Menu

7x koolhydraatarme recepten

Dé foodtrend van dit jaar is de foodswap. Het wisselen van een ingredient voor een ander ‘gezonder’ ingrediënt. In dit artikel deel ik 7 koolhydraatarme recepten, waarbij dit het geval is. Waar je normaal gesproken pasta, aardappelen of rijst zou toepassen in deze recepten, worden deze ingrediënten vervangen voor groenten. Van bloemkool tot courgette, pompoen of aubergine. We schrappen de voornaamste koolhydraten en vervangen deze door groenten. En dat werkt heel goed. En weet je, het is nog lekker ook! Ik ben helemaal niet van het calorieën tellen of het berekenen van het aantal koolhydraten. Ik vind het vooral leuk om te experimenteren met eten.

We maken pasta van courgette, risotto van bloemkool en lasagne van aubergine. Vaak proef je niet eens dat het geen pasta, maar groente is. De ideale truc om je kids voor de gek te houden en ze op deze manier toch stiekem groenten te laten eten.

Verstopte groenten
Wat voor mij wél altijd een uitdaging blijft is om voldoende groenten binnen te krijgen. Met deze koolhydraatarme recepten lukt dat zeker. Want groenten hebben in deze recepten de hoofdrol. Iedereen kent tegenwoordig ook wel de pizzabodems van bloemkool en courgette toch? Dit is hetzelfde idee. We maken pasta van courgette, risotto van bloemkool en lasagne van aubergine. Vaak proef je niet eens dat het geen pasta, maar groente is. De ideale truc om je kids voor de gek te houden en ze op deze manier toch stiekem groenten te laten eten. Win win!

Gewoon in de supermarkt
De meeste van deze koolhydraatarme recepten zijn vegetarisch. Ik eet zelf ook steeds meer vegetarisch. Ik voel me daar goed bij. Ik eet liever af en toe bewust een lekker stukje biologisch vlees. En daar geniet ik dan volop van. En met dit soort trends eten we bijna onbewust meer vegetarisch en meer groente en dat vind ik fijn. Ook foodmerken spelen hier steeds meer op in door meer producten in de supermarkt aan te bieden op dit vlak. Zo kun je tegenwoordig gewoon bloemkoolrijst, courgetti en wraps van rode biet in de supermarkt kopen. En op deze manier is het meer eten van groenten voor iedereen toegankelijk en haalbaar.

Hier komt ‘ie dan, mijn lijstje met 7 koolhydraatarme recepten. Klik op de link boven de foto voor het hele recept. Wat is jouw favoriete recept? En doe jij mee aan de foodswap trend of is dit niet jouw ding? Ik hoor het graag!

Courgette pasta uit de oven

courgette pasta uit de oven-9

 

Aubergine lasagne

Aubergine lasagne

Bloemkool risotto met geitenkaas

bloemkool risotto

Courgetti met garnalen in citroensaus

Bloemkoolrijst met garnalen

bloemkoolrijst met garnalen

Spaghetti pompoen bolognese

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

Bloemkoolsteak met garam masala

bloemkoolsteak

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Jacqueline
    18 januari 2019 om 12:32

    Wat een lekkere. recepten ga ze zeker proberen

  • Marion
    17 januari 2019 om 15:00

    Ik ben helemaal voor, maar merk wel vaak dat ik na dit soort gerechten niet voldaan ben, alsin dat ik na een uur weer trek heb...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.