Vijgenbrood zelf maken

Vijgenbrood met noten voor bij je kaasplank

Wij zijn dol op kaas en je maakt ons dan ook superblij met een lekker kaasplankje. Extra lekker met zoet vijgenbrood. Kaas combineert erg goed met iets zoets. Met dit recept voor vijgen notenbrood zit je dus wel goed. Dit is zo ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig; gedroogde vijgen, noten en een beetje kaneel. En een keukenmachine! Ook leuk om dit weg te geven als culi cadeautje. Eigenlijk is dit de simpele versie van Pan Forte (deze koop je bij de Deli) dat is ook een vijgenbrood maar dan met heel veel specerijen.

Lekker bij een kaasplankje

Je eet dit vijgenbrood dus met kaas. Blauwe kaas is het lekkerst, maar een andere kaas kan ook. Op een kaasplankje leg je meestal een stuk of vijf kazen. Een zachte geitenkaas (of een lekkere schapenkaas), een witschimmelkaas zoals brie of camembert. Eentje met een rode korst, zoals Port Salut of  Taleggio. Daarnaast nog een stukje harde kaas zoals een wat oudere boerenkaas, een stukje truffelkaas of gewoon belegen. En een blauwe kaas. De kaasplank kleed je dan verder aan met wat toast en fruit zoals druiven of verse vijgen en dit notenbrood. Ook lekker is om er een perenchutney bij te serveren.

Vijgenbrood met noten
Vijgenbrood met noten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 15 plakjes

  • 200 gr gedroogde vijgen
  • 100 gr amandelen (zonder vlies)
  • 0,5 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het fijn. Het mengsel is klaar als het zich tot een bal vormt en aan elkaar plakt. Je kan de amandelen ook wat grover laten en pas later toevoegen aan de gepureerde vijgen.

  2. Maak er een rol van met je handen en verpak deze in bakpapier.

  3. Laat het vijgenbrood even opstijven in de koelkast en serveer het met blauwe kaas.

Vijgenbrood met noten
Recept Vijgenbrood met noten

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (30 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Noten recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in