pauline

Pauline’s week: heel veel decemberfoto’s

Lieve allemaal. Ik ben er weer. Na 2 weken vakantie, begin ik vandaag officieel weer met werken. En daar heb ik zin in. Even 2 weken niks moeten heeft mij goed gedaan. Ik vierde kerst, oud en nieuw en ging op vakantie naar Limburg. Dat was te gek. Ik heb foto’s gemaakt van mijn belevenissen, kijk je mee?

Loetje bergen

In december heb ik een aantal kerstmarkten bezocht, waaronder eentje in Bergen. Mijn moeder was mee, dus gingen we eerst even lunchen bij Loetje. Altijd fijn.

mogador

Ik zie Annika heel vaak, maar meestal is het werkgerelateerd. Daarom sloten wij op donderdag voor kerst onze deuren en gingen we weer eens samen de stad in. Dit deden we vroeger bijna iedere week. Deze lemon poppyseed cake bij Mogador smaakte heerlijk.

interieuradvies

Maurits en ik willen aan de slag met ons interieur. Het moet anders dan anders worden en daarom schakelden we de hulp van &Suus in. De eerste schetsen zijn echt supertof. Ik denk dat we hier in januari mee aan de slag gaan. Toevallig gaat Annika ook verbouwen deze maand, alleen is het bij hun wel wat rigoureuzer dan een paar nieuwe kleuren op de muur.

buitenplaats plantage

Bij Buitenplaats Plantage lunchte ik met een gezonde fake tartare (van paddenstoelen). Daarna deden we nog wat laatste kerstinkopen. Yes de vakantie was echt begonnen.

kerstontbijt

Ik vind kerst altijd heel leuk. Helemaal nu we met ons drietjes zijn. Ik had deze ontbijtplank gemaakt. Lekker hoor.

zalmrolletjes

Ik maakte het voorgerecht voor kerst en dat waren deze zalmrolletjes, gevuld met citroen ricotta. Lekker en vooral ook heel makkelijk.

kalkoen bereiden

Als hoofdgerecht aten we deze gevulde kalkoen van Boers & Boers. Hij was echt heel goed gelukt! Annika had er nog cranberry compote bij gemaakt en mijn moeder stoofpeertjes, gratin, aardappeltjes uit de oven en waldorf- en couscoussalade. Yum!

pauline en annika

Daarna vertrokken wij naar Limburg naar Landgoed Moerslag. Ik had 2 natuurlofts geboekt (koken en aarde) voor onszelf en Annika haar gezin. Het was echt supergezellig. En die accommodatie met hottub, pizza oven en mega kookeiland was echt top.

kasteel vaalsbroek

We brachten een bezoekje aan Kasteel Vaalsbroek. Hier heb ik ooit (16 jaar geleden) stage gelopen.

apfelstrudel

En daar at ik deze heerlijke appelstrüdel met vanille ijs, vanillesaus en slagroom. Yum!

oliebollen

Ik was iets te enthousiast met oliebollen bakken en bakte bijna 70 stuks. Voor 4 personen… Ik heb nog een experiment gedaan met invriezen en dat gaat dus echt prima.

Maurits en pauline

Moerslag ligt op nog geen kwartier rijden van Maastricht, dus daar gingen we ook een dagje naartoe. Ik houd echt van Maastricht, vind het zo’n gezellige en stijlvolle stad.

Wycker kabinet

We lunchten bij het Wycker Kabinet met Pulled checken bagels. Echt een aanrader dit! Zo lekker!
bisschopsmolenEn bij de Bisschopsmolen aten we een puntje kersenvlaai om Chris zijn verjaardag te vieren.

aan de linde

Bij Aan de Linde in Valkenburg at ik een lekker broodje tonijnsalade.

merlijn

En Merlijn genoot van zijn krentenbol. Hij heeft ineens veel meer interesse in eten en dan vooral in het eten wat op mijn bord ligt. Ik vind dat heel leuk en laat hem graag alles proeven.

appetito

Om de vakantie af te sluiten gingen we eten bij L’Appetito. Dit was de eerste keer dat Merlijn ’s avonds mee uit eten ging. In de zomer hebben we dit vaak gedaan, maar dan zaten we altijd buiten. Gelukkig ging het op een paar gilletje na goed. We waren er ook al vroeg, zodat we om 19.00 weer naar huis konden. Voor herhaling vatbaar dus.

pauline

En ik sluit af met deze foto van mij en Merlijn. Hoe ik naar hem kijk zegt wel genoeg!

En nu weer vol aan de bak. We beginnen ook meteen druk, want deze maand lanceren we ons secret project. Zijn jullie al benieuwd?

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in