Annika

Mijn favoriete shopadresjes in Haarlem (non-food)

Ik deel mijn favoriete shopadresjes in Haarlem met jullie. Er wordt regelmatig aan mij (en Pauline) gevraagd waar je leuk kan shoppen in Haarlem. We delen natuurlijk regelmatig leuke food hotspots van Haarlem, maar we hebben nog niet eerder een lijst gemaakt met andere leuke winkels. Maar nu is hij er! De lijst met leuke shopadresjes in Haarlem. Ik heb me in deze lijst beperkt tot de non-food adresjes. Ben je benieuwd naar de culinaire shopadresjes in Haarlem? Klik dan even hier.

Wat ik zo leuk vind aan Haarlem zijn de vele boetiekjes die je hier in de stad kunt vinden. Ik richt me in dit artikel dan ook met name op de winkels die je alleen in Haarlem kunt vinden en niet in andere steden (op een paar uitzonderingen na). Want dat maakt juist het shoppen in Haarlem zo leuk. Daarnaast ben ik groot voorstander van het in stand houden van deze boetiekjes en het steunen van de middenstand. Dat maakt Haarlem uniek, dat maakt een stad uniek. Natuurlijk winkel ik ook wel bij de grote ketens, maar ik vind het heel belangrijk en leuk om bij de kleine winkeltjes inkopen te doen. De grotere ketens waar ik wel af en toe kom in Haarlem zijn de Sissy Boy, de Costes en de Hudsons Bay.

Annika

Trade Studio

Een klein boetiekje met fantastische Scandinavische merken, zoals Ganni, Selected Femme, Samsoe & Samsoe en nog veel meer. Ze verkopen hier alleen damesmode en leuke accessoires. De kleding is niet heel goedkoop, maar af en toe koop ik hier een leuk item waar ik een lange tijd mee kan doen.

  • Grote Houtstraat 152

Just B Invited

Tegenover de Trade Studio vind je de leuke Just B invited. Een grote winkel met een heel fijn assortiment aan leuke dameskleding. Ook hier verkopen ze voornamelijk Scandinavische merken zoals Minimum, Object of Second female. Het fijne aan deze winkel vind ik dat je er kleding hebt in allerlei prijsklasses. Goedkopere merken worden afgewisseld met wat duurdere merken. Een leuke mix & match. En de service is top, ik word altijd goed geholpen en geadviseerd.

  • Grote Houtstraat 163
Shopadresjes in Haarlem

Foof Haarlem

Foof is recent van twee kleine winkels naar 1 grote winkel gegaan. Zo verkopen ze er onder andere prachtige schoenen van Lola Cruz en Nubikk. Maar ook hele mooie kledingstukken en ze hebben zelfs een baby,- en kinderkleding collectie.

  • Kleine Houtstraat 19
Leuke kledingwinkels Haarlem

Olivia & Kate

Ook hier neem ik altijd even een kijkje. Olivia & Kate is de perfecte winkel om voor een fijne prijs leuke trenditems te kopen. Ze hebben een snel wisselende collectie, passend bij de trends van dit moment. Ook scoor je daar de leukste sieraadjes en accessoires.

  • Anegang 48

Homestock

Homestock is een onzettend leuke woonwinkel. Je vindt hier unieke items voor in huis. Van leuke accessoires tot aan mooie meubelen. Altijd leuk om even een rondje doorheen te lopen en te snuffelen tussen de mooie spullen.

  • Drossestraat 16-22
Haarlem city guide

Number Nine

Je raadt het misschien al, maar ik ben fan van Scandinavische merken. En dan zit je bij Number Nine gebakken. Er zijn zelfs twee vestigingen in Haarlem, dus ik kan m’n geluk niet op. En: de man kan hier ook goed shoppen, dus je kan lekker je gang gaan. Bij Number Nine verkopen ze onder andere kleding van Drdenim, Elvine, Minimum, Modstrom, Numph en ga zo maar door. Een uitgebreide collectie waar altijd wel iets leuks tussen zit.

  • Kruisstraat 34-36
  • Kleine Houtstraat 9

De wereld van Jansje

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeautje? Of een bijzonder item voor in huis? Dan moet je zeker even langshoppen bij de wereld van Jansje. Een ontzettend leuke winkel waar veel handgemaakte producten verkocht worden. Van mooie ansichtkaarten en sieraden tot leuke boeken en accessoires. Bij Jansje werken mensen met een beperking en elke keer als ik de winkel binnen stap wordt ik met een grote glimlach begroet. Je kunt er ook nog lunchen. Zeker een bezoekje waard als je naar Haarlem gaat.

  • Grote Houtstraat 45

Meneer Paprika

Sinds ik moeder ben vind ik het ook hardstikke leuk om nieuwe kinderwinkels te ontdekken. Meneer Paprika is een van mijn favorieten. Dit is een hele grote speelgoedwinkel gevestigd in een supermooi, oud pand. Je kunt er ook lunchen met je kroost. Terwijl jij even een koffietje doet, kunnen de kids lekker spelen. Maar, het is daarna wel lastig om met lege handen naar huis te gaan. Je bent gewaarschuwd 😉

  • Koningstraat 19

My Deer's Store

Bij My Deer’s Store koop je de mooiste art prints voor in huis. Pauline heeft er ook een paar aan de muur hangen in haar huis. Prachtige, handgemaakte , met name botanische, prints. Maar je shopt er ook de lekkerste handzeep van Marie Stella Maris, plantjes en woonaccessoires. En sinds kort kun je er ook lunchen of een koffietje doen.

  • Schagchelstraat 12

Kloffie

Kloffie is een super gezellige winkel met wederom veel Scandinavische merken. Voor zowel man als vrouw. Als je de winkel binnenstapt voel je je meteen thuis. Ze hebben een leuke collectie met mooie kledingstukken, toffe sneakers en leuke horloges van Cluse. Blijft één van mijn favoriete adresjes.

  • Kruisstraat 6
Shopadresjes Haarlem

Never grow up babyshop

Een andere favoriete kinderwinkel is de Never grow up babyshop. Een klein boetiekwinkeltje met ontzettend leuke items voor kids. Er wordt gelet op duurzaamheid en design en dat zie je. Ik heb er al onwijs veel leuke items voor Lasse geshopt. Van leuke kleertjes tot boekjes en van hydrofiele doeken tot leuke speeltjes. Het assortiment is erg compleet en je vind er merken zoals Done by Deer, Fresk, Bibs, Sebra en Trixie. Echt de moeite waard om even binnen te stappen.

  • Kleine Houtstraat 6

Boekhandel De Vries

Als je een boek wilt kopen, moet je dat doen bij boekhandel De Vries in Haarlem. Deze winkel is een begrip in de stad. Een prachtige, grote boekenwinkel waar je alles kunt vinden. Ook leuk om gewoon even doorheen te lopen en te snuffelen tussen alle mooie boeken die ze verkopen.

  • Gedempte oude gracht 27

Ben jij wel eens in Haarlem geweest? En wat is jouw favoriete winkel?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in