omelet

Spinazie omelet met avocado

Lekker snel klaar is deze spinazie omelet en een leuk recept voor een hartig ontbijt, lunch of lichte maaltijd. Het leuke is dat je een kleine twist geeft aan het maken van een gewone omelet en daar tegelijkertijd wat groenten aan toevoegt. Spinazie leent zich hier perfect voor en je omelet krijgt er een prachtige groene kleur van. Omdat onbijtjes of recepten voor een doordeweekse lunch naar mijn idee razendsnel gemaakt moeten kunnen worden ben je met dit recept zo klaar. Spinazie laten slinken in de pan. In het hakmolentje van de staafmixer, eieren erbij en op smaak brengen. Dan afbakken tot een mooie omelet en garneren met plakjes avocado, hüttenkäse en walnoten.

Om het extra lekker te maken drizzle je er wat citroen olijfolie overheen. Je kunt citroen olijfolie kant-en-klaar kopen. Heel lekker en er zijn veel meer toepassingen dan je denkt (bijvoorbeeld: altijd heel lekker op avocado, over vis, een frisse pasta, salade, gebakken aardappeltjes, doperwtjes). Wanneer je geen citroen olijfolie hebt of wilt kopen dan kun je aan olijfolie wat citroensap toevoegen. Niet helemaal hetzelfde resultaat maar ook lekker! En wanneer je op een chique tour wilt kun je de spinazie omelet extra lekker maken met wat plakjes gerookte zalm.

omelet

omelet

Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 eieren
100 gr baby bladspinazie
1 avocado
2 el hüttenkäse
20 gr walnoten
1 el olijfolie
0,5 el citroen olijfolie (of 0,5el olie + 0,5 tl citroensap)
zout en peper

Zo maak je het
Doe de 3/4 van de spinazie in een pan en laat de spinazie met een klein beetje olie slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp het vocht er uit. Doe de spinazie in het hakmolentje van de staafmixer en hak fijn. Doe de eieren er bij en mix alles. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado in plakjes.

Verhit wat olijfolie in de pan en giet het ei-spinaziebeslag in de pan en bak de omelet tot dat de omelet gaar is. Laat op een bord glijden en garneer met het restant spinazieblaadjes, walnoten, de plakjes avocado en de hüttenkäse. Besprenkel met de citroen olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met brood.

omelet

omelet

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Omelet recepten Snelle recepten Avocado Ei Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Moederdag Pasen Vaderdag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in