keuken inspiratie

MIjn keuken verbouwing in foto’s

Vandaag deel ik foto’s van mijn keukenverbouwing! Of nou ja verbouwing, ik zou het meer een renovatie noemen. Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om onze keuken op te knappen, maar we hadden  &Suus ingeschakeld voor interieur advies en ze had ook nog een leuk idee voor de keuken. Het was niet genoeg een foodie keuken volgens Suus en dat is het nu wel. Met een paar kleine aanpassingen is het nu een walhalla geworden voor iedere kookliefhebber. Ik ben er superblij mee!

kvik keuken

Before

Allereerst een before foto! Er zijn eigenlijk 2 grote dingen veranderd, er is een wandje geplaatst voor de keuken (naast de keukenmachine). Dit zorgt ervoor dat de keuken iets meer afgesloten is. Superfijn, want mijn keuken is altijd vrij rommelig en dat zie je nu minder goed vanaf de bank. Het tweede grote ding is dat de wand achter het aanrechtblad is betegeld met Marokkaanse tegeltjes (Zelliges Blanc). Het was eerst geverfd met afneembare verf en dat werkte prima. Ik kon de muur heel goed schoonhouden, ook omdat ik hem direct na het koken afnam met een nat doekje. Maar deze tegels maken het nog makkelijker, plus ze geven de keuken een hele andere uitstraling. Wat minder standaard, maar toch rustig en daar hou ik van.

 

keuken inspiratie
mijn nieuwe keuken

De indeling is iets anders

En daarmee heb ik ook gelijk de indeling iets veranderd. Mijn koffieapparaten staan nu direct links wanneer je de keuken binnenstapt. Superhandig want in de la liggen de cupjes en op de plank staan de bonen. Ik heb de indeling van de plank ook iets veranderd. Ik ben daar nog een beetje mee aan het spelen hoe ik dit het mooiste kan aankleden. Ik heb nu gekozen voor een aantal grotere elementen, omdat je deze makkelijk schoon kunt houden.

grohe red en grohe blue

Niet 1 maar 2 kranen

Annika heeft ze al een tijdje in haar keuken en nu heb ik ook eindelijk een Grohe Red en een Grohe Blue Home in mijn keuken. En daar ben ik echt heel blij mee. De Grohe Red is een kokend waterkraan en deze is eigenlijk onmisbaar als je veel kookt. Misschien ken je de “30 minutes” programma’s  van Jamie Oliver waarin hij recepten kookt binnen 30 minuten. Hij begint altijd met het aanzetten van de waterkoker, omdat dit gewoon tijd bespaart in je keuken. Met de kokend waterkraan heb je helemaal geen waterkoker nodig. Je tapt het gekookte water zo uit de kraan. Ideaal voor het bereiden van pasta, koken van groente maar ook voor het steriliseren van speentjes en flessen of om een snel een kopje thee te zetten. Extra fijn aan deze kraan is dat hij niet spettert, dat is wel zo veilig. En er zit een kinderbeveiliging op. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat je ineens je handen wast onder kokend water of dat je kind dit zo maar aan kan zetten. Met Merlijn in huis vind ik dit een hele fijne gedachte.

grohe red en grohe blue

Bruisend water uit je kraan?

Minstens zo blij ben ik met de Grohe Blue Home. Ik drink altijd bruisend water en dit kan ik nu gewoon uit mijn eigen kraan tappen. Dit scheelt heel veel gesjouw met plastic flessen en is dus ook een stuk duurzamer. Je hebt gewoon altijd bruisend water bij de hand en dan kan je ook nog kiezen tussen licht bruisend,  sterk bruisend, plat en gekoeld water. Nederland heeft heerlijk drinkwater, dus ik ben superblij dat ik dit nu ook in deze bruisende vorm uit mijn kraan kan tappen. Het water is  gefilterd dus ook geschikt voor perfecte koffietjes en flesjes melk voor de kleine.

azijn en olie
keuken inspiratie

Altijd bij de hand

Mijn olie en azijn staan in een rekje. Ook dit plekje heb ik al 100 x veranderd. Van gewoon op het aanrecht, tot in een houten kistje, tot op een betonnen plateau. Voor nu ben ik wel even blij met dit mandje. Aan de andere kant van de kookplaat staat een grote pot met keukengerei. Hier hing eerst een rekje aan de wand, maar ik vond dit toch wel rommelig worden.

houten planken
van gas naar inductie

Koken op inductie

Ik ben overgestapt van gas naar inductie en mijn kookplaat is dus vervangen. Rechts in mijn keuken heb ik grote serveerplanken staan. Die gebruik ik voor goed belegde borrelplanken tijdens feestjes. De basilicum in pot is een experiment van Maurits, het is zijn doel om weer een hele grote plant te kweken.

dranken karretje

Waar zijn al mijn kookboeken gebleven?

Voor wie mij langer volgt, weet dat ik 4 planken in de woonkamer had, die volstonden met kookboeken. Heel mooi, maar ook een beetje rommelig en een stofnest. Dit moest dus anders. De planken zijn weg, maar een foodie zonder kookboeken kan natuurlijk niet. De mooiste titels heb ik beneden neergelegd. Een paar in dit drankenkarretje en ook een paar in de buffetkast. De rest van de boeken is naar boven gegaan en een deel naar de kringloop.

Vonden jullie het leuk om te zien? Binnenkort deel ik ook nog een blog met de verbouwing van de woonkamer.

Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.
Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in