Menu

Pauline’s week: Not so romantisch diner, Pasen vieren en family of 4?

Oh jongens wat word ik blij van dit mooie weer! Ik krijg er zoveel energie van. Zoveel dat ik amper op mijn kont heb gezeten. Zat ik lekker even in de tuin, vond ik het ineens tijd worden om alles onkruidvrij te maken, de kast uit te mesten of mijn planten te snoeien. Bezig bijtje ben ik! We gingen lekker naar het strand, vierden Pasen en ik had weer een leuke datenight met Maurits. Kijk je mee?

Mijn ouders pasten op, dus dan zorg ik voor lekker eten. Als Groningers zijn wij dol op Poffert. Ken je het? Het smaakt een beetje naar pannenkoek en je eet het met gesmolten roomboter en bruine suiker. Yum.

De verbouwing gaat goed. Alles is inmiddels geverfd en behangen. Het is nu nog wachten op de gordijnen en de stalen deur. Als die binnen zijn, zal ik het eindresultaat met jullie delen.

Met mooi weer naar het strand. Blijer krijg je mij niet. Op nog geen 10 km afstand, maar het voelt voor mij echt als vakantie.

Tijn akersloot

En mijn favo strandtent blijft Tijn Akersloot! Lasse ging een dagje met ons mee, dus we waren met zijn viertjes. En dat was hartstikke gezellig. Wat mij wel opvalt is dat ze bij de strandtenten bijna geen kidsproof opties hebben. Behalve een tosti dan, maar daar zijn Lasse en Merlijn nog te klein voor. Dus bij deze een oproepje aan alle strandtenten zet gewoon een broodje kaas, pindakaas, een kleine pasta, een pannenkoekje of een krentenbol op het menu. Worden heel veel mensen blij van.

five brothers fat Haarlem

Maurits en ik hadden datenight en deze keer gingen we naar Five Brothers fat. Dit gaat heel granny klinken, maar ik vond het eerst maar niks. De muziek stond heel hard en ik moest op een barkruk zitten. Dat vind ik op zich geen probleem natuurlijk, maar ik had een relaxte restaurantsetting in gedachten. Maar toen mijn eerste hapje kwam was ik meteen overstag. Wat een lekker eten! We aten manchego, pata negra croquettas met chorizo, burrata met geroosterde bospeen, makreel uit een blikje en de lekkerste ribs ooit. Aanrader dus!

I love de lente!

tjap tjoyOf ik wel eens eten bestel? Tuurlijk! En ja ik ga ook naar de Mc Donalds. Deze vraag krijg ik heel vaak want met zo’n culi blog zal je wel iedere dag uitgebreid koken. Het antwoord is dus ja, ik maak het mijzelf ook graag makkelijk. Deze keer at ik alleen en bestelde ik noedels met extra groente en kip. Prima maaltijd.

Maurits en merlijn

Hoe schattig is deze foto? Samen voetbal kijken met papa op zijn nieuwe troon. Merlijn is niet geïnteresseerd nog in filmpjes, maar voetbal vindt hij op de een of andere manier wel leuk. Dit tv meubel is inmiddels vervangen voor een echte 🙂

woodstone

Lekker met zijn drietjes om kwart over vijf uit eten! Haha! Dat is mijn nieuwe leven en dat vind ik (team altijd honger) helemaal niet zo erg. Merlijn raakt ook steeds meer geïnteresseerd in eten en dat vind ik echt leuk! Ik at een pizza met geitenkaas bij Woodstone in Haarlem en Maurits had Lasagne. Lekker!

paasbrunch

En toen was het Pasen en maakte ik een paasbrunch voor mijn mannen! ik vind het zo leuk om een plank vol lekkers te maken. Ik had lekkere dingen besteld bij Crisp (vooral die kaneelcroissant was te gek), dus daar genoten we met zijn drietjes van. De rest van de dag heb ik een beetje in de tuin gewerkt. Heerlijk dagje.

onder de platanen

Tweede paasdag gingen we ontbijten bij Onder de platanen. Dit is een pannenkoekenboerderij en zit bij boerderij Zorgvrij. Merlijn en Lasse roepen de hele week Boe. Maar de koeien in het echt vonden ze toch een beetje spannend. Ik at een heerlijke pannenkoek met fruitcompote.

We gingen even lunchen op het strand bij Ubuntu. Het was helaas van korte duur, want Merlijn werd moe. Dus gingen we toch maar weer naar huis.
ubuntu

Zoals je in mijn laatste vlog hebt kunnen kiezen wil ik graag wat kilootjes kwijt. Zo’n veggie bowl als dit is dan echt geen straf. Met de kilo’s wil het nog niet echt lukken trouwens. Maar ik doe mijn best.

De komende weken staan er weer leuke dingen op de planning. We gaan weer eens met zijn vieren uit eten en we gaan een barista training volgen! Superleuk!

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Annika
  1 mei 2019 om 12:46

  Oh dat heb ik nog nooit gezien, spek om de poffert heen. Klinkt wel lekker!

 • Annika
  1 mei 2019 om 12:44

  :)

 • Carla Smit
  30 april 2019 om 22:29

  Poffert, zo lekker! Mijn man is een Groninger. Mijn schoonvader maakt het soms. Hij doet vaak spek aan de buitenkant van de poffert, heerlijk!

 • Alie
  30 april 2019 om 10:33

  Lentekindje Pauline????❤️

 • whitty
  29 april 2019 om 22:33

  did you get a chemical peel?

 • Lindsey
  29 april 2019 om 21:38

  Ik denk dat strandtenten stiekem met opzet geen kidsopties aanbieden: veel mensen zonder kinderen vinden en kindvrij terras wel zo lekker, en die kindvrije mensen geven gemiddeld ook nog eens meer geld uit. Gewoon een zakelijke afweging dus!

 • Anja Scholma
  29 april 2019 om 20:29

  Wat weer een leuk verhaal om te lezen,,,,, toppie!!

 • Mardie
  29 april 2019 om 12:22

  Ohhh heerlijk, poffert! Mijn vader maakte het vroeger altijd, het was een hele onderneming met de grote soeppan en een baksteen op het deksel. Warme poffert met roomboter en basterdsuiker is echt de smaak van mijn jeugd haha

 • Pauline
  29 april 2019 om 11:04

  Dat is fijn! Ga zo door :)

 • Pauline
  29 april 2019 om 11:04

  Dankjewel!

 • Pauline
  29 april 2019 om 11:03

  Hahah ja, zal ik het dan maar beginnen ;)

 • Rena
  29 april 2019 om 09:19

  Oh, I see you had super yummy food! xx from Bavaria/Germany, Rena

 • Nicky
  29 april 2019 om 09:03

  Hoi Caroline, de volgende keer zou je een keer bij restaurant "Natuurlijk" in Egmond aan Zee moeten kijken. Daar hebben ze een uitgebreide kinderkaart met o.a. een puntzakje rauwkostfrites, heel leuk. Alles is daar ook nog eens biologisch, heerlijk eten ook voor volwassenen en ze hebben een leuke knutsel/speel/kinderhoek met oppasmeisjes ;-)

 • Caroline
  29 april 2019 om 08:54

  Wij zijn net terug van een weekje Egmond aan Zee (héérlijk) en ook mij viel het op dat er voor de kleintjes niet veel anders dan poffertjes, patat met snack en een soepje te bestellen is. Waarom geen simpel bakje rijst met verse doperwtjes, worteltjes en vis/kip oid? Zo moeilijk is het toch niet zou je denken.... gat in de markt :-)!!

 • Sofie Van Dyck
  29 april 2019 om 07:38

  Weer een leuke blog! En toch vind ik jou helemaal niet te dik!! Maar ik snap jouw gevoel wel van beter in je vel te willen zitten! ?

 • Susan
  29 april 2019 om 07:23

  Ik ben ook begonnen met serieus afvallen. Wij eten nauwelijks vlees en van kleinere borden. Daarnaast wandel ik af en toe (niet noemenwaardig) en doe ik drie keer per week bikram yoga. Tot nu toe val ik al 7 weken op rij een halve kilo per week af, echt bizar. Daarnaast koop ik nauwelijks eten, alleen wat sowieso op gaat in maaltijden, geen snacks dus.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.