fbpx
Menu

Vacherin mont d’Or uit de oven

Vacherin mont d’Or, daar gaat het in deze blog om. Een heerlijk kaasje die je kunt smelten in de oven. Perfect voor op een borrelplank en supermakkelijk om te maken. Zie het als een soort mini kaasfondue. En aangezien het bijna oudjaarsdag is, kunnen we wel wat borrel inspiratie gebruiken toch? De vacherin mont d’Or zet je in een mum van tijd op tafel. En na de drukke kerstdagen willen we met oud & nieuw niet zoveel gedoe meer. Ik in ieder geval niet. En eerlijk? Ik word altijd blij van gewoon een goed gevulde borrelplank. En kaas mag daarbij nooit ontbreken.

"Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op "Bewaar" of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? "

Vacherin mont d’Or is trouwens een seizoenskaas. Je kunt deze alleen kopen tussen 15 augustus en 15 maart. Door hem te smelten in de oven, kun je er allerlei lekkers in dippen. Denk aan worteltjes, champignons of brood. Breng het kaasje ook nog wat extra op smaak met tijm en rozemarijn. Naast een borrelhap is dit kaasje ook een perfect dinner for one. Een mini kaasfonduetje. Ben jij ook zo dol op kaas? Let me know!

Vega borrelhapje

Ingrediënten voor 1 portie
1 st Vacherin Mont d’Or
200 gr kastanjechampignos
250 gr wortelen
Peper en zout
Olijfolie
Paar takjes tijm
Paar takjes rozemarijn

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Halveer de wortelen. Leg deze samen met de kastanjechampignons in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Haal het dekseltje van de Vacherin, maar laat hem verder in de verpakking. Prik hem in met een mes en steek hier de takjes tijm en rozemarijn in.

Zet alles 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de Vacherin Mont d’Or met de geroosterde groente en eventueel wat brood of toast.

Vacherin mont d'OrMakkelijke borrelhapjesVacherin mont d'Or recept

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

1 reactie

  • Marit
    29 december 2018 om 11:42

    Ik verpak het bakje in alluminiumfolie waarbij de bovenkant open blijft. Steek er wat teentjes knoflook in en takjes rozemarijn. Vervolgens een klein scheutje witte wijn erop en in de oven. Ik vind dit het lekkerst met gewoon een stokbroodje dat je er in dipt. Jammie, nu ik erover praat ga ik er snel maar weer eens eentje halen:)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen