fbpx
Menu

5 leuke recepten voor Koningsdag

Koningsdag staat voor de deur. Een van mijn favoriete feestdagen van het jaar.  Een goed moment om 5 leuke recepten voor Koningsdag met jullie te delen. Voordat Lasse er was ging ik vaak samen met Chris en wat vrienden lekker feesten in Amsterdam. De hele dag gezellig slenteren door de stad. Dansen, wijntjes drinken en patat eten. Daar kwam het eigenlijk wel op neer. Ik vond het altijd fantastisch. Maar nu is dat anders. Nu Lasse er is vind ik het heerlijk om in Haarlem te blijven. Over de vrijmarkt struinen in Haarlem noord, even over de kermis wandelen en gewoon gezellig en met z’n allen buiten zijn. Hopelijk zit het weer een beetje mee. Want dat maakt het meestal wel leuker.

Dus ook dit jaar staat dat op de planning. Vorig jaar lag Lasse nog in de kinderwagen en kreeg hij er niks van mee. Maar ik denk dat we dit jaar zelfs een rondje draaimolen kunnen doen op de kermis. Ik ben benieuwd wat hij daar van vindt. En natuurlijk eten we traditiegetrouw een lekkere oranje tompouce. Die mag absoluut niet ontbreken op Koningsdag. Ik heb een lekker recept voor hoe je er zelf eentje kunt maken. Daarnaast deel ik nog 4 andere leuke, oranje recepten. En zo heb je 5 leuke recepten voor Koningsdag. Wat zijn jouw plannen?

Oranje tompouce

Klik hier voor het recept. 

Oranje donuts

Klik hier voor het recept. 

Zoete aardappelchips met Parmezaan

Klik hier voor het recept. 

Wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm

Klik hier voor het recept. 

Muhammara

Klik hier voor het recept. 

Wat ga jij doen met Koningsdag? Heb je ook bepaalde tradities die ieder jaar terugkomen? Laat het weten in de comments!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Reactie plaatsen