pauline

Welke apps heb ik op mijn telefoon?

Of ik telefoonverslaafd ben? Ik vrees van wel. Ik weet het wel zeker. Ik word lichtelijk onrustig als ik 2 uur niet heb kunnen kijken of er nog updates zijn. En updates zijn er altijd, van Instagram, What’s app, mail, het houdt eigenlijk nooit op. Toch vind ik juist mijn ontspanning in mijn telefoon. Als Merlijn ’s avonds in bed ligt, pak ik graag een half uurtje voor mijzelf. Even Instagram checken, een videootje kijken, DM’s beantwoorden of nog iets uploaden. Ik word er rustig van en zie het niet als werk.

Ik haat bellen, maar kan niet zonder mijn telefoon

Ik heb express geen meldingen aanstaan. En voel ook niet de druk om meteen te reageren. Ook niet bij What’s app, of bij een gemist gesprek. Ik heb dus ook geen voicemail, want ik vind het vervelend als ik dan verplicht wordt tot iets  (even terugbellen bijvoorbeeld) en ik heb stiekem een enorme hekel aan bellen. Maar ik ben wel dol op mijn telefoon. En ik heb een aantal apps die ik graag gebruik. En die ga ik vandaag met jullie delen, misschien kende je ze nog niet.

Social Media

Ik heb gewoon een hele pagina met social apps. Omdat ik die het vaakst gebruik, voor mijn werk, maar ook omdat ik het privé leuk vind. Mijn favo social account is Instagram en ik kijk het liefst stories. Als ik plaatjes wil kijken, bezoek ik Pinterest. Hier doe ik ook veel inspiratie op, maar ik deel hier ook mijn eigen recepten. Twitter vind ik leuk omdat ik daar een aantal grappige mensen volg en ik houd van humor. Zelf deel ik er niet zoveel. En Facebook bekijk ik eigenlijk steeds minder. LinkedIn gebruik ik zakelijk, maar eigenlijk vind ik dit een hele irritante app, want als je het hebt over een chronologische timeline dan is LinkedIn een enorme fail.

Foto's bewerken

De meeste foto’s die ik op Instagram deel zijn bewerkt met Lighroom (de desktop versie). Ik heb ook een Lightroom app maar deze gebruik ik eigenlijk nooit. Als ik een iPhone foto wil bewerken, gebruik ik de App Colorstory. Ik heb ook Unfold en daar kan je collages mee maken en mooie teksten toevoegen. In de praktijk heb ik daar vaak alleen te weinig tijd voor, maar het is wel een hele leuke app. Ook een aanrader is de A beautyfull mess app, hierin kan je ook leuke teksten en doodles toevoegen aan je foto’s.

Ik haat bellen, maar ik kan niet zonder mijn telefoon

Pauline

pauline

Foodie apps

En als foodie heb ik natuurlijk ook foodgerelateerde apps op mijn telefoon. Ik heb diverse bestel apps zoals Thuisbezorgd en Uber Eats en Deliveroo. En de Appie app voor als ik mijn boodschappen wil bestellen. En ik heb de app van Donna Hay, maar deze is niet echt meer up to date.

Mijn lifesaver

De app die ik echt niet meer kan missen is Wunderlist, hierin maak ik lijstjes, heel veel lijstjes met to do’s. Voor privé, voor werk, voor alles eigenlijk. Ik ben een echte lijstjesmaker (altijd al geweest) en dat dit digitaal kan vind ik gewoon heel handig. Ook hebben Annika en ik gedeelde lijsten waarin alle to do’s voor Uit Pauline’s keuken staan. Superhandig! Helemaal als je veel dingen moet doen. En het lekkerste is dan het pingetje als je iets afgevinkt hebt.

Deze zijn gewoon handig

Dan heb ik ook nog een hele serie apps die gewoon handig zijn. Zoals het weer, de ABN AMRO app, Tikkie, de Datumprikker (voor als je wilt afspreken met veel mensen tegelijk), Google maps, Uber en de Volvo app. En Hallmark als ik papieren post wil versturen, dit gebruik ik best wel vaak. En voor Merlijn hebben we ook een app van ons kinderdagverblijf, daarin krijg ik updates wanneer hij eet en slaapt. Vind ik ook heel fijn.

handige apps

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in