Bakmixen

GROOT NIEUWS: Onze 4 bakmixen liggen nu in de winkel!

Yes, eindelijk kunnen we het bekend maken. Vanaf vandaag liggen onze eigen bakmixen in samenwerking met Leev in de winkel. Joehoe! Wat ontzettend gaaf om het nu eindelijk aan jullie bekend te mogen maken. We zijn hier al bijna een jaar mee bezig en nu is het moment dan eindelijk daar. Superspannend om het nieuws nu ‘out in the open’ te gooien en met iedereen te delen. Wij zijn zo benieuwd naar jullie reacties. In deze blog vertellen we jullie er alles over.

 

Bakmixen verpakking

Gezonder genieten!

We hebben vier bakmixen ontwikkeld: een bananabread mix, een carrotcake mix, een chocolat chip cake mix en een appel kaneel cake mix. Het thema van deze bakmixen is Gezonder Genieten. Deze Better for you cakes zijn allemaal heel erg lekker, maar wel een stuk verantwoorder. Hier kun je dus onbezorgd van genieten. In plaats van een normale cake, waar vaak veel suiker in zit, bak je nu een cake met net zoveel smaak, maar dan met veel minder suikers en weinig verzadigde vetten. Lekker als tussendoortje, bij de koffie, als snel ontbijt of in de broodtrommel mee naar werk of school. Alle ingrediënten zijn biologisch, bevatten geen gekke toevoegingen of onnodige smaakversterkers en chemicaliën. Dat vinden wij ook erg belangrijk!

75% minder suiker

Aan de mix voor bananabread is helemaal geen suiker toegevoegd. De zoete smaak komt van banaan en dadels (al zou je die laatste ook eventueel weg kunnen laten) Aan de andere mixen wel, maar wel 75% minder suiker dan in andere bakmixen. En toch proef je dat niet. Dus ook veel minder calorieën. Die tellen wij niet, maar dit is toch fijn om te weten. De chocolate chip cake bevat wel iets meer suiker, maar alsnog veel minder dan in andere bakmixen voor chocolade cakes. Daarnaast zijn de cakes lactosevrij en bevatten ze weinig verzadigde vetten. Ook mooi meegenomen.

Appel kaneelcake bakmix

In 10 minuten klaar

We hebben gekozen voor deze vier bakmixen, omdat we zien dat jullie deze regelmatig maken aan de hand van de recepten die al op de blog staan. Nu zorgen wij ervoor dat dit ook een stuk makkelijker kan. Je wekelijkse bananabread is nu in 10 minuten gemaakt. We hebben de droge ingrediënten voor jullie geselecteerd en nauwkeurig afgewogen en het enige wat je zelf nog hoeft te doen is het toevoegen van verse ingrediënten en bakken maar. Terwijl de mix in de oven staat, kun jij lekker relaxen op de bank. Supersnel, makkelijk en lekker!

Chocolate chipcake bakmix
Bakmix carrot cake

LEEV mee

We hebben deze bakmixen in samenwerking met Leev ontwikkeld. We werken al een langere tijd samen met Leev en dragen dit merk een warm hart toe. Leev staat voor lekkere en eerlijke producten die altijd gemaakt zijn van biologische ingrediënten en die goed voor je zijn. Maar ook goed voor een ander. Een deel van de winst van Leev wordt in de Leev foundation gestopt. Zo is er de Leev zorgboerderij, waar kwetsbare jongeren geholpen worden voor een zelfstandige plek in de maatschappij. Hier staan wij volledig achter en we vinden het dan ook fijn dat een deel van de opbrengst van deze bakmixen besteed wordt aan een goed doel.

Maandenlange voorbereiding

Wij zijn achter de schermen al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen voor deze lancering. Want er komt veel meer bij kijken dan je van tevoren zou denken. In april vorig jaar hebben we voor het eerst contact gehad met Leev en is het idee ontstaan om bakmixen te ontwikkelen en uit te brengen. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. En wat komt daar allemaal bij kijken? Het bedenken van de recepturen. Het testen van de recepten. We hebben de bakmixen tientallen keren gebakken, geproefd en de recepten daarop aangepast. Net zolang totdat het perfecte recept gevonden was. Vervolgens moesten we nadenken over de verpakking. Hoe komt deze eruit te zien? Welke informatie zetten we er op? Ook van de verpakkingen zijn verschillende versies gemaakt en we zijn superblij met het uiteindelijke resultaat.

Bananenbrood bakmix
Bakmixen

Spannend

Tot slot gingen we samen met Leev langs de supermarkten om onze bakmixen te presenteren. Superspannend en heel leuk om te zien hoe dit in zijn werk gaat. De reacties waren erg positief en het resultaat hiervan is natuurlijk dat de bakmixen nu verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

We hebben dit hele proces voor jullie (in het geheim) gefilmd. Ben je benieuwd hoe alles verlopen is? En wat er zoal mis ging? Bekijk dan de secret vlog volgende week woensdag op Instagram of volgende week zaterdag op de blog.

Bakmixen

Waar te koop

Vanaf 28 januari 2019 zijn de vier bakmixen (vanaf € 2,69) verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Je vindt ze in het bakschap. Zie je ze niet staan? Vraag er vooral naar in de winkel of bij de klantenservice. We hopen dat we snel nog meer verkooppunten kunnen toevoegen. We zullen je hiervan op de hoogte houden via social media.

We zijn onwijs trots dat we in samenwerking met Leev onze eigen bakmixen uit hebben kunnen brengen en dat deze nu gewoon in de supermarkt liggen. Hou de komende tijd de site en onze social kanalen in de gaten. We gaan nog lekkere recepten delen die we maken met onze bakmixen en er volgen nog leuke acties waar jullie aan mee kunnen doen.

Deel op social

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar jullie reacties. Wat vind je van de bakmixen? Wat is jouw favoriet en wanneer ga jij een van onze lekkere cakes bakken? Deel vooral het resultaat op social media met de #uitpaulineskeuken & #gezondergenieten. Dat vinden we leuk om te zien!

Deze Better for you cakes zijn allemaal heel erg lekker, maar wel een stuk verantwoorder. Hier kun je dus onbezorgd van genieten.

Pauline

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in