Recepten met pompoen

Hartige bladerdeegflappen met pompoen

Je bent vast wel bekend met appelflappen? Het makkelijkste bladerdeeggebakje dat er bestaat. Maar wist je dat je hier ook heel gemakkelijk een hartige variant van kan maken. Vul je bladerdeeghapjes bijvoorbeeld eens met kaas, met gehakt of groente zoals we hier gedaan hebben. Pompoen, salie en geitenkaas zijn een echte 3 eenheid, lekker in een dekentje van bladerdeeg.

Recepten met pompoen
Recept Hartige bladerdeegflappen met pompoen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 st.

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr pompoen
  • 1 rode ui
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 15 gr zwart sesamzaad
  • 5 takjes salie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd 200 gr pompoen in kleine blokjes (of gebruik kant-en-klare). Snijd een rode ui in halve ringen.

     

  2. Leg dit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Voeg wat takjes salie toe. Rooster 20 minuten op 200 graden Celsius (electrisch).

  3. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Klop het eitje los en bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met het ei.

  4. Verdeel een beetje van het pompoen- uimengsel over het bladerdeeg. Brokkel er wat geitenkaas overheen en plak het bladerdeeg dicht in de vorm van een driehoek. Druk de randjes aan met een vork.

  5. Bestrijk de bladerdeegflappen met ei en bestrooi ze met zwart sesamsaad.

  6. Bak de hartige bladerdeegflappen in 20 minuten goudbruin in de oven op 220 graden Celsius (electrisch).

Hartige bladerdeegflappen met pompoen
Borrelhap recept

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Bladerdeeg Geitenkaas Pompoen Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in