fbpx
Menu

Crostini met avocado en zalm

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Crostini’s vind ik altijd fijn hapjes om te serveren bij de borrel. Deze crostini met avocado en zalm is lekker fris en licht. Dat kunnen we wel gebruiken na de wat zwaardere gerechten van december. Een crostini is eigenlijk supermakkelijk om te maken. Het enige wat je moet doen is een stokbroodje in de oven grillen en vervolgens beleg je de crostini met dat wat jij lekker vindt. Wij kiezen dit keer voor een crostini met avocado en zalm. Een perfecte combinatie. Maar er zijn nog veel meer variaties denkbaar. Wat denk je van een crostini met vijgen en geitenkaas? Of eentje met cranberry, bacon en kaas. Yum, het water loopt me meteen in de mond.

Deze crostini met avocado is toch nog een beetje verantwoord. Avocado is lekker licht en gezond en ook zalm is goed voor je. De avocadospread maken we op basis van Griekse yoghurt en dat zorgt voor een lekkere frisse bite. Dit borrelhapje is dus uitermate geschikt voor het begin van het nieuwe jaar. Hoewel ik ook gewoon bitterballen en kaasstengels eet hoor. Het draait uiteindelijk allemaal om de balans. In ieder geval zijn deze crostini’s met avocado en zalm superlekker. En dat laatste is het allerbelangrijkste.

Recept crostini met avocadoIngredient avocado

Ingrediënten voor 12-15 st. 
1 stokbrood
Olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout
2 avocado’s
2 el Griekse yoghurt
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
Kneepje citroensap
200 gr gerookte zalm

Zo maak je het
Snijd het stokbrood in plakjes.

Pers het knoflookteentje uit. Meng de olijfolie met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Smeer de stokbroodjes in met het olijfolie mengsel en bak in 5 minuten af in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht)

Prak de avocado fijn met een vork. Meng met de Griekse yoghurt. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Smeer de broodjes in met de avocadospread en beleg met de gerookte zalm.

Crostini receptRecept borrelhapje met zalmCrostini's met zalm en avocado

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Reactie plaatsen