merlijn

Pauline’s week: Koningsdag, Op dieet en een confession

Hallo leuke mensen, daar ben ik weer met een nieuw fotodagboek. Ik vergeet steeds vaker om foto’s te maken, omdat ik nu ook wekelijks vlog. Maar het is me toch weer gelukt om mijn afgelopen twee weken vast te leggen in foto’s. Benieuwd wat ik allemaal beleefd heb? Lees dan snel verder…kermisWe vierden koningsdag bij ons in de buurt. Er is hier altijd een vrijmarkt en kermis. Voor Merlijn en Lasse de eerste keer dat ze in de draaimolen mochten. Ze vonden het echt fantastisch. Ik heb zelf niet zo heel veel met de kermis, maar ik vind dit wel weer een mooi stukje nostalgie. Annika at vroeger altijd wijnballen en kaneelstokken en ik was meer van de nougat. En jullie?
paulineDeze foto dekt niet helemaal de lading van de titel. En dat is precies de struggle die ik heb. Ik wil graag een paar kilootjes kwijt, maar het lukt me gewoon niet. Iedere maandag begin ik braaf met gezond eten en dat houd ik prima vol tot donderdag. En dan is het vrijdag en dan gaat het allemaal weer mis. Dan begint het met een etentje buiten de deur, een stukje chocola, wat er dan toch meer worden of een snackje op het terras. In mijn laatste vlog heb ik gedeeld wat ik allemaal eet in een week, alleen is die niet helemaal eerlijk. Want ik heb zondag niet gevlogd en laat dat nou net de dag zijn dat we ’s middags aan de bittergarnituur zaten en ’s avonds aan de pannenkoeken. Goed, gelukkig is het weer maandag en kunnen we weer opnieuw beginnen 🙂

borrel

Kijk dit bedoel ik dus. Lekker borrelen met broodjes, kaasjes (veel kaas) en charcuterie. Ik houd er zo van.

kookdag

Annika en ik hadden weer een kookdagje. Hoe we dat doen, lees je hier. En op de vraag of hier ook wel eens iets misgaat kan ik volmondig Ja op antwoorden. Mijn busje met gerookte paprikapoeder zat niet helemaal dicht, met dit als gevolg. Oeps! Gelukkig kon ik het grootste gedeelte nog wegscheppen.

little legends

Wij hebben ons interieur laten adviseren door &Suus (zie het mooie behang), maar daarover later meer. Het leuke is dat haar zus ook ondernemer is, ze heeft een hele leuke webshop met kinderspullen. Merlijn en Lasse kregen allebei een leuk rugzakje cadeau. Is hij niet tof?

Cleeff

Ik ging weer eens lunchen bij Cleeff met een Mexicaanse wrap. Dit is echt een van mijn favoriete plekjes in Haarlem.

merlijn

Merlijn heeft ontdekt waar al het lekkers ligt. Ik kan dus niet meer stiekem een snoepje pakken, want meneer heeft het meteen door en hij komt er dan ook aangerend. Goed voor mijn dieet wel haha. Hij is ook al zo slim dat hij het trucje van rozijntjes pakken zowel bij mij als Maurits uitvoert. Als het dan niet mag, is het één groot drama natuurlijk. Stiekem moet ik hier dus heel hard om lachen, maar het opvoeden is wel begonnen.

sapporo Amsterdam

Annika en Chris trakteerden ons op Teppanyaki bij Sapporo in Amsterdam. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en vond het echt heel cool en lekker. Ik startte met gyoza, daarna miso soep, daarna eend, lam, fried rice, groente en ossenhaas. Zo heerlijk allemaal.

Confession Annika en ik kunnen niet (maar dan ook echt niet) met stokjes eten. En dan zie je allemaal kleine kindjes om je heen van alles eten met hun stokjes haha.

Zocher haarlem

Mama die… roept hij zodra er eten op tafel komt. De grap is dat hij bijna niks lust, maar hij raakt wel steeds meer geïnteresseerd in wat er op mijn bord ligt. Ik laat hem dus ook altijd alles proeven. We gingen lunchen bij Zocher in Haarlem. Mijn favo weekendbesteding is om ergens te lunchen met mijn mannen.

cortado

Worden jullie ook altijd zo blij als je iets lekkers bij de koffie krijgt? Deze brownie bij Zocher is heerlijk.

 

 

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in