Pauline’s week: Heb ik wel vrienden?

Het gaat goed hier. Ik heb het gevoel dat de balans langzaam weer terugkomt. Helemaal nu ik een dag extra werk. Eens per 2 weken gaat Merlijn nu naar mijn ouders en deze dag geeft mij net even wat extra ruimte om dingen af te ronden of klusjes te doen waar ik normaal niet aan toe kom. En dat voelt fijn. Ook zijn de eerste lentedagen weer geweest en ik krijg daar altijd een volle bak energie van. Ik deed dus veel (of ik kan beter zeggen ik eet veel (buiten de deur)), had een vrijgezellenfeest en Maurits was jarig. Kijk je mee naar mijn week?

pasteis de nata

In Haarlem zit nu een zaakje (A Loja) in de Anegang waar je deze heerlijk Pasteis de Nata kunt kopen. Annika nam ze mee en ze waren echt verrukkelijk.

pauline

Annika en ik hadden weer een kookdagje op de planning en deze keer was ik verstandig en trok ik een schort aan. Ik smeer mijzelf altijd helemaal onder, dus vanaf nu doe ik weer braaf een schortje om.

broodje tonijn

Aangezien wij onze sales nu zelf doen, zijn we veel onderweg. We rijden het hele land door en vaak combineren we dit met een lunch. Dit broodje tonijn at ik in Volendam, superlekker!

nachosIk zit in een nacho’s fase. Let maar op, ze komen nog een keer voorbij in dit artikel. We waren een weekendje in Groningen (familie en vrienden bezoek). Meestal slapen we dan in het Student hotel. Maurits wilde graag nacho’s en ik ben natuurlijk de beroerdste niet dus ik help hem graag met opeten. Lekker!
student hotelIk zat daarna alleen al behoorlijk vol, dus deze couscoussalade met halloumi, kreeg ik maar voor de helft op. Wist je dat Merlijn dol is op patatjes? Haha, zie dat kleine handje. Hij vindt het denk ik maar irritant dat mama eerst een foto moet maken van het eten.

makreel

Gerookte makreel, ik houd ervan. Jij ook?

lot en de walvisMeer ruimte in mijn hoofd, betekent ook meer ruimte voor sociale contacten. Ik ben hier eigenlijk niet zo goed in. Ik heb een druk bedrijf en ook een gezin. Deze twee dingen staan op de eerste plaats en daardoor spreek ik mijn vrienden minder vaak. Maar ik vind het wel  heel belangrijk dus probeer hier wel meer aandacht aan te besteden. Maar ik vind ook dat een goede vriendschap niet perse betekent dat je elkaar elke week moet zien of spreken. De meeste van mijn vriendinnen zie ik dus maar eens per 2 maanden, maar als we elkaar zien is het altijd goed. Deze keer ging ik met mijn vriendinnetje Ramona eten bij Lot en de Walvis in Leiden, lekker en leuk.

Doordat ik nu een dag extra werk ben ik zelf beter in balans. En ook een leukere mama voor Merlijn. De woensdag is voor hem en dan doen we leuke dingen. We spelen, wandelen en chillen. Hij wordt zo groot al. Alle clichés zijn waar.

Een super zonnige dag en waar ben ik dan het liefst te vinden?, op het strand. Dus vol goede moed gingen we naar Parnassia aan zee. Alleen was daar ineens zeedamp ontstaan (een mist vanuit zee). De zon was weg en het was koud, dus uiteindelijk zaten we binnen. Maar wel met lekker hapjes.

Maurits zijn zusje gaat trouwen, dus we hadden een vrijgezellenfeest. Eerst lunchen, daarna bootje varen over de grachten van Amsterdam en daarna een Aziatische kookworkshop bij de Kookfabriek. Het was echt een topdag. Ik maakte samen met Esther deze lekkere dimsum met shiitake en tofu. Superlekker (behalve de koriander dan, daar houd ik niet van).

Maurits jarig

En toen was Maurits jarig! Ik deed het lekker makkelijk. Maurits maakte zijn famous tomatensoep en we hadden stokbrood en een lekker plankje met kaasjes en worst en vleeswaren. Simpel, maar lekker.

lot en daan

We hadden een brainstormsessie in Rotterdam met ons nieuwste teamlid Celeste. Superleuk en inspirerend, helemaal als je het dan met een lekkere lunch kunt combineren. We zaten bij Lot en Daan, heel leuk tentje.

Deze week begint de verbouwing van ons huis, alles wordt geverfd, we krijgen een haard, een extra muur en stalen deuren. Uiteraard zal ik het resultaat met jullie delen als het af is. Ik ben zo benieuwd.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in