant en wat ik daar zag had ik echt niet verwacht.

broodjes rib eye
sappen

Niks kant en klaar

Ik was uitgenodigd door Albron (cateraar) om te komen lunchen bij Ahold Delhaize in Zaandam. We waren er rond de klok van 11, een uur voordat de lunch losbarst en er dagelijks zo’n 700 mensen (wat veel!)  gevoed willen worden. Het zag er allemaal heel uitnodigend uit, ik kreeg er meteen trek van. Verse maaltijdsalades (deze keer met noedels en ponzu dressing), belegde broodjes o.a. met ribeye en truffel, 2 gezonde warme maaltijden (ze hadden zelfs zoete aardappelspaghetti op het menu), natuurlijk ook losse broodjes en beleg, tosti’s en huisgemaakte soepen en sappen. De afdeling frituur was er ook, maar dit was slechts een klein onderdeel van het geheel. Leuk detail, naast de rundvleeskroket was er een vega groentekroket. Dus voor ieder wat wils.

noedselsalade
bloemkool pizza
pauline

On trend

Ik vond het verrassend om te zien dat het zo “on trend” was en helemaal niet traditioneel. Ik zag veel vega opties zoals soepen, salades, wraps, broodjes en maaltijden. En ook gezonde hippe gerechten van nu zoals mini bloemkool pizza’s met groene asperges, pasta van zoete aardappel en wraps gemaakt van zeewier. Zo leuk om te zien! Dat dit hier aangeboden wordt, geeft ook aan dat er behoefte is aan gezondere keuzes. Ook leuk vond ik de yoghurtbar, hier kan je zelf je yoghurt scheppen met vers fruit en granola.  Alles wordt dagelijks vers gemaakt met enkel pure producten, er gaan hier heel wat komkommers, paprika en tomaten doorheen. Met ingrediënten van het liefst zo dichtbij mogelijk en uit het seizoen. Zo at ik een broodje met aardappelsalade (van roseval aardappelen) dat gemaakt wordt met zeewater uit Zeeland, hierdoor kan je de zout toevoeging reduceren. Zo leuk bedacht!

yoghurt bar

Uit Pauline's keuken week

De recepten worden bedacht door een team van koks van Albron. Naast de basisrecepten werken ze met wisselende thema’s. Onlangs was het thema Zilt & Zout en waren er allemaal lekkere receptjes gemaakt met producten uit de zee zoals zeewierwraps, pasta met zeegroenten en gerechten met duurzame vis. Komende week is het Uit Pauline’s keuken week en vind je recepten van ons op het menu, o.a. onze falafel bowl en quesadilla’s met kip kan je proeven. Hoe leuk is dat? Ik ben wel benieuwd, lunch jij dagelijks in het bedrijfsrestaurant? En ben je ons al tegengekomen? Deel het dan vooral op social media, dat vinden wij superleuk om te zien.

minestrone soep
bedrijfskantine
saladebar

Dit bericht is in samenwerking met Albron, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in