De 5 voordelen van een weekmenu

Maak jij wel eens een weekmenu? Ik vertel je in deze blog waarom je dat echt een keer moet doen. Dit doe ik aan de hand van 5 voordelen van een weekmenu. Ik vind het zelf echt superfijn om te doen en maak regelmatig een weekmenu in de app. Want wist je dat je een weekmenu kunt maken op onze site? Je maakt een account aan, selecteert je favoriete recepten en vervolgens maak je met deze recepten je eigen weekmenu. Superhandig! Je kunt er een momentje van de week van maken samen met je gezin bijvoorbeeld. Zo kan iedereen mee beslissen over het eten van de komende week en zit je (hopelijk) niet meer met zure gezichten aan tafel. Win-win!

Hoe stel ik een weekmenu samen?

Maar hoe stel je nu het perfecte weekmenu samen? Ik geef je een aantal tips! Zoals hierboven al aangegeven, plan het weekmenu samen met je gezin. Bekijk de weekplanning en bepaal wat je wanneer wilt eten. Zijn de dinsdag en donderdag drukke dagen? Kies dan voor snelle gerechten.

Bekijk ook alvast wat je nog in de koelkast en voorraadkast hebt staan. Kies voor gerechten waar je deze producten in kan verwerken. En vul je boodschappenlijst vervolgens aan met producten die je nog mist.

Plan vervolgens het weekmenu in je persoonlijke account. Maak een mix tussen vis, vlees en vega en las ook een restjesdag in. Maak bijvoorbeeld op zondag een lekkere plaattaart met de restjes die je overhoudt van de overige dagen. En wist je dat wij iedere maandag ook een weekmenu delen op de site? Onderaan de site vindt je het weekmenu van die week.

Ik eet meestal één keer in de week AVG, een keer pasta, een soep, een Mexicaans gerecht en verder varieer ik gewoon met waar ik die week zin in heb. Nu heb ik al een tijdje een lidmaatschap van Hello Fresh, wat er voor zorgt dat ik maar voor 4 dagen van de week een gerecht hoef te bedenken. Kan ik je ook zeker aanraden als je het lastig vindt om iedere week te bedenken wat je wilt eten.

plaattaart recept

1. Je hebt minder stress

Je kent het vast wel. Sta je in de supermarkt en moet je terplekke ook nog bedenken wat je die week wilt eten. In alle hectiek gooi je je kar maar vol met producten die je vaker koopt. Kom je thuis, mis je de helft van de ingredienten weer voor dat ene gerecht. Met een weekmenu heb je deze stress niet. Je bedenkt van tevoren wat je die week gaat eten. Je maakt een boodschappenlijstje of plaatst online een bestelling en je kan rustig je inkopen doen. Ook haal je meteen boodschappen voor de hele week. Je hoeft dus niet meer 3-4 keer per week naar de supermarkt na je werk, waar je eigenlijk al geen zin in hebt.

2. Je verspilt minder eten

Je weet precies wat je iedere dag gaat eten. Je kunt bij het plannen van je weekmenu meteen kijken naar de restproducten die je overhoudt. Dit kun je meteen weer gebruiken voor een ander gerecht in je weekmenu. Ga je bijvoorbeeld iets met zalm maken? Bewaar het restje voor door de pasta of lasagne. Zo verspil je minder eten en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Rabarber

3. Je eet creatiever en meer gevarieerd

Bij het samenstellen van je weekmenu denk je van tevoren al na over wat je wilt gaan eten die week. Je kunt wat inspiratie op doen door bijvoorbeeld op onze site te kijken. Je kunt even rustig de tijd nemen voor het samenstellen van je menu. Als je dit niet doet en je gaat gewoon naar de supermarkt en je moet op dat moment nog bedenken wat je gaat eten, grijp je toch weer gauw naar de oude, vertrouwde gerechten. Kortom, een weekmenu zorgt er voor dat je gevarieerder eet.

4. Je bespaart tijd

Door een weekmenu te plannen, kun je de gerechten beter voorbereiden. En dit bespaart tijd. Je bespaart sowieso al tijd door in 1 keer boodschappen te doen of te laten bezorgen voor de hele week. Maar je kunt ook beter je maaltijden preppen. Weet je bijvoorbeeld dat dinsdag en woensdag drukke dagen worden? Dan pas je hier je maaltijd op aan. En je kunt ook nog een deel van de maaltijd op maandag al voorbereiden. Zodat je op de drukke dagen alleen nog maar de finishing touch hoeft te doen. Met een weekmenu bespaar je dus tijd, die je weer aan leuke, andere dingen kan besteden.

5. Je bespaart geld

Met het plannen van een weekmenu bespaar je geld. Je doet namelijk geen overbodige boodschappen. Als je vaker in de supermarkt komt ben je geneigd extra dingen in je kar te mikken die je eigenlijk niet nodig hebt. Daarnaast ga je veel duurzamer om met de ingrediënten die je koopt, zie punt 2. Doordat je minder eten verspilt, bespaar je automatisch geld. Je kunt bijvoorbeeld van allerlei restjes groente en ei een lekkere quiche maken voor op zondag. Zo creëer je weer een hele nieuwe maaltijd, zonder dat je daar extra ingrediënten voor in huis hoeft te halen.

handige apps

Maak jij wel eens een weekmenu? En wist je al dat je op onze site en in onze gratis app heel makkelijk een kan samenstellen?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in