Menu

Deze apparatuur heb ik in mijn keuken

Ik woon nu bijna 5 jaar in mijn huidige woning. De keuken die ik toen heb uitgezocht vond ik destijds echt fantastisch. Ik vind hem nog steeds te gek (ook al droom ik nog steeds van een kookeiland) maar inmiddels zijn er wel een aantal dingen veranderd. De uitstraling van de keuken met de mat witte grote lades en kasten vind ik nog steeds heel mooi. Maar ik heb wel wat apparatuur vervangen (yes nu al) en er is in de styling ook het een en ander veranderd. Zo hebben we nu een houten plank in de keuken hangen (deze was eerst wit). Binnenkort komen er ook nog nieuwe tegeltjes in de keuken want na het interieuradvies van Suus ben ik daar helemaal enthousiast over geworden.

Bevalt het?
Ik krijg vaak de vraag of ik tevreden ben met mijn keuken en mijn apparatuur. Het antwoord daarop is Ja. Al zijn er nog steeds kleine dingen die ik anders wil. Vandaag laat ik je zien wat voor apparatuur ik allemaal gebruik in de keuken, van losse apparaten tot inbouwapparatuur en vertel ik je waarom ik 2 koffieapparaten heb. Yes, coffeelover hier!

pauline apparatuur

Stoomoven
Laten we beginnen met de inbouwapparatuur. Die zijn namelijk kortgeleden vervangen. Ja zo snel al. Niet omdat het niet meer goed werkte, maar wel omdat ik destijds vanwege budget voor instapmodellen heb gekozen. Ik had een prima oven (de combi magnetron was ik iets minder tevreden over) en heb daar heel veel recepten in bereid. Maar toen ik van AEG de vraag kreeg of ik hun stoomoven wilde testen, kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. Een stoomoven is echt fantastisch, ik ben er helemaal mee in mijn nopjes. Ik heb de AEG BSK 79220M en dit is een stoomoven met heel veel functies. Je kunt er uiteraard in stomen, maar je kan ook de hetelucht stand, boven- en onderwarmte, koken met vocht of bijv. ontdooien en grillen gebruiken. Multifunctioneel dus. Er zitten ook tal van kant en klare functies op zodat je met 1 druk op de knop perfect gestoomde groentes of perfect gegaard vlees krijgt (extra leuk er zit een geïntegreerde kernthermometer in). Het stomen zorgt voor behoud van extra voedingsstoffen, vitamines en smaak, maar het zorgt er ook voor dat je vlees lekker mals blijft en je groentes juist knapperig. Het is een oven voor echte culi’s want je kunt er ook SousVide gerechten in bereiden. Ik ben er echt heel blij mee.

AEG stoomoven AEG stoomoven

Inbouw apparatuur
Over mijn vorige combi magnetron was ik dus iets minder tevreden, dus deze heb ik ook laten vervangen. Ik heb nu de AEG KMK761000M en waar je bij de meeste combi’s toch verlies lijdt op één van de functies (of de oven is niet krachtig of de magnetron werkt niet zo goed) is dit bij deze niet het geval. De magnetron is heel fijn en gebruik ik dagelijks voor Merlijn zijn hapjes. Met 1 druk op de knop verwarmt hij precies 30 seconden. Maar ook de oven is krachtig genoeg om hele maaltijden in te bereiden. Er zitten verschillende functies op van zowel boven- tot onderwarmte tot hetelucht. Echt een heel fijn apparaat. Vooral ook omdat hij lekker compact is en heel snel opwarmt.

AEG koelkast

Lekker ruim
Met mijn koelkast (ook van AEG) ben ik nog steeds heel blij. Hij is lekker ruim (ook al kom ik soms nog steeds ruimte tekort) en bevat 3 vershoudlades. In deze lades blijft je fruit en groente extra lang goed. Dit is ook echt zo. Als ik een verpakking met sla (iets dat normaal snel vergaat) heb geopend, blijft deze nog gerust 4 dagen vers en knapperig in de vershoudlade. Ideaal! Ik heb een aparte vriezer, deze zit rechts naast het gasfornuis. Het zijn 3 lades waar ik veel in kwijt kan. Toch heb ik op zolder nog een extra losstaande vriezer omdat ik wederom niet genoeg ruimte had. Maurits vindt het soms ook net een supermarkt hier thuis met mijn voorraad.

AEG kookplaat

Niet alles is perfect
4 jaar geleden koos ik deze AEG kookplaat omdat ik hem zo mooi vond. Ik vind hem nog steeds prachtig! Maar toch ook wel een tikkeltje onhandig. Niet perse om het schoonmaken, want dat valt wel mee. Je tilt de roosters er makkelijk af en je kunt ze dus ook eenvoudig schoonmaken. Het nadeel vind ik dat de pannen er niet zo stabiel op staan. Ik heb al regelmatig gehad dat een pan van het vuur glijdt. En dat vind ik (zeker met kinderen) toch een minder fijne gedachte. Dus wellicht dat ik nog een keer overstap op inductie.

pauline apparatuur jura koffiemachine

Coffeelover
Yes dat zie je goed, ik heb een cupjes apparaat en een Jura bonenmachine. Misschien een tikkeltje overdreven maar ik houd gewoon enorm van koffie. Met de Jura kan ik verse bonen malen en ook heel gemakkelijk cappuccino’s maken. Uit de cupjes machine drink ik vaak cafeïnevrije koffie (dat is iets dat ik heb overgehouden uit mijn zwangerschap). Daarom kunnen ze allebei ook niet weg. Ik gebruik ze allebei dagelijks.

apparatuur

Keukenmachines
Dan heb ik nog 2 keukenmachines op het aanrecht staan. De Kitchenaid Artisan waarin ik beslag en deeg maak. Deze gebruik ik best wel regelmatig. Ik bak vaak en daar is deze machine perfect voor. De Magimix foodprocessor gebruik ik daarentegen bijna nooit. Het is een superfijn apparaat (en hij is prachtig om te zien), maar als ik iets moet hakken of snijden kies ik toch vaak voor een mes of mijn staafmixerset van Philips. Dat is net iets makkelijker schoonmaken ook.  Daarnaast heb ik nog een blender van Philips, deze wordt wel veel gebruikt voor het maken van smoothies.

Dit is dus de apparatuur in mijn keuken. Als ik 1 ding mocht behouden, dan zou dat echt mijn stoomoven zijn. Waar kan jij echt niet zonder?

Dit bericht is in samenwerking met AEG, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Pauline
  25 maart 2019 om 09:57

  Ik ben eigenlijk iemand die nooit de boekjes leest, maar gewoon aan de gang gaat. Het is echt een kwestie van trial en error. Gewoon veel oefenen dus.

 • Chantal Dielis
  23 maart 2019 om 20:43

  Wij hebben sinds deze week een combi-stoomoven. Er kan van alles mee (en dat wil ik dolgraag proberen) maar ik vind het nog erg wennen. Dus kom maar door met jou favoriete recepten voor in de combi-stoom en je tips en trucs!! Ben ook wel benieuwd wat jou geholpen heeft met het onder de knie krijgen van het apparaat en of je nog een tip hebt qua kookboek voor de combi-stoom.

 • Sanne
  1 maart 2019 om 13:16

  Handige informatie! Ik vroeg mij af hoe hoog je ovens zijn geplaatst en de koelkast. Bevalt dit? Is het veilig met kids? En kun je makkelijk in de oven kijken en er iets inzetten of uithalen?

 • Rita54
  26 februari 2019 om 14:38

  Zelf heb ik net 14 dagen een nieuwe keuken, en ook een bak-stoomoven van Siemens. Ik ben het dus nog aan het uitproberen. Van jou heb ik 3 kookboeken dus dat gaat wel lukken. Ik heb er nog niet op gelet maar zet je bij je nieuwe recepten ook de bak-stoom tijden?

 • Annika
  26 februari 2019 om 12:55

  ??

 • Annika
  26 februari 2019 om 12:48

  We gaan zeker vaker recepten delen!

 • Corien Jansingh
  24 februari 2019 om 20:38

  Tegenwoordig in het bezit van een special T, thee uit cupjes, heel erg lekker en ook makkelijk. Heb wel een slecht geweten vanwege het milieu, maar het wel is wel.de moeite waard

 • Louise rietveld
  23 februari 2019 om 09:19

  Wij hebben de zelfde stoomoven in onze nieuwe keuken. Hoop dat jullie wat recepten op jullie site zet. Ik vind het nog lastig wat ik er allemaal in kan maken. Nu komt het alleen uit om aardappelen en groenten.

 • Annika
  22 februari 2019 om 16:19

  Die zijn van House doctor :)

 • Annika
  22 februari 2019 om 16:19

  Fijn dat de ovens jou ook goed bevallen :)

 • Annika
  22 februari 2019 om 16:17

  Ja de stoomoven is superfijn! En inductie is ook wel handig hoor, wie weet ooit!

 • Annika
  22 februari 2019 om 16:16

  Handig!

 • Annika
  22 februari 2019 om 16:15

  Ja dan is het soms handiger om een keukenmachine of staafmixer te gebruiken :)

 • Rachel
  22 februari 2019 om 15:58

  Wat leuk dat je hierover een artikel heb gemaakt! Ik ben verslaafd aan mijn blender maar ik merk dat die niet alles kan blenden. Ik wilde van de week hummus maken en hij kreeg het gewoon niet voor elkaar. Dus ik moest er veel water bij gooien anders pakte die de kikkererwten niet.. heel vervelend.

 • Anouk
  22 februari 2019 om 12:08

  Dankjewel voor je reactie Jorien! Klinkt goed!

 • Jorien
  22 februari 2019 om 09:15

  Wij hebben een stoomoven van Siemens, deze Kun je ook gebruiken met alleen de hete lucht functie. Dus heb je geen aparte oven nodig. Broodjes afbakken is heerlijk met de hete lucht en stoom combinatie. De broodjes kun je een paar uur later nog prima eten en zijn dus niet knetter hard.

 • Chella Sebugwawo
  21 februari 2019 om 20:35

  Wat een fijne keuken! Een stoomoven staat ook op mijn verlanglijstje... voor de (verre) toekomst. Onze keuken is nog geen 2 jaar oud... Wij hebben precies dezelfde gaskookplaat van AEG, maar geen problemen met glijdende pannen...gelukkig. Liggen de pannendragers er wel goed op? Is het anders geen garantie-kwestie? Heel rot! Maar anders inderdaad een goed excuus om voor inductie te gaan... Ik zag alleen zo op tegen het creëeren van extra groepen in de meterkast... maar met zo’n nieuw huis is dat misschien niet nodig!

 • Anouk
  21 februari 2019 om 15:05

  Leuk om te lezen! Ik vraag me af of je bij zo'n stoomoven ook een gewone oven nodig hebt, omdat je beschrijft dat hij zoveel functies heeft? Over een paar maanden ga ik beginnen met het uitkiezen van een nieuwe keuken dus ik ben wel benieuwd :)

 • Sandra van Amstel
  21 februari 2019 om 10:56

  Ik heb ook een stoomoven en combi magnetron van aeg. Met beide super blij. In de stoomoven maak ik ook graag rijst en risotto. En cake en cheesecake. Verder heb ik al heel lang een kitchen aid mixer die ik gebruik voor het mixen van al mijn deeg/beslag etc. Mijn magimix heb ik nog niet zo lang, maar gebruik ik ook regelmatig. Vooral als ik veel moet snijden. Hij snijdt super dun. En dan zeuren mijn meiden iets minder over al groenten die dan in het recept zitten. Ook laatst de magimix gebruikt voor het maken van de cheesecake. Stond in het recept dat ik die het beste kon gebruiken. Was top. Anders had ik uit mijzelf de kitchen aid gebruikt.

 • annemieke
  21 februari 2019 om 10:35

  Leuk om te lezen allemaal! Ik zie veel herkenbare merken en apparaten! Ik heb ook een stoomoven (want o zo handig volgens vrienden) maar daarmee doe ik helemaal niets!!... Waar heb je de leuke weckpotjes gekocht,Pauline??

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.