fbpx
Menu

5x makkelijke ovenschotels

Ik ben dol op ovenschotels! En ik hoop jullie ook, want ik heb 5 lekkere en makkelijke ovenschotels voor jullie op een rijtje gezet. Waarom ik dol ben op ovenschotels? Het is zo makkelijk! Je hebt meestal een korte voorbereidingstijd. Even wat ingrediënten bij elkaar doen en hoppa, het kan de oven in. Terwijl de ovenschotel staat te garen in de oven kan ik even een momentje voor mezelf inlassen op de bank. Of juist even wat anders nuttigs doen, opruimen, vaatwasser uitruimen, noem maar op. Maar ik kies toch vaak voor het rustmomentje hoor.

Eindeloze mogelijkheden

Wat ik ook fijn vind aan deze makkelijke ovenschotels is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt een lekkere lasagne maken in de oven, maar ook een ovenschotel stamppot, fajita’s, een gratin of een ovenschotel met filodeeg. Wist je dat we tegenwoordig handige labels gebruiken voor onze recepten? Zo gebruiken we het label ‘oven’ voor al onze oven recepten. Dan kun je dus in 1 oogopslag zien of het recept een ovengerecht betreft.

Je kunt ovenschotels ook heel goed voorbereiden en van tevoren klaar maken. Heb je een drukke avondspits voor de boeg? Maak de ovenschotel al in de middag of een dag eerder, hoef je het daarna alleen maar even in de oven te schuiven. Supermakkelijk en perfect voor drukke dagen. En meestal maak je teveel, waardoor je er gerust nog een dag van kan eten. En de tweede dag is een ovenschotel nog lekkerder, vind ik dan hé!

Ik heb deze makkelijke ovenschotels voor jullie op een rijtje gezet. Het enige wat je hoeft te doen is op de link boven de foto klikken voor het hele recept.

OVENSCHOTEL MET SPRUITJES

THAI CHICKEN POT PIE

GROENTE GRATIN MET AARDAPPEL, BOSUI EN RAAPSTELEN

KIP FAJITA’S UIT DE OVEN

ZOETE AARDAPPELGRATIN MET CHORIZO

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

1 reactie

  • Aad Van den Berg
    15 februari 2019 om 08:28

    Dat is klasse. Zelf 47 jaar HORECA zelfstandige. Gedaan.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen