Marokkaans kookboek Fatima El Irari

Boekreview: Uit de keuken van Fatima

Ik denk dat velen van jullie Fatima wel zullen kennen van haar blog en Instagram Uit de keuken van Fatima. Hierop deelt ze de meest lekkere recepten. Ze staat iedere dag wel iets lekkers te bakken of te koken, voornamelijk uit de Marokkaanse keuken. Ik vind het altijd superleuk om een kijkje in haar keuken te krijgen via Instagram. Na vijf jaar bloggen en video’s maken op Youtube werd het tijd voor een kookboek: Uit de keuken van Fatima. En dat boek ligt nu in de schappen. Ik vertel je er alles over in deze review.

De Marokkaanse keuken

In het boek vind je de lekkerste Marokkaanse recepten. Van soepen tot hoofdgerechten en van tajines tot aan deegwaren en cakes en koekjes. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet heel bekend ben met de Marokkaanse keuken. Bepaalde gerechten en specerijen ken ik wel. Denk aan harira, tajines, couscous, shakshuka, bastilla’s en specerijen zoals Ras El Hanout, kurkuma en saffraan. Maar al bladerend door het boek zie ik dat de Marokkaanse keuken super uitgebreid is. Naast de vele Marokkaanse recepten vind je ook lekkere andere recepten terug in het boek. De Marokkaanse recepten hebben allemaal een moderne twist.

Kookboek Fatime El Irari

Wat kun je verwachten?

Nou heel veel. Van een vogeltongetjessoep met kip (geen echte vogeltongetjes trouwens, maar orzo) tot Kefta burgers gemaakt van lamsgehakt. Tussen de hoofdgerechten staan heerlijke Marokkaanse stoofschotels, bastilla’s (soort pasteitjes van filodeeg) en een lekkere shakshuka.  Ook de kapsalon mag niet ontbreken in dit hoofdstuk.

Verderop in het boek staan lekkere tajines en couscous gerechten. Denk aan een tajine met kipballetjes of een couscous tulband met amandelen, poedersuiker en kaneel.

Ik zie Fatima bijna iedere week op Instagram de bekende Marokkaanse pannenkoekjes maken, Baghrir. Dit recept mocht daarom natuurlijk niet ontbreken in het boek. Ook leert ze je hoe je zachte aardappelbroodjes met kokos (yum), anijsbroodjes en Mhencha maakt. Dat laatste zij filodeegbroodjes met monchou, honing en amandelen.

Mijn favo hoofdstuk is die van de hapjes en snacks. Ik krijg meteen trek als ik hier doorheen blader. De pittige kefta rolletjes lijken mij superlekker. Maar ook de krokante aardappel gehaktballetjes en de fetakaas pannenkoekjes zien er lekker uit.

Pauline

Mijn favoriete hoofdstuk

Mijn favo hoofdstuk uit ‘Uit de keuken van Fatima’ is die van de hapjes en snacks. Ik krijg meteen trek als ik hier doorheen blader. De pittige kefta rolletjes lijken mij superlekker. Maar ook de krokante aardappel gehaktballetjes en de fetakaas pannenkoekjes zien er lekker uit.

Daarna volgen de zoete hoofdstukken. Als het water je nog niet in de mond liep, dan gebeurt dat nu wel . Ik ben erg benieuwd naar de pistachecake en de Ferrero Rochertaart lijkt me echt ontzettend lekker. Ook deelt Fatima de recepten van de traditionele suikerfeestkoekjes. Denk aan Fekkas koekjes (koekjes met anijs), klassieke kokoskoekjes en marmerkoekjes.

Het laatste hoofdstuk is gewijd aan toetjes. Die mogen natuurlijk niet ontbreken. De Marokkaanse raib met granaatappel ziet er lekker uit.

Kookboek uit de keuken van Fatima

Wat vind ik er van?

Ik denk dat je al een beetje tussen de regels door hebt kunnen lezen dat ik enthousiast ben over dit boek. Fatima heeft een onwijs leuk boek ervan gemaakt. Ik vind het leuk om op een toegankelijke manier een kijkje te krijgen in de Marokkaanse keuken en ga zeker experimenteren met een aantal recepten. De foto’s zijn gemaakt door Sabine van Oh my Foodness en zien er mooi uit. Kortom, een heel leuk boek bomvol lekkere recepten. Voor iedereen die het leuk vindt om de Marokkaanse keuken te leren kennen. Fatima laat je zien hoe je op eenvoudige wijze de lekkerste, Marokkaanse gerechten op tafel zet.

Marokkaans kookboek Fatima El Irari

Titel
Uit de keuken van Fatima

Auteur
Fatima El Irari

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 20,99 bij Bol.com en de lokale boekhandel

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in