linguine

Op bezoek bij de pastafabriek

Ik vind het altijd leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij producenten. Hoe wordt iets gemaakt?, is echt zo vers? en wat wordt er allemaal nog met de hand gedaan? Dus toen ik door HelloFresh uitgenodigd werd om te kijken waar hun verse pasta vandaan komt, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Op nog geen 15 minuten rijden van Haarlem, staat De Pastafabriek en hier worden dagelijks kilo’s bloem en eieren tot pasta verwerkt. Hele lekkere pasta, ik heb het al geproefd en ik deel onderaan dit artikel ook een leuke kortingscode voor jou om dit ook te proberen. Je kan de menu’s namelijk vanaf 3 weken vooraf inzien, houd het dus goed in de gaten zodat je een lekkere pasta kan proeven.

verse pasta maken
pastafabriek al dente

De verse pasta wordt 's ochtends gemaakt en heb je de volgende dag al in de HelloFresh box in huis.

Pauline

Zoals Nonna het deed

Een voltallige Italiaanse familie is dagelijks aan het werk om verse pasta te maken. En ook al ben je officieel geen familie, zo wordt je wel genoemd en behandeld. De pasta wordt gemaakt op de manier waarop ze het van hun nonna hebben geleerd. Met verse ingrediënten en vooral heel veel liefde. Uiteraard gebeurt niet alles met de hand, dat zou met deze hoeveelheden onmogelijk zijn, maar het proces is niet anders dan hoe je het thuis zou maken. Bloem (uit Italië), eieren en een klein beetje water, dat is alles wat je nodig hebt om pasta te maken. Het deeg wordt gekneed en vervolgens uitgerold in de rolmachine. Daarna wordt het verwerkt tot pappardelle, tagliattele, spaghetti, rigatoni, lasagne etc. Ook wordt hier dagelijks gnocchi gemaakt van verse aardappelen.

De tortellini wordt nog met de hand gevouwen. Ik heb het even geprobeerd en het is best een lastig klusje. Het lijkt heel simpel, maar je moet de slag echt even te pakken krijgen. Dat lukte mij dus niet haha. Ik vond het wel bijzonder om te zien dat dit handmatig gemaakt wordt, echt pure ambacht. Ook het maken van de vullingen is precies hoe ik dit zelf ook zou doen, maar dan in een wat groter formaat. In de vlog van deze week, zie je meer behind the scenes beelden, is erg leuk om te zien.

tortellini maken
verse tortellini

Verser dan vers

De pasta wordt gemaakt met enkel verse ingrediënten. In de ravioli gaan verse groente die waar nodig geroosterd en klein gemaakt worden aangevuld met bijvoorbeeld ricotta en Parmezaan. Alles wordt dagelijks vers bereid. Het verschil met deze pasta en de pasta uit de supermarkt is ook dat je deze niet lang kunt bewaren. Daaraan kan je een vers product herkennen, dit is over het algemeen kort houdbaar. In deze pasta gaan eieren en in de supermarkt pasta vaak enkel bloem en water.  Die eieren zorgen niet alleen voor meer smaak, maar ook voor een hele mooie zachte textuur. Om te zorgen dat de pasta niet aan elkaar kleeft wordt er rijstebloem gebruikt. Fun fact, mensen denken vaak dat dit schimmel is, dat is dus niet zo.

tortellini

De volgende dag in huis

HelloFresh heet niet voor niks HelloFresh, de ingrediënten in de box zijn ook echt vers en van goede kwaliteit. De pasta wordt ’s ochtends gemaakt en kan je de volgende dag dus al in je box thuis bezorgd krijgen. Ik heb een recept gemaakt met de verse ravioli, deze ga ik volgende week met jullie delen, maar ik kan alvast verklappen dat deze fantastisch is.

verse ravioli
ravioli

Proef met korting

Ben je benieuwd naar de pasta van de Pastafabriek en wil je deze ook proeven? Dat kan! Bijna iedere week staat er wel een pasta gerecht op het HelloFresh menu. De menu’s zijn vanaf 3 weken vooraf te bekijken dus dan kan je meteen zien of er pasta bij zit. Je kan zelf je eigen gerechten kiezen in de box en dan kan je dus ook meteen de verse pasta proberen. Met de code HELLOPAULINE krijg je 2 x 35% korting op je eerste 2 boxen.

Bestel hem hier.

Goed om te weten; je zit nergens aan vast en je kan het dus ook meteen weer stopzetten. Leuk toch om eens te proberen? Ik ben in ieder geval heel enthousiast over HelloFresh. Er staan wekelijks leuke recepten op het menu, de kwaliteit is goed, de producten zijn vers en je maakt ook nog eens kennis met ingrediënten die je anders niet zo snel zou proeven. Heb jij het wel eens geprobeerd?

zelf pasta maken
linguine maken
linguine

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in