kikkererwten

Groenteschotel met wortel

Zin in een lekkere groenteschotel? Wat dacht je van dit romige recept voor geroosterde pastinaak en wortels uit de oven met roomsaus. Erop gaat een crumble van hazelnoten en kikkererwten. Superleuk, feestelijk en vooral lekker. Dit bijgerecht is trouwens heel goed voor te bereiden. De wortels en pastinaken kun je van te voren roosteren. De bechamelsaus (wat gewoon geraspte kaas is gemengd met crème fraîche) kun je alvast mengen en de crumble wordt er alleen maar beter op wanneer je ze invriest en dan direct als bevroren kruimels in de oven zet. Als bijgerecht is dit voor 4 personen en als hoofdgerecht is het genoeg voor 2 personen. Je kunt alles gewoon verdubbelen wanneer je thuis met meer bent en serveer er bijvoorbeeld een lekker vegetarisch worstje bij. Kijk hier voor nog meer lekkere groenterecepten.

kikkererwten
groenteschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 500 gr pastinaak
  • 500 gr bospeen
  • 400 gr kikkererwten
  • 125 ml crème fraîche
  • 40 gr roomboter
  • 40 gr geraspte jonge kaas
  • 75 gr bloem
  • 30 gr hazelnoten
  • 15 gr peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  2. Maak de pastinaak en bospeentjes schoon. Halveer dikke exemplaren. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Zet ze 30 minuten in de oven tot dat ze redelijk zacht zijn.

  3. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Maak de crumble door de boter en bloem te mengen tot dat je stukjes krijgt die lijken op grof broodkruim. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en meng ze door het broodkruim. Zet tot gebruik in de koelkast of vriezer.

  4. Bak de kikkererwten met olijfolie in een koekenpan. Ongeveer 5 minuten, tot dat ze knapperig worden.
    Doe de wortels en pastinaken in een mooie ovenschaal. Schep het crème fraîche mengsel er bovenop. Schep de crumble en kikkererwten daar op en zet 20-25 minuten in de oven.

    Garneer met verse grof gehakte peterselie.

kikkererwten
kikkererwten

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Ovenschotel Wortel Hollandse recepten Midden Oosterse recepten Suikervrij Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in