Spinazie omelet met avocado en hüttenkäse

Spinazie omelet met avocado en hüttenkäse

Lekker snel klaar is deze spinazie omelet en een leuk recept voor een hartig ontbijt, lunch of lichte maaltijd. Voor wanneer je bijvoorbeeld gezellig bent wezen lunchen met vriend(inn)en of eens af wilt rekenen met de nodige extra kilo’s. Of je wilt graag de dag goed en lekker beginnen en gelijk wat groenten (300 gram per dag gaat je zo met gemak lukken)van je lijstje af wilt vinken. En het is natuurlijk ook gewoon lekker wanneer je allemaal niets met het bovenstaande te maken hebt.

Het leuke is dat je een kleine twist geeft aan het maken van een gewone omelet en daar tegelijkertijd wat groenten aan toevoegt. Spinazie leent zich hier perfect voor en je omelet krijgt er een prachtige groene kleur van. Omdat onbijtjes of recepten voor een doordeweekse lunch naar mijn idee razendsnel gemaakt moeten kunnen worden ben je met dit recept zo klaar. Spinazie laten slinken in de pan. In het hakmolentje van de staafmixer, eieren erbij en op smaak brengen. Dan afbakken tot een mooie omelet en garneren met plakjes avocado, hüttenkäse en walnoten.

Om het extra lekker te maken drizzle je er wat citroen olijfolie overheen. Je kunt citroen olijfolie kant-en-klaar kopen. Heel lekker en er zijn veel meer toepassingen dan je denkt (bijvoorbeeld: altijd heel lekker op avocado, over vis, een frisse pasta, salade, gebakken aardappeltjes, doperwtjes). Wanneer je geen citroen olijfolie hebt of wilt kopen dan kun je aan olijfolie wat citroensap toevoegen. Niet helemaal hetzelfde resultaat maar ook lekker! En wanneer je op een chique tour wilt kun je de spinazie omelet extra lekker maken met wat plakjes gerookte zalm.

omelet

omelet

Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 eieren
100 gr baby bladspinazie
1 avocado
2 el hüttenkäse
20 gr walnoten
1 el olijfolie
0,5 el citroen olijfolie (of 0,5el olie + 0,5 tl citroensap)
zout en peper

Zo maak je het
Doe de 3/4 van de spinazie in een pan en laat de spinazie met een klein beetje olie slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp het vocht er uit. Doe de spinazie in het hakmolentje van de staafmixer en hak fijn. Doe de eieren er bij en mix alles. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado in plakjes.

Verhit wat olijfolie in de pan en giet het ei-spinaziebeslag in de pan en bak de omelet tot dat de omelet gaar is. Laat op een bord glijden en garneer met het restant spinazieblaadjes, walnoten, de plakjes avocado en de hüttenkäse. Besprenkel met de citroen olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met brood.

omelet

omelet

 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in