fbpx
Menu

Spinazie omelet met avocado en hüttenkäse

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Lekker snel klaar is deze spinazie omelet en een leuk recept voor een hartig ontbijt, lunch of lichte maaltijd. Voor wanneer je bijvoorbeeld gezellig bent wezen lunchen met vriend(inn)en of eens af wilt rekenen met de nodige extra kilo’s. Of je wilt graag de dag goed en lekker beginnen en gelijk wat groenten (300 gram per dag gaat je zo met gemak lukken)van je lijstje af wilt vinken. En het is natuurlijk ook gewoon lekker wanneer je allemaal niets met het bovenstaande te maken hebt.

"Omdat onbijtjes of recepten voor een doordeweekse lunch naar mijn idee razendsnel gemaakt moeten kunnen worden ben je met dit recept zo klaar."

Het leuke is dat je een kleine twist geeft aan het maken van een gewone omelet en daar tegelijkertijd wat groenten aan toevoegt. Spinazie leent zich hier perfect voor en je omelet krijgt er een prachtige groene kleur van. Omdat onbijtjes of recepten voor een doordeweekse lunch naar mijn idee razendsnel gemaakt moeten kunnen worden ben je met dit recept zo klaar. Spinazie laten slinken in de pan. In het hakmolentje van de staafmixer, eieren erbij en op smaak brengen. Dan afbakken tot een mooie omelet en garneren met plakjes avocado, hüttenkäse en walnoten.

Om het extra lekker te maken drizzle je er wat citroen olijfolie overheen. Je kunt citroen olijfolie kant-en-klaar kopen. Heel lekker en er zijn veel meer toepassingen dan je denkt (bijvoorbeeld: altijd heel lekker op avocado, over vis, een frisse pasta, salade, gebakken aardappeltjes, doperwtjes). Wanneer je geen citroen olijfolie hebt of wilt kopen dan kun je aan olijfolie wat citroensap toevoegen. Niet helemaal hetzelfde resultaat maar ook lekker! En wanneer je op een chique tour wilt kun je de spinazie omelet extra lekker maken met wat plakjes gerookte zalm.

omelet

omelet

Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 eieren
100 gr baby bladspinazie
1 avocado
2 el hüttenkäse
20 gr walnoten
1 el olijfolie
0,5 el citroen olijfolie (of 0,5el olie + 0,5 tl citroensap)
zout en peper

Zo maak je het
Doe de 3/4 van de spinazie in een pan en laat de spinazie met een klein beetje olie slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp het vocht er uit. Doe de spinazie in het hakmolentje van de staafmixer en hak fijn. Doe de eieren er bij en mix alles. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado in plakjes.

Verhit wat olijfolie in de pan en giet het ei-spinaziebeslag in de pan en bak de omelet tot dat de omelet gaar is. Laat op een bord glijden en garneer met het restant spinazieblaadjes, walnoten, de plakjes avocado en de hüttenkäse. Besprenkel met de citroen olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met brood.

omelet

omelet

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

4 reacties

  • Eline
    20 januari 2019 om 11:38

    Dit is zo onwijs lekker, ik snap niet dat we hier niet eerder op gekomen zijn! Thanks voor het goeie idee

    Beantwoorden
  • Nancy
    13 januari 2019 om 19:05

    Vanmorgen gemaakt met plakjes zalm erbij en zelfs mijn vriend vond het lekker (terwijl hij normaal niet zo van avocado’s houdt). Blijvertje dus!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 januari 2019 om 09:19

    Ah leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Yvonne van As
    11 januari 2019 om 06:47

    Gisteren gemaakt en is echt heel lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen