AEG stoomoven

Deze apparatuur heb ik in mijn keuken

Ik woon nu bijna 5 jaar in mijn huidige woning. De keuken die ik toen heb uitgezocht vond ik destijds echt fantastisch. Ik vind hem nog steeds te gek (ook al droom ik nog steeds van een kookeiland) maar inmiddels zijn er wel een aantal dingen veranderd. De uitstraling van de keuken met de mat witte grote lades en kasten vind ik nog steeds heel mooi. Maar ik heb wel wat apparatuur vervangen (yes nu al) en er is in de styling ook het een en ander veranderd. Zo hebben we nu een houten plank in de keuken hangen (deze was eerst wit). Binnenkort komen er ook nog nieuwe tegeltjes in de keuken want na het interieuradvies van Suus ben ik daar helemaal enthousiast over geworden.

Bevalt het?
Ik krijg vaak de vraag of ik tevreden ben met mijn keuken en mijn apparatuur. Het antwoord daarop is Ja. Al zijn er nog steeds kleine dingen die ik anders wil. Vandaag laat ik je zien wat voor apparatuur ik allemaal gebruik in de keuken, van losse apparaten tot inbouwapparatuur en vertel ik je waarom ik 2 koffieapparaten heb. Yes, coffeelover hier!

pauline apparatuur

Stoomoven
Laten we beginnen met de inbouwapparatuur. Die zijn namelijk kortgeleden vervangen. Ja zo snel al. Niet omdat het niet meer goed werkte, maar wel omdat ik destijds vanwege budget voor instapmodellen heb gekozen. Ik had een prima oven (de combi magnetron was ik iets minder tevreden over) en heb daar heel veel recepten in bereid. Maar toen ik van AEG de vraag kreeg of ik hun stoomoven wilde testen, kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen. Een stoomoven is echt fantastisch, ik ben er helemaal mee in mijn nopjes. Ik heb de AEG BSK 79220M en dit is een stoomoven met heel veel functies. Je kunt er uiteraard in stomen, maar je kan ook de hetelucht stand, boven- en onderwarmte, koken met vocht of bijv. ontdooien en grillen gebruiken. Multifunctioneel dus. Er zitten ook tal van kant en klare functies op zodat je met 1 druk op de knop perfect gestoomde groentes of perfect gegaard vlees krijgt (extra leuk er zit een geïntegreerde kernthermometer in). Het stomen zorgt voor behoud van extra voedingsstoffen, vitamines en smaak, maar het zorgt er ook voor dat je vlees lekker mals blijft en je groentes juist knapperig. Het is een oven voor echte culi’s want je kunt er ook SousVide gerechten in bereiden. Ik ben er echt heel blij mee.

AEG stoomoven AEG stoomoven

Inbouw apparatuur
Over mijn vorige combi magnetron was ik dus iets minder tevreden, dus deze heb ik ook laten vervangen. Ik heb nu de AEG KMK761000M en waar je bij de meeste combi’s toch verlies lijdt op één van de functies (of de oven is niet krachtig of de magnetron werkt niet zo goed) is dit bij deze niet het geval. De magnetron is heel fijn en gebruik ik dagelijks voor Merlijn zijn hapjes. Met 1 druk op de knop verwarmt hij precies 30 seconden. Maar ook de oven is krachtig genoeg om hele maaltijden in te bereiden. Er zitten verschillende functies op van zowel boven- tot onderwarmte tot hetelucht. Echt een heel fijn apparaat. Vooral ook omdat hij lekker compact is en heel snel opwarmt.

AEG koelkast

Lekker ruim
Met mijn koelkast (ook van AEG) ben ik nog steeds heel blij. Hij is lekker ruim (ook al kom ik soms nog steeds ruimte tekort) en bevat 3 vershoudlades. In deze lades blijft je fruit en groente extra lang goed. Dit is ook echt zo. Als ik een verpakking met sla (iets dat normaal snel vergaat) heb geopend, blijft deze nog gerust 4 dagen vers en knapperig in de vershoudlade. Ideaal! Ik heb een aparte vriezer, deze zit rechts naast het gasfornuis. Het zijn 3 lades waar ik veel in kwijt kan. Toch heb ik op zolder nog een extra losstaande vriezer omdat ik wederom niet genoeg ruimte had. Maurits vindt het soms ook net een supermarkt hier thuis met mijn voorraad.

AEG kookplaat

Niet alles is perfect
4 jaar geleden koos ik deze AEG kookplaat omdat ik hem zo mooi vond. Ik vind hem nog steeds prachtig! Maar toch ook wel een tikkeltje onhandig. Niet perse om het schoonmaken, want dat valt wel mee. Je tilt de roosters er makkelijk af en je kunt ze dus ook eenvoudig schoonmaken. Het nadeel vind ik dat de pannen er niet zo stabiel op staan. Ik heb al regelmatig gehad dat een pan van het vuur glijdt. En dat vind ik (zeker met kinderen) toch een minder fijne gedachte. Dus wellicht dat ik nog een keer overstap op inductie.

pauline apparatuur jura koffiemachine

Coffeelover
Yes dat zie je goed, ik heb een cupjes apparaat en een Jura bonenmachine. Misschien een tikkeltje overdreven maar ik houd gewoon enorm van koffie. Met de Jura kan ik verse bonen malen en ook heel gemakkelijk cappuccino’s maken. Uit de cupjes machine drink ik vaak cafeïnevrije koffie (dat is iets dat ik heb overgehouden uit mijn zwangerschap). Daarom kunnen ze allebei ook niet weg. Ik gebruik ze allebei dagelijks.

apparatuur

Keukenmachines
Dan heb ik nog 2 keukenmachines op het aanrecht staan. De Kitchenaid Artisan waarin ik beslag en deeg maak. Deze gebruik ik best wel regelmatig. Ik bak vaak en daar is deze machine perfect voor. De Magimix foodprocessor gebruik ik daarentegen bijna nooit. Het is een superfijn apparaat (en hij is prachtig om te zien), maar als ik iets moet hakken of snijden kies ik toch vaak voor een mes of mijn staafmixerset van Philips. Dat is net iets makkelijker schoonmaken ook.  Daarnaast heb ik nog een blender van Philips, deze wordt wel veel gebruikt voor het maken van smoothies.

Dit is dus de apparatuur in mijn keuken. Als ik 1 ding mocht behouden, dan zou dat echt mijn stoomoven zijn. Waar kan jij echt niet zonder?

Dit bericht is in samenwerking met AEG, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in