fbpx
Menu

Gewokte spruitjes met parelcouscous

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Zoek je een lekker recept met gewokte spruitjes? Zoek niet verder. Dit gerecht met parelcouscous is lekker, makkelijk en licht tegelijk. Zie het als een winterse maaltijdsalade. De granaatappel maakt het geheel lekker fris en dat is extra lekker bij die pittige blauwe kaas. Als je niet van blauwe kaas houdt, zou je ook feta of geitenkaas kunnen gebruiken. Beide ook erg lekker.

Ik hou van spruitjes
Ik ben altijd al dol geweest op spruitjes. Wij aten ze vroeger gewoon gekookt, mijn vader deed er dan wat nootmuskaat overheen. Later kreeg ik eens een tip om ze te gaan roerbakken met spek en mosterd. Die combinatie is echt heerlijk, ook in een stamppotje. Tegenwoordig kook ik ze dus nooit meer, maar eet ik ze altijd uit de wok. Het garen van spruitjes in de wok kan best even duren, daar heb ik iets slims op bedacht, ik heb ze namelijk in plakjes gesneden. Zo zijn ze veel sneller gaar. Kleine extra tip van mij. Gewoon gratis.

Mee naar je werk
Je zou deze maaltijdsalade eventueel ook mee kunnen nemen naar je werk. Want zelfs koud is hij lekker. Of ben ik de enige die dit koud zou eten? Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best wel bijzonder in ben, want ik lust bijna alles koud. Dus misschien ben ik hierin geen goede graadmeter. Maar wellicht heb jij een magnetron op je werk, dan kan je dit even kort verwarmen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten als je het gemaakt hebt?
Gewokte spruit met parelcouscous Vega recept parelcouscous

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr spruitjes
250 gr parelcouscous
1 ui
2 teentjes knoflook
1 granaatappel
70 gr blauwe kaas
40 gr pecannoten
Sap van een halve sinaasappel
2 tl karwijzaad
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.

Snijd de spruitjes in plakjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie.

Voeg het karwijzaad en de spruitjes toe en bak deze mee. Bak ze ongeveer 10 minuten aan, totdat het goed gaar is.

Blus het af met het sap van een halve sinaasappel en breng de spruitjes op smaak met peper en zout.

Voeg de gewokte spruitjes bij de parelcouscous.

Voeg de pecannoten, de granaatappel en de blauwe kaas toe.

Breng de winterse maaltijdsalade nog even op smaak met wat gehakte peterselie, peper en zout en serveer meteen.

Gewokte spruit met parelcouscous Recept met parelcouscous

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • LennekeGelling
    11 januari 2019 om 20:00

    Lekker recept... spruitjes zijn zo veelzijdig!

    Beantwoorden
  • Linda
    11 januari 2019 om 18:30

    Fantastisch!!!!!

    Beantwoorden
  • Marlous Kamphorst
    10 januari 2019 om 20:14

    Heerlijk recept! Ipv kaas spekjes toegevoegd. Echt voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Tineke
    10 januari 2019 om 20:07

    O wat een heerlijk recept, vanavond gegeten, alleen de parelcouscous niet er in gedaan, omdat we het recept voor 4 personen voor 2 hebben gemaakt, de halve sinasaappel, omgeruil met bloedsinaasappel We hebben gesmuld bedankt voor je recept

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:25

    Wat leuk om te horen, dankjewel.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen